Annonce

Annonce

Frederik Stordal Poulsen, Michelle Gjerdrum, Celine Boysen og Anna Mikkelsen

De nye instagrammere på @derforlandmand tæller fra venstre: Frederik Stordal Poulsen, Michelle Gjerdrum, Celine Boysen og Anna Mikkelsen, som alle håber, at de kan inspirere flere unge til at vælge landmandsvejen. Foto: Fie Frøling

Kvartet af unge landmænd er klar til at overtage Instagram-stafetten

Innovationscenter for Økologisk Landbrug står nu klar med fire unge landmænd, der skal være de nye øko-instagrammere på @derforlandmand, og de glæder sig til at fortælle andre unge om deres liv i landbruget.

De sidste to år har unge landmænd fyldt Instagram-kanalen @derforlandmand med indhold fra deres hverdag for at vise andre unge – og resten af samfundet – hvordan landbruget ser ud fra et ungt perspektiv.
Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Icoel, står bag kanalen, og formålet er at tiltrække flere unge til landbruget for at sikre, at vi også i fremtiden producerer økologiske fødevarer i Danmark. Nu er fire nye, unge landmænd udvalgt til at tage stafetten videre.

En af dem er 21-årige Anna Mikkelsen, der er uddannet fra Kalø Økologisk Landbrugsskole og arbejder på den økologiske gård 'Dalsgaard og Barsøe' i Sønderjylland:

Vagtskifte

Frederik Stordal Poulsen, Michelle Gjerdrum, Celine Boysen og Anna Mikkelsen er navnene på den nye kvartet, som fremover tegner @derforlandmand.
De afløser de fem unge landmænd, der har stået bag profilen siden foråret 2022: Denine Nissen, Laura Cecilie Torp Søgaard, Victor Leth, Maria Gudsø Jensen og Carl Johan Bruun Hansen.

Kilde: Icoel

"Jeg glæder mig til at vise andre unge, hvor fedt landbrugslivet er. Man arbejder ude i den friske luft, man ser ting gro, og man er herre over sin egen hverdag. Mit mål er at få flere unge med ind i et fællesskab med interesse for landbrug,”  siger han i en pressemeddelelse om vagtskiftet på @derforlandmand.

Mange fordomme og rygter

Kanalen har vokset sig til en stor succes med knap 3.500 følgere og med oplag fra stald og mark, der har fået tusindvis af visninger, nogle af dem over 100.000 visninger. Alt sammen takket være de unge, der driver kanalen, oplyser Icoel.

”Jeg synes, det er lidt grænseoverskridende at få så stort et publikum, men det er også en spændende og vigtig opgave, og det vægter højere,” fortæller Anna Mikkelsen.

Vi er vildt imponerede over, hvor meget det seneste hold af unge landmænd har udviklet sig undervejs og taget kanalen til sig med personligt og professionelt indhold.

— Jens Peter Hermansen, projektleder, Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Også 20-årige Celine Boysen glæder sig til at være en af de nye instagrammere bag @derforlandmand. Hun går på Bygholm Landbrugsskole og arbejder med grise hos Bovbjerg Økologi.

”Jeg oplever, at der er mange fordomme og rygter om landbruget, så jeg vil gerne være med til at formidle, hvordan hverdagen faktisk ser ud, så der kommer mere viden ud. Jeg vil gerne vise de værdier og kvaliteter, vi har i dansk landbrug, så vi også kan bevare det som et godt erhverv i Danmark for fremtiden,” fortæller hun.

”Jeg glæder mig til at lave indhold til @derforlandmand, fordi jeg synes, det er en vigtig opgave, og jeg glæder mig til at få et godt sammenhold med de andre unge.”

De unge imponerer projektleder

18-årige Frederik Stordal Poulsen og 19-årige Michelle Gjerdrum er de to andre, der er med på holdet af i alt fire unge landmænd, der det næste år skal stå for indholdet på Instagram-kanalen. De har allerede været samlet til et opstartsseminar og vil få løbende sparring med en professionel instagrammer, og projektleder Jens Peter Hermansen fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug glæder sig over at have fundet et nyt stærkt hold til at føre kanalen videre:

”Vi er vildt imponerede over, hvor meget det seneste hold af unge landmænd har udviklet sig undervejs og taget kanalen til sig med personligt og professionelt indhold, og vi glæder os til at følge de nye fire unge på Instagram. Vi har i den grad brug for at sikre tilgangen til vores erhverv og understøtte kommende etableringer og generationsskifter, og det håber vi, kanalen kan bidrage til,” siger han.

Flere artikler fra samme sektion

Arla har nu reduceret produktionen af øko-mælk med 100 mio. kg

Målet er nået for Arlas planlagte reduktion af øko-mælk. 50 mio kg er nået ved, at Arla-leverandører er blevet konventionelle, 40 mio. kg ved at landmænd er stoppet som mælkeproducenter og 10 mio. kg ved skifte til andre mejerier.

22-05-2024 2 minutter Mejeri,   Afsætning

Landmænd og haveejere modarbejder kommuners kamp for biodiversitet langs vejene

Landets tre største kommuner forsøger i disse år at øge biodiversiteten langs tusindvis af kilometer veje ved at ændre praksis for græsslåning. Flere planter og blomster i rabatten giver flere insekter og dermed flere fugle i landskabet. Men kommunerne oplever, at landmænd og haveejere i stigende grad øver selvtægt og modarbejder kommunernes indsats.

21-05-2024 7 minutter Biodiversitet

Friske bælgfrugter smager godt, men markedet møder udfordringer

KRONIK: En udfordring er en lav efterspørgsel på danske bælgfrugter, da konkurrencen er hård, og bælgfrugter – især de tørrede – ikke som sådan er højværdiafgrøder. Vi mangler også kulinarisk erfaring med at bruge friske bælgfrugter i madlavningen.

16-05-2024 4 minutter Nyt fra Icrofs,   Bælgfrugter