Annonce

Annonce

Markant stigning i det økologiske mælkesalg

Pressemeddelelse

Salget af økologisk mælk steg med 13 pct. og udgjorde 1,4 mia. kr. i 2018. Det viser nye tal for detailomsætningen af økologiske fødevarer fra Danmarks Statistik.

07. maj 2019
Læsetid: 2 minutter
Et glas mælk med Ø-mærket på glasset

Indenfor hovedkategorien mejeri var der en samlet vækst på 13 pct. for mælk. Foto: Økologisk Landsforening

I 2018 blev der i Danmark solgt økologisk mælk for 1,4 mia. kr. Det er 161 mio. kr. mere end året før, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Væksten på 13 pct. kommer efter en årrække, hvor den økologiske andel af danskernes mælkeforbrug har ligget stabilt.

- Økoandelen på mælk har gennem et årti ligget omkring de 28–30 pct. og har ikke rigtig kunne bryde overbevisende igennem den magiske grænse på 30 pct. De nye tal viser, at det endelig skete i 2018, hvor øko-andelen af mælken kom op på 32,5 pct., siger Henrik Hindborg, markedschef for detail i Økologisk Landsforening.

Væksten fordeler sig med 11 pct. på sødmælk, 15 pct. på letmælk, 11 pct. på minimælk, 8 pct. på skummetmælk, 23 pct. på plantebaseret mælk og 41 pct. på anden mælk.

Indenfor hovedkategorien mejeri var der en samlet vækst på 13 pct. for mælk, fem pct. for syrnede produkter, 17 pct. for ost og 15 pct. for smør. Alt i alt blev der i 2018 solgt økologiske mejeriprodukter for 2,65 mia. kr. I kategorien yoghurt naturel finder man øko-mejeriprodukternes højdespringer. Her er økoandelen 40,2 pct.

Se de nye tal for detailomsætning af økologiske fødevarer fra Danmarks Statistik.

 

For yderligere kommentarer/oplysninger

Henrik Hindborg, markedschef, detail, Økologisk Landsforening, 51 55 84 82

Joachim P. Kjeldsen, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 30 54 39 30, jkj@okologi.dk


Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events