Annonce

Annonce

Trods høje prisstigninger holder de amerikanske forbrugere fast i deres økologiske indkøbsvaner, og det betyder at verdens største marked for økologi bliver endnu større.

Økologisalget sætter ny rekord i USA

Mens det økologiske salg kører i bakgear i mange europæiske lande, vokser salget i USA, som er verdens største marked for certificeret økologi.

Den seneste opgørelse fra Organic Trade Association i USA viser, at selvom væksten i det økologiske salg aftager, værdsætter de amerikanske forbrugere i stigende grad økologiske produkters sundheds- og miljømæssige fordele, og det kan aflæses i salget.

Det skriver det amerikanske nyhedsmedie Supermarket News, som nævner, at det samlede økologiske detailsalg i USA i 2022 for første gang krydsede 60 mia. dollars. Det fremgår af ’Organic Industry Survey 2023’, som opgør det samlede salg af økologiske fødevarer i USA til 425 mia. kr. Det svarer til en vækst på fire pct. i forhold til 2021.

Økologien har bevist, at den kan modstå kortvarige økonomiske storme. På trods af udsvingene i et givent øjeblik investerer amerikanerne stadig i deres personlige helbred, og i en tid med voksende interesse for miljøet er økologien svaret.

— Adm. direktør for Organic Trade Association, Tom Chapman

Her vokser det økologisk salg

  • Økologisk babymad og modermælkserstatning steg knap 13 pct. til 9,6 mia. kr.

  • Økologiske ris, korn og kartoffelprodukter steg mere end 10 pct. til knap 2,7 mia. kr.

  • Økologisk svinekød steg mere end 10 pct. til 434 mio. Kr.

Kilde: Organic Industry Survey 2023

En del af væksten skyldes dog en høj inflation, som vi også oplever herhjemme. Så en del af væksten består af prisstigninger, og målt i volumen faldt salget i USA i flere varekategorier.

”Økologien har bevist, at den kan modstå kortvarige økonomiske storme. På trods af udsvingene i et givent øjeblik investerer amerikanerne stadig i deres personlige helbred, og i en tid med voksende interesse for miljøet er økologien svaret,” siger administrerende direktør for Organic Trade Association, Tom Chapman til mediet.

Men den samlede salgsfremgang betyder, at certificeret økologi nu tegner sig for seks pct. af det samlede fødevaresalg i USA. I Danmark er økologiandelen dobbelt så høj, men ifølge Tom Chapman har USA’s forbrugere vist, at de vil vende tilbage igen og igen, fordi det økologiske fødevaresystem er bedre for både mennesker, planeten og økonomien.

Flere artikler fra samme sektion

Yderligere to danske firmaer dropper salget af grøntsagskasser

I denne uge stoppede både Eat Grim og Den Grønne Asparges med at levere grøntsagskasser direkte til danskernes køkkendør.

21-09-2023 4 minutter Frugt, bær, grønt,   Onlinesalg

Advokatfirma vinder Årets Kantinepris

Ekstraordinær fokus på bæredygtighed, økologi og gode smagsoplevelser gør kantinen hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel til vinder af Kantineprisen 2023.

20-09-2023 2 minutter Foodservice,   Det Økologiske Spisemærke

EU lemper krav til økologisk kæledyrsfoder

Andelen af økologisk foder til kæledyr udgør 5-6 pct. af EU's marked, og det ønsker man med de nye krav at hæve.

20-09-2023 1 minutter EU