Meyers lancerer en nordisk serie af økologiske bælgfrugter på dåse
Forkogte bælgfrugter fra Øland og Danmark skal gøre det nemmere at leve op til målet om, at alle danskere skal spise flere ærter, bønner og linser.

”Ingen iblødsætning, ingen ventetid. Og så kommer både bønner og ærter fra passionerede avlere i Danmark og Norden.”
Fra Øland:
- Hvide bønner
- Sorte bønner
- Kidneybønner
- Baked beans
Fra Danmark:
- Siriusærter
Dåserne kan købes i Meny, Alma, på Nemlig.com og i Meyers bagerier.
Sådan præsenterer Meyers en ny serie af nordiske bælgfrugter, som bliver solgt i dåser. Ærter, bønner og linser, er forkogt og tilsmagt, så de er klar til brug, så snart dåserne bliver åbnet. Det ligner godt nyt for travle forbrugere, som ikke lige fik sat bælgfrugterne i blød, inden de tog på arbejde, men som gerne vil spise flere lokale bælgfrugter.
I Meyers er vi altid på jagt efter nye måder at få mere grøn madglæde ind i køkkenerne. En af de vigtigste veje går gennem bønner, ærter og linser, men i Danmark spiser vi stadig en ufattelig lille mængde bælgfrugter. Det vil vi gerne gøre noget ved, skriver Meyers i en pressemeddelelse.
Meyers håber, at dåserne vil være en hjælpende hånd til at øge de 2 g bælgfrugter, som danskerne for tiden spiser om dagen, så vi kan komme lidt tættere på de 100 g, som Fødevarestyrelsen anbefaler.
”For os handler det ikke kun om et nyt produkt i supermarkedet. Det handler om at nedbryde barrierer og inspirere til, at de grønne proteiner får en fast plads i vores madkultur – til glæde for både mennesker og natur,” skriver Meyers.
Men én ting er, at du nu kan fylde indkøbskurven med dåsebønner- og ærter, noget andet er, hvordan du får dem til at smage godt hjemme i køkkenet. For hjælpe de som løber tør for ideer, når hummus, daal og falafler har været på menuen, er det godt at vide, at bælgfrugterne kan bruges i mange andre sammenhænge. Meyers kokke har udviklet en håndfuld helt nye og hverdagsvenlige opskrifter, hvor bønner og linser spiller hovedrollen.