Annonce
Annonce
Nye værktøjer skal sætte skub i Danmarks økologi-eksport
Økologisk Landsforening har været med til at udvikle en værktøjskasse, som giver de danske producenter af økologiske fødevarer en stribe nye PR-værktøjer, der kan hjælpe deres produkter til udlandet

I forbindelse med den nye eksport-værktøjskasse er der lavet et 40 sider langt magasin ’The Organic Way – The Danish Model’. Det fortæller historien om den succesrige danske økologi-model, og er oversat til både engelsk, tysk, fransk og kinesisk. PR-foto
Selv om Danmarks økologiske eksport sætter rekord år efter år, er det vurderingen i branchen, at eksportpotentialet vokser endnu hurtigere i udlandet.
På Danmarks vigtigste eksportmarkeder ligger økologiandelene stadig væsentligt lavere end de godt 14 pct., vi er nået op på herhjemme.
Ifølge Louise Kaad Hansen, international markedskoordinator fra Økologisk Landsforening, er der derfor et stort potentiale for at sætte ekstra turbo på den danske økologi-eksport, som allerede har rundet tre mia. kr.
I den forbindelse er det oplagt at udnytte udlandets store interesse for ’Den danske model’, som ifølge foreningen er årsagen til Danmarks nuværende økologiske førerposition.
For at sætte yderligere skub i eksporten har Økologisk Landsforening derfor i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Food Nation gennemført et projekt, som giver de økologiske eksportvirksomheder en værktøjskasse, som ud over en kort PR-film og et 40 sider langt magasin om den danske model indeholder diverse skabeloner til sociale medier og roll-ups m.m., som producenterne frit kan benytte i deres eksportarbejde.
Fremhæver Danmarks styrkepositioner
”Projektet har til formål at udbrede kendskabet til den økologiske fødevareproduktions styrkepositioner, som har banet vejen for den succes, dansk økologi har i dag,” siger Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, som har fungeret som projektleder.
Toolboxen indeholder
-
Magasin om den danske model i trykt og digital version på engelsk, tysk, fransk og kinesisk.
-
PR-film som beskriver de danske styrkepositioner på det økologiske marked og den danske model.
-
En Power Point-præsentation med en bruttosamling af slides.
-
SoMe-pakke, som indeholder præfabrikerede opslag til Facebook, Twitter og Instagram.
-
Roll-ups: Masterskabeloner med budskaber om økologi.
”I materialet har vi samlet fortællingen om de mange forskellige politiske, faglige og kommercielle indsatser fra jord til bord, som har gjort den danske økologiske fødevareproduktion til noget særligt og gjort de danske forbrugere til verdensmestre i økologisk fødevareforbrug," siger hun.
Redskaber giver en ekstra dimension
Louise Kaad-Hansen, der har siddet med i redaktionsgruppen, mener, at det sender et stærkt signal, at de tre parter har udviklet de nye redskaber i fællesskab, at og hun er yderst tilfreds med indholdet af den toolbox, som nu er tilgængelig på foreningens hjemmeside.
”Det er supergodt, at vi nu kan præsentere en samlet fortælling om den danske model, og jeg tror, at formidlingen af de gode historier vil give en positiv effekt på den økologiske eksport,” siger hun.
Hun opfordrer derfor virksomhederne til at tjekke indholdet i den nye værktøjskasse, hvor hovedsproget er engelsk.
”Det gør det nemt for dem at tilføje en ekstra dimension til deres salgsarbejde hos potentielle kunder i udlandet, at de nu kan kombinere fortællingen om deres egne produkter med fortællingen om den succesrige danske model”, siger Louise Kaad-Hansen, som oplevede, at der var rift om magasinet ’The organic way – The Danish Model’, da de første eksemplarer tidligere på måneden blev uddelt til de internationale indkøbere på verdens største økologimesse, BioFach, i Nürnberg.
Flere artikler fra samme sektion
Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk
Økologisk rapsolie fra Danmark har mange gode egenskaber, og Dragsbæk-koncernen efterlyser flere producenter, som kan sikre tilgangen af råvarer til nye produktlanceringer.
Nemlig.com sætter økologisk rekord og giver de fysiske kæder baghjul
Mere end hver fjerde vare er nu økologisk hos Nemlig.com. Det er mere end dobbelt så høj økologisk andel som gennemsnittet i dansk detailhandel - og det giver appetit på mere.
Danmark har tidoblet investeringerne i planteproteiner
Danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 pct. i 2024, og det gør os til de førende i Europa på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre, og at samarbejdet mellem den akademiske verden, industrien og regeringen øges.