Annonce
Annonce
Ost & ko åbner med i dag med ostede events på den originale gademadsfestival ”Street Food om Søerne”, hvor de mange besøgende ifølge Mejeriforeningen får en særoplevelse med økologisk ost. Foto: Liv-Kastrup
Streetfood og foodfestival sætter økologisk ost på menuen
Kampagnen Ost & ko sætter fokus på økologisk ost via to af Danmarks store, velbesøgte madfestivaler, Street Food om Søerne i København og Food Festival i Aarhus.
Økologien bliver et vigtigt omdrejningspunkt, når Mejeriforeningen i denne uge tager hul på tre nye år med ostekulturkampagnen Ost & ko.
Det første osteevent finder sted i dag torsdag 18. august i forbindelse med Street Food om Søerne, hvor foreningen fra kl. 15-18 i Gyldenløvesgade ved Søpavillonen tilbyder københavnerne at dykke ned i ostens verden sammen med mexicanske Hija de Sanchez, som ifølge arrangørerne serverer en række friske, spicy og sprøde smagsprøver på deres mexicanske tostadas - iklædt økologiske danske oste.
Siden 2015 har Mejeriforeningen arbejdet på at stimulere den gode danske ostekultur, og de næste tre år er der i den EU-støttede kampagne fokus på økologisk ost, inspiration i køkkenet, håndværket og mejerierne bag.
“Danske økologiske oste er det velsmagende resultat af stolte traditioner og innovativt håndværk. Nu sætter vi i de kommende kampagneår ekstra blus under økologien for at vise danskerne mangfoldigheden, og at mange af de ostetyper, som de elsker, også fås i skønne økologiske varianter,” siger Lars Witt Jensen fra Mejeriforeningen.
Kål & ko på Food Festival i Aarhus
Ostekampagnen Ost & ko flytter 2. og 3. september til Mejeriforeningens hjemby i Østjylland, når Food Festival i Aarhus åbner på Tangkrogen. Her sætter det nye område Kål & Ko scenen for en række økologiske danske oste og deres anvendelse på nye måder i det grønne køkken. Det sker med samtale, smagning og læring.
Flere artikler fra samme sektion
Salget af økologi har stabiliseret sig
Efter et år med fald i salget af økologiske fødevarer viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at salget i 2023 har stabiliseret sig. Økologien har, som andre fødevarer, været udfordret af inflation og stigende omkostninger. Men nu ser det ud til at vende.
Flest sanktioner til gårdsalg af æg
Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.
Nu kommer der pant på de tyske dåser
EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil begrænse forureningen med dåser i den danske natur.