Annonce

Annonce

Portrætfoto af Michael Kjerkegaard

Repræsentantskabet sikrer, at vi får den rette bestyrelse med de rette kompetencer og er med til at udvikle fremtidens talenter til bestyrelsen, skriver forperson i ØL Michael Kjerkegaard. Foto: Uffe Bregendahl

Er du medlem af Økologisk Landsforening, bør du stille op til repræsentantskabet

FORPERSONENS ORD: Som medlem af Økologisk Landsforenings repræsentantskab er du foreningens ambassadør, som bringer viden ud, påvirker beslutningstagere og bringer viden og nye idéer til bords. Du er også med til at holde bestyrelsen og ledelsen på tæerne.

Vi står på tærsklen til et nyt år, som byder på masser af spændende opgaver i vores forening.

Til en start vil vi sætte det regenerative aspekt, som ligger dybt i økologien, på dagsordenen. For når det regenerative er kommet i fokus hos selv store virksomheder, er det vigtigt, at vi økologer står forrest og griber debatten.

Det betyder, at vi skal se på vores dyrkningsprocesser og sammenholde dem den udvikling, der sker. Det kan være med hensyn til sorter, teknologi og viden, som gør os klogere på, hvordan vores management påvirker økosystemerne. Vejen til en regenerativ produktion og livsstil er en evig proces, hvor vi hele tiden bliver klogere og udvikler os.

Økonomien i det regenerative kræver også fokus, Vi skal forsøge at rykke og flytte markedet og efterspørgslen på alle måder.

Væsentlige aktører skal trække udviklingen – de skal stille krav og honorere. Når virksomheder kræver rent vand uden sprøjtegifte til deres produktion, bør de også stille krav til de landbrugsprodukter, der indgår i deres produktion: At de er dyrket uden brug af sprøjtegifte, eller som et minimum bør der laves en afregningsmodel, der understøtter retningen mod et giftfrit dyrkningssystem.

Det er jo den regenerative tanke, at vi i hele samfundet tænker på at forbedre og efterlade en bedre verden til de kommende generationer.

Måske store ord og ambitioner, men det er vel det, vi som forening er sat i verden for at skubbe på.

Hvordan kan du så være med til at skubbe? Hvordan kan du være med til sætte at aftryk? Jeg kan kun opfordre dig som medlem til at stille op til foreningens repræsentantskab, hvor vi netop drøfter de vigtige temaer for udviklingen af økologien.

Du kan allerede nu melde dit kandidatur og enten blive valgt inden for din medlemsgruppe eller gå efter en af fritvalgspladserne, der stemmes om til generalforsamlingen i marts.

Hvis du er i tvivl om, hvorfor du skal stille op, eller hvorfor du skal opfordre en økologisk ildsjæl til at gå på valg, kan du læse her, hvordan repræsentantskabet skaber værdi for Økologisk Landsforening og for økologien.

Repræsentantskabet sikrer, at vi får den rette bestyrelse med de rette kompetencer og er med til at udvikle fremtidens talenter til bestyrelsen.

Som medlem af repræsentantskabet er du foreningens ambassadør, som bringer viden ud, påvirker beslutningstagere og bringer viden og nye idéer til bords. Og sidst, men ikke mindst, er du som medlem af repræsentantskabet med til at holde bestyrelsen og ledelsen på tæerne samt med til at kvalificere vigtige beslutninger.

Demokratiske organisationer er værdiskabende – og regenerative.

Det handler om at gøre samarbejdet frugtbart til gavn for det fælles bedste og de langsigtede løsninger.

Når det lykkes, giver det så mange kræfter, at vi kan tale højere, fordi vi er mange mennesker. Præcisere ansvar og beslutningskompetence – sikrer kontrol med beslutninger og resultater. Det sikrer beslutning og handlekraft i Økologisk Landsforening.

Til slut vil jeg med tak for året ønske alle læsere et godt og lykkebringende nytår. Vi ses derude.

Flere artikler fra samme sektion

Skolemaden skal være økologisk for børnenes skyld

DEBAT: Når staten står for skolemaden, må økologien være førstevalg. Det sikrer børnene mod pesticidrester og bidrager til den grønne omstilling af Danmark, skriver forperson Michael Kjerkegaard.

15-01-2025 3 minutter Debat,   Kostvaner,   Politik

Træbranchen: Regeringens ambitiøse plan om mere skov kræver en gennemtænkt plan med blik for de eksisterende skove

DEBAT: Den grønne trepartsaftale indeholder en ambitiøs plan om at omlægge 250.000 ha landbrugsjord til ny skov over de næste 20 år. Skal det lykkes, kræver det omhyggelig planlægning, som også tager hensyn til eksisterende skov.

09-01-2025 4 minutter Debat,   Skovbrug og juletræer,   Klima,   Biodiversitet

Et ganske positivt økologisk år går på hæld - et nyt udfordrende år venter forude

MARKEDSKLUMME: Selv om det økologiske salg er tilbage på vækstsporet, pointerer Carsten Ahrenfeldt, at der er en en række oplagte indsatser at kaste sig over i det nye år.

02-01-2025 4 minutter