Annonce

Annonce

Køer på græs

Vil du vide, hvordan der er gået for dine kollegaer i 2021 med afgræsningen, så har du muligheden for at få et indblik i det ved Græskavalkaden, der bliver afholdt ved Bjerringbro og Outrup ved Varde, den 2/11 og 3/11. Arkivfoto: Henrik Hindby Koszyczarek

Det er tid til at evaluere afgræsningssæsonen

FAGLIGT TALT: Evaluér afgræsningssæsonen mens den stadig er frisk i erindringen - så er du forberedt til næste år. Vil du høre, hvordan det gik for dine kolleger, har du muligheden i november.

Kreaturerne er ikke kommet på stald endnu, men det nærmer sig. Hvordan er det gået med afgræsningen i 2021? Det kan være fornuftigt at stille sig selv og sine medhjælpere spørgsmålet. Evaluering af afgræsningssæsonen skal gøres, mens den er i frisk i hukommelsen.

Hvad er lykkedes, og hvad er ikke lykkedes? Tænk helt fra start, om der er ting du/I kunne have gjort anderledes.

  • Kom køerne ud rettidigt? Kom de for sent, og dermed ikke kunne holde græsset i bund fra start og derfor fik for meget stængelvækst, allerede i maj og juni?

  • Blev der vandet optimalt i forhold til nedbør og græsvækst?

  • Blev der taget de slæt på afgræsningsmarken, der var nødvendige for at opretholde en lækker græsmark hele sommeren?

  • Var produktionen hos køerne den forventede?

Det er blot nogle af de ting, du/I har i erindringen, nu hvor afgræsningssæsonen går på hæld. Fundér over det og lav nogle notater, i forhold til hvad der skal ændres til næste år. Så er du godt forberedt.

Vil du vide, hvordan der er gået for dine kollegaer i 2021 med afgræsningen, så har du muligheden for at få et indblik i det ved Græskavalkaden, der bliver afholdt ved Bjerringbro og Outrup ved Varde, den 2/11 og 3/11. ØkologiRådgivning Danmark giver en opsamling på data og erfaringer fra afgræsningssæsonen 2021.

Følg med på https://oerd.dk/arrangementer/.

Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg