Annonce
Annonce
Ambassadør bliver ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer
Merete Juhl tiltræder 1. august 2022 som administrerende direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Merete Juhl tiltræder stillingen som administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer d. 1. august 2022. Foto: Pressefoto
Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer får ny administrerende direktør. Det er Merete Juhl, der fra 1. august 2022 tiltræder stillingen. Hun er i dag Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og chargé d’affaires i Syrien med base i Beirut.
Det fremgår af en pressemeddelelse.
Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, glæder sig over at kunne byde Merete Juhl velkommen.
"Merete Juhl har internationalt udsyn og erfaring. Det har vi brug for som et lille land, der producerer mad til hele verden og handler og samarbejder langt ud over Danmarks grænser. Hun har stærke personlige kompetencer og er vant til at navigere i komplekse og ofte politiske sammenhænge. Samtidig er hun en erfaren og resultatorienteret leder, der sætter teamwork og samarbejde højt. Og så er hun født og opvokset med fødderne i mulden og forstår tankesættet fra jord til bord," siger Søren Søndergaard i pressemeddelelsen.
Merete Juhl beskriver sin kommende direktørpost som sin drømmestilling.
"For mig er det en drømmestilling. Jeg har mine rødder i landbruget, og politik, handel og økonomiske forhold har altid været et omdrejningspunkt for mig. Jeg glæder mig til at gøre en forskel sammen med medarbejdere, landmænd og virksomheder og løfte et samfundsmæssigt ansvar – blandt andet gennem arbejdet med Landbrug & Fødevarers stærke klimavision," siger Merete Juhl.
Fakta om Merete Juhl, cand.scient.pol.
Baggrund:
- 2018-nu: Ambassadør i Libanon, Jordan og chargé d’affaires i Syrien.
- 2015-2018: Ambassadør i De Forenede Arabiske Emirater og Qatar.
- 2013- 2015: Ambassadør i Ukraine, Georgien og Armenien.
- 2010- 2012: Udenrigsministeriet, chef for Invest in Denmark, innovation partnerskaber og eksportfremstød.
- 2007-2010: Handelschef, Den danske ambassade Berlin.
Privat:
Vender i forbindelse med ansættelsen i Landbrug & Fødevarer hjem til Danmark, hvor hun i 2021 købte Store Flinterup på Vestsjælland, et planteavlsbrug med cirka 200 hektar, der er bortforpagtet.
Opvokset på slægtsgården Vældegård ved Spørring i Østjylland. Taler foruden dansk også engelsk, fransk, tysk, arabisk, russisk og italiensk.
Flere artikler fra samme sektion
Ultraforsimplede fødevareskribenter
DEBAT: Politikens uklare og forsimplede formidling af, hvad der er sundt og ultraforarbejdet, og hvad folk advares imod at spise, er skadelig for de fødevarevirksomheder, der leverer gode, sunde produkter, og skadelig for almindelige mennesker, som prøver at navigere fornuftigt i dagligdagen.
Skab bedre dyrevelfærd og undgå greenwashing i professionelle køkkener
KLUMME: Som professionelt køkken har man et stort ansvar for at bidrage til at drive forandring, også når det drejer sig om dyrevelfærd. Og det er ikke godt nok, hvis turbokyllingen erstattes af en lidt langsommere voksende kylling, som lever under tilsvarende produktionsforhold - bare lidt længere.
Økologisk dyrevelfærd er mere end minimumskrav
FORPERSONENS ORD: Som økologer skal vi stille krav til os selv og til økologien som helhed. Hvis vi kun lever op til minimumskravene, risikerer vi, at økologien bliver uinteressant og sakker bagud.