Annonce

Annonce

Anders Quist Duus står i et værksted.

Anders Quist Duus fra Topkærgaard har sendt sit gode tip til Økologisk Landsforening, der i et nyt projekt opfordrer andre til at gøre det samme. Foto: Skærmdump

Har du et godt tip til dine landmandskolleger?

Gode ideer kan inspirere og hjælpe andre. Har du fundet på noget smart, der letter arbejdet for økologerne i hverdagen, så hjælper Økologisk Landsforening med at dele ideen. Send blot en kort telefon-video til foreningen.

Har du opfundet på en praktisk dims, der letter arbejdet i hverdagen? Har du svejset noget sammen på en ny måde eller vendt noget på hovedet, så det virker bedre? Så vil Økologisk Landsforening opfordre dig til at dele din ide med andre landmænd. 

Foreningen vil gerne hjælpe med at udbrede gode økologiske løsninger fra landmand til landmand. På siden Et Godt Tip deler den videoklip med smarte økologiske hverdagsløsninger i stald og mark, og den første video ligger der allerede: Anders Quist Duus fra Topkærgaard i Aarhus har sendt en video, der viser, hvordan man enkelt og billigt laver en vander til høns i mobile huse.

Der ligger også en guide til, hvordan man laver videoen og sender den til foreningen. De første ti, der sender et godt video-tip, modtager et eksemplar af 'Økologisk Driftshåndbog - nye økologiske løsninger' i postkassen.

Besøg projektets hjemmeside her.


Initiativet er led i Økologisk Landsforenings projekt Demonstration af nye økologiske løsninger II. Besøg projektets hjemmeside. Demonstration af nye økologiske løsninger II er støttet af Promilleafgiftsfonden for Landbrug, Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikterne og Miljø- og Fødevareministeriet.


Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg