Annonce

Annonce

Ansat ved tappeanlæg på mejeri

I løbet af de 10 år, som den nye aftale med Eurowind Energy varer, vil den grønne energi fra vindmøllerne give Arla en årlig besparelse på 58.000 tons CO2. Foto: Arla Foods

Ny vindmøllepark sikrer Arlas mål om 100 pct. grøn strøm i Danmark i 2025

Arla og Eurowind Energy har netop indgået en 10-årig strømaftale, der sikrer, at Arla når i mål med sin ambition om at være dækket af 100 pct. grøn strøm til mejerier og produktion i Danmark inden udgangen 2025.

I januar fremlagde Arla en ambitiøs målsætning om at bruge 100 procent grøn strøm i Danmark til mejerier og produktion inden udgangen af 2025. Og nu kan andelsselskabet offentliggøre en 10-årig strømsalgsaftale med Eurowind Energy, der sikrer, at Arla er sikker på at nå målsætningen.

Strømmen kommer fra en støttefri vindmøllepark i Jammerbugt Kommune, der skal levere 137 GW/h strøm, svarende til 34.000 danske husstandes årlige elforbrug.

Med denne strømsalgsaftale, der træder i kraft senest 1.januar 2025, forpligter Arla sig nemlig til at aftage strømmen fra en støttefri vindmøllepark ved Nørre Økse Sø nær Brovst, som skal bestå af 11 nyopførte vindmøller, som vil kunne levere 137 GW/h strøm om året, svarende til 34.000 danske husstandes årlige elforbrug.

”Det her er en milepæl for Arla. Vi arbejder hver dag benhårdt for at nå vores bæredygtighedsmål – både i produktionen og ude blandt vores ejere. Og jeg er stolt over, at der allerede nu er klarhed om vejen til at levere på denne del af ambitionen,” siger Hanne Søndergaard, bæredygtighedsdirektør i Arla Foods i en pressemeddelelse.

Samlet set har Arla allerede nu reduceret udledning fra produktionen med 25 procent siden 2015, og i løbet af de 10 år, som den nye aftale varer, vil den grønne energi fra vindmøllerne give en årlig besparelse på yderligere 58.000 tons CO2, som svarer til 17 pct.  af Arlas danske CO2-aftryk for scope 1+2.

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks største svineproducent skærer kraftigt ned i produktionen

Bertel Hestbjerg planlægger at slagte hver tredje af de 1500 søer, som har gjort ham til landets største producent af økologisk grisekød.

27-09-2022 5 minutter Svin

Kæderne giver rødt kort til konventionelle græskar i den danske sæson

Både kæderne under Coop, Salling Group og Dagrofa har i år valgt kun at sælge økologiske spisegræskar fra danske avlere i den danske sæson.

27-09-2022 7 minutter Grøntsager,   Detailhandel

Flere økologiske varer har overtaget førertrøjen på butikshylderne

Antallet af produkter, hvor det økologiske salg bidrager med over halvdelen af omsætningen, vokser år for år, og det åbner nye muligheder for de økologiske producenter, mener markedschef fra Økologisk Landsforening.

27-09-2022 2 minutter