Annonce
Annonce
Økologisalget sætter ny rekord i USA
Mens det økologiske salg kører i bakgear i mange europæiske lande, vokser salget i USA, som er verdens største marked for certificeret økologi.

Trods høje prisstigninger holder de amerikanske forbrugere fast i deres økologiske indkøbsvaner, og det betyder at verdens største marked for økologi bliver endnu større.
Den seneste opgørelse fra Organic Trade Association i USA viser, at selvom væksten i det økologiske salg aftager, værdsætter de amerikanske forbrugere i stigende grad økologiske produkters sundheds- og miljømæssige fordele, og det kan aflæses i salget.
Det skriver det amerikanske nyhedsmedie Supermarket News, som nævner, at det samlede økologiske detailsalg i USA i 2022 for første gang krydsede 60 mia. dollars. Det fremgår af ’Organic Industry Survey 2023’, som opgør det samlede salg af økologiske fødevarer i USA til 425 mia. kr. Det svarer til en vækst på fire pct. i forhold til 2021.
Økologien har bevist, at den kan modstå kortvarige økonomiske storme. På trods af udsvingene i et givent øjeblik investerer amerikanerne stadig i deres personlige helbred, og i en tid med voksende interesse for miljøet er økologien svaret.
— Adm. direktør for Organic Trade Association, Tom Chapman
Her vokser det økologisk salg
-
Økologisk babymad og modermælkserstatning steg knap 13 pct. til 9,6 mia. kr.
-
Økologiske ris, korn og kartoffelprodukter steg mere end 10 pct. til knap 2,7 mia. kr.
-
Økologisk svinekød steg mere end 10 pct. til 434 mio. Kr.
Kilde: Organic Industry Survey 2023
En del af væksten skyldes dog en høj inflation, som vi også oplever herhjemme. Så en del af væksten består af prisstigninger, og målt i volumen faldt salget i USA i flere varekategorier.
”Økologien har bevist, at den kan modstå kortvarige økonomiske storme. På trods af udsvingene i et givent øjeblik investerer amerikanerne stadig i deres personlige helbred, og i en tid med voksende interesse for miljøet er økologien svaret,” siger administrerende direktør for Organic Trade Association, Tom Chapman til mediet.
Men den samlede salgsfremgang betyder, at certificeret økologi nu tegner sig for seks pct. af det samlede fødevaresalg i USA. I Danmark er økologiandelen dobbelt så høj, men ifølge Tom Chapman har USA’s forbrugere vist, at de vil vende tilbage igen og igen, fordi det økologiske fødevaresystem er bedre for både mennesker, planeten og økonomien.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.