Annonce

Annonce

Oste i køledisk

Ost & ko åbner med i dag med ostede events på den originale gademadsfestival ”Street Food om Søerne”, hvor de mange besøgende ifølge Mejeriforeningen får en særoplevelse med økologisk ost. Foto: Liv-Kastrup

Streetfood og foodfestival sætter økologisk ost på menuen

Kampagnen Ost & ko sætter fokus på økologisk ost via to  af Danmarks store, velbesøgte madfestivaler, Street Food om Søerne i København og Food Festival i Aarhus.  

Økologien bliver et vigtigt omdrejningspunkt, når Mejeriforeningen i denne uge tager hul på tre nye år med ostekulturkampagnen Ost & ko.

Det første osteevent finder sted i dag torsdag 18. august i forbindelse med Street Food om Søerne, hvor foreningen fra kl. 15-18 i Gyldenløvesgade ved Søpavillonen tilbyder københavnerne at dykke ned i ostens verden sammen med mexicanske Hija de Sanchez, som ifølge arrangørerne serverer en række friske, spicy og sprøde smagsprøver på deres mexicanske tostadas - iklædt økologiske danske oste.

Siden 2015 har Mejeriforeningen arbejdet på at stimulere den gode danske ostekultur, og de næste tre år er der i den EU-støttede kampagne fokus på økologisk ost, inspiration i køkkenet, håndværket og mejerierne bag.

“Danske økologiske oste er det velsmagende resultat af stolte traditioner og innovativt håndværk. Nu sætter vi i de kommende kampagneår ekstra blus under økologien for at vise danskerne mangfoldigheden, og at mange af de ostetyper, som de elsker, også fås i skønne økologiske varianter,” siger Lars Witt Jensen fra Mejeriforeningen.

Kål & ko på Food Festival i Aarhus

Ostekampagnen Ost & ko flytter 2. og 3. september til Mejeriforeningens hjemby i Østjylland, når Food Festival i Aarhus åbner på Tangkrogen. Her sætter det nye område Kål & Ko scenen for en række økologiske danske oste og deres anvendelse på nye måder i det grønne køkken. Det sker med samtale, smagning og læring.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion