Annonce

Annonce

Streetfood og foodfestival sætter økologisk ost på menuen

Kampagnen Ost & ko sætter fokus på økologisk ost via to  af Danmarks store, velbesøgte madfestivaler, Street Food om Søerne i København og Food Festival i Aarhus.  

18. august 2022
Læsetid: 2 minutter
Oste i køledisk

Ost & ko åbner med i dag med ostede events på den originale gademadsfestival ”Street Food om Søerne”, hvor de mange besøgende ifølge Mejeriforeningen får en særoplevelse med økologisk ost. Foto: Liv-Kastrup

Økologien bliver et vigtigt omdrejningspunkt, når Mejeriforeningen i denne uge tager hul på tre nye år med ostekulturkampagnen Ost & ko.

Det første osteevent finder sted i dag torsdag 18. august i forbindelse med Street Food om Søerne, hvor foreningen fra kl. 15-18 i Gyldenløvesgade ved Søpavillonen tilbyder københavnerne at dykke ned i ostens verden sammen med mexicanske Hija de Sanchez, som ifølge arrangørerne serverer en række friske, spicy og sprøde smagsprøver på deres mexicanske tostadas - iklædt økologiske danske oste.

Siden 2015 har Mejeriforeningen arbejdet på at stimulere den gode danske ostekultur, og de næste tre år er der i den EU-støttede kampagne fokus på økologisk ost, inspiration i køkkenet, håndværket og mejerierne bag.

“Danske økologiske oste er det velsmagende resultat af stolte traditioner og innovativt håndværk. Nu sætter vi i de kommende kampagneår ekstra blus under økologien for at vise danskerne mangfoldigheden, og at mange af de ostetyper, som de elsker, også fås i skønne økologiske varianter,” siger Lars Witt Jensen fra Mejeriforeningen.

Kål & ko på Food Festival i Aarhus

Ostekampagnen Ost & ko flytter 2. og 3. september til Mejeriforeningens hjemby i Østjylland, når Food Festival i Aarhus åbner på Tangkrogen. Her sætter det nye område Kål & Ko scenen for en række økologiske danske oste og deres anvendelse på nye måder i det grønne køkken. Det sker med samtale, smagning og læring.

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events