Annonce
Annonce
Både Økologisk Landsforening og Innovationscenter for Økologisk Landbrug er efter sommerferien flyttet til nye og langt mere bæredygtige rammer i det nye bæredygtige flerbrugerhus på Agro Food Park 26, som på mange felter lever bedre op til værdierne bag økologien end organisationernes tidligere fælles adresse på den anden side af vejen. Foto: Jakob Brandt
Økologerne er flyttet i grønnere rammer
Efter sommerferien har de ansatte i Økologisk Landsforening haft travlt med at indrette kontorerne i den nybyggede base i Agro Food Park 26, hvor foreningen nu bor på 1. sal dør om dør med Innovationscenter for Økologisk Landbrug.
Flyttekasserne er pakket ud, og computere og netværksstik har nu fundet hinanden i de 630 m2. store kontorlokaler, som Økologisk Landsforening har lejet i den nordlige udkant af Aarhus.
Fra nordfløjen på 1. sal i det nye domicil har de 45 medarbejdere udsigt til de gamle kontorer på den anden side af den snoede vej, som løber gennem den jyske fødevareklynge Agro Food Park. For foreningens mange gæster og samarbejdspartnere får adresseændringen fra nr. 15 til nr. 26 dermed næppe den store betydning. Men målt med en bæredygtig målestok er flytningen udtryk for lidt af et kvantespring, da den nye bygning er certificeret til standarden DGNB Guld.
Ifølge direktør Anne-Marie Hansen, fra Agro Food Park, er certificeringen garant for, at bæredygtighed er tænkt ind på alle niveauer, allerede inden arkitekterne fra Sweco slog de første streger på papiret.
De bor i Agro Food Park 26
- Økologisk Landsforening
- Innovationscenter for Økologisk Landbrug
- Økologirådgivning Danmark
- Gasa Nord Grønt
- Compass Group
- Seges Digital
- Seges Innovation
- DH Media
- Foreningen for Biodynamisk Jordbrug
”For os er det vigtigt at tilbyde rammer, som lever op til lejernes ambitioner for bæredygtighed,” siger Anne-Marie Hansen om baggrunden for at den 8.300 m2 store udlejningsejendom er udstyret med en masser moderne teknologi.
Den mest bæredygtige adresse
Det skal sikre et minimalt strømforbrug til lys og ventilation, mens solceller på taget bidrager yderligere til at mindske bygningens klimaaftryk. Det er helt i Økologisk Landsforenings ånd, og da de ansatte i Økologisk Landsforening mødte på arbejde efter sommerferien, bød foreningens direktør Helle Borup Friberg på muffins og en lille velkomsttale for at markere, at foreningen er flyttet i spritnye lokaler.
”Det er uden tvivl den mest bæredygtige adresse, som foreningen nogensinde har haft, og det harmonerer godt med de aktiviteter og værdier, som foreningen arbejder med. Jeg håber, at bygningen kommer til at danne rammen om foreningens arbejde i de næste mange år, så vi kan få skabt en god platform for økologien,” sagde direktøren, som også udtrykte glæde over, at der er skruet op for økologiprocenten i den nye kantine, som i øjeblikket laver mad til 150 mennesker. Det tal bliver næsten tredoblet, når hele bygningen bliver udlejet.
Kantinen får sølvmærket
Det er Compass Group, som selv har indrettet kontor i bygningen, der driver kantinen, og den landsdækkende kantineoperatør sigter efter Det Økologiske Spisemærke i sølv. Det kræver, at 60-90 pct. af råvarerne er økologiske, mens de øvrige kantiner i Agro Food Park stadig må nøjes med bronzemærket (30-60 pct. økologi).
Helle Borup Friberg lægger ikke skjul på, at hun gerne i fremtiden ser et guldspisemærke (mindst 90 pct. økologi) hænge over buffeten, men sølvmærket er et stort skridt i den rigtige retning og afspejler en udvikling hos Compass Group, som mange af foreningens køkkenmedlemmer også er på, og som Økologisk Landsforening støtter op omkring.
”Vi er de første, der flyttede ind. Lad os indtage huset og gøre det til vores eget,” lød hendes slutsalut til medarbejderne.
Mere attraktive rammer
Også Peder Bligaard, vicedirektør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug, glæder sig over at være landet på den nye adresse, hvor rammerne efter hans vurdering gør det langt mere attraktivt at mødes med kollegerne efter to år med corona og lidt for mange hjemmearbejdsdage.
”Tidligere havde vi ikke de optimale rammer. Det synes jeg, at vi har fået her, og samtidig siger vi farvel til engangskrus og har fået etableret en affaldssortering, som lever op til de nye krav, der træder i kraft ved årsskiftet,” siger han.
Der er stadig ledige lejemål i huset, som har plads til flere end 400 kontorpladser, oplyser Anne-Marie Hansen, som forventer, at hele huset vil være udlejet i løbet af et år.
”Vi vil gerne have fat i flere små og mellemstore virksomheder fra fødevarebranchen, som ikke selv har kapital til at bygge deres eget domicil, så vi får en god blanding af lejere i huset."
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.