Annonce

Annonce

Pernille Bundgård åbner den danske stand på NOFF.

Pernille Bundgård (yderst t.h.) åbnede i dag den danske fællesstand på Nordic Organic Food Fair i Malmø, hvor der hurtigt blev trængsel ved de danske stande. Foto: Anne Stine Jørck

Livlig start på Nordens største økologimesse

Torsdag er sidste mulighed for at besøge Nordic Organic Food Fair i Malmø, hvor 16 danske udstillere kæmper om indkøbernes opmærksomhed med godt 500 andre udstillere fra 37 lande.

I dag var der kickoff for årets sidste større eksportfremstød for dansk økologi, da Pernille Bundgård, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening holdt åbningstale på den danske fællesstand på Nordic Organic Food Fair i Malmø.

Det er den 10. udgave af Nordens største økologimesse, hvor Danmark sædvanen tro stiller med en større fællesstand. I år dyster 16 danske producenter onsdag og torsdag om indkøbernes opmærksomhed, og da Økologisk Nu fik hul igennem til messen i eftermiddag, var det en yderst tilfreds Pernille Bundgård, som gav en statusrapport fra den første dag på den svenske messe:

”Den danske stand er supergodt besøgt, og der er ingen af udstillerne, som står stille,” lød meldingen fra Malmø, hvor de danske producenter kæmper om de skandinaviske indkøberes opmærksomhed med 500 andre udstillere fra 37 lande. 

Danske udstillere:

 • Bælg
 • Dava Foods Denmark
 • Dencon Foods
 • LA International ApS
 • Naturfrisk Group
 • Northern Greens A/S
 • Organique Europe
 • Perfectseason
 • Reduced
 • Smedens
 • Sparkling Tea
 • Svaneke Bryghus
 • The Company
 • Tvedemose Food ApS
 • Vinhanen Engros ApS
 • Østerberg Foods

Senere på dagen, når messegæsterne har forladt de svenske messehaller, mødes de danske udstillere med arrangørerne af standen fra Økologisk Landsforening til en fælles netværksmiddag, hvor det er tid til at gøre status. Her ser Pernille Bundgård frem til, at udstillerne kan fortælle om nye interessante kontakter til indkøbere, grossister og distributører fra hele Skandinavien.

Torsdag er sidste chance for at lægge turen forbi Malmø, hvor 500 udstillere er parat med økologiske produkter fra 37 lande
Torsdag er sidste chance for at lægge turen forbi Malmø, hvor 500 udstillere er parat med økologiske produkter fra 37 lande. Foto: Anne Stine Jørck

Som noget nyt får en lille håndfuld danske producenter i år for første gang mulighed for at udstille økologisk alkohol på den rød-hvide fællesstand.

Det er blevet muligt efter lidt ekstra benarbejde af Pernille Bundgård, som har brugt en del tid på at navigere rundt i de noget kringlede svenske regler for markedsføring af alkohol.

”Hvis du vil udstille alkohol på en svensk messe, kræver det en del papirarbejde, og at du i forvejen har en svensk distributør,” siger Pernille Bundgård, som for kort tid siden fik de sidste aftaler på plads i samarbejde med messens egne restauranter, som har en alkoholbevilling.

”Det sikrer, at både Svaneke Bryghus, Vinhanen Engros ApS og Sparkling Tea i år for første gang kan udstille deres økologiske drikkevarer i Malmø,” siger Pernille Bundgård.

Bliv klogere på det skånske marked

For de morgenfriske producenter er det muligt tage turen til Malmø-messen torsdag, og deltage i Organic Swedens morgenmadsseminar om det svenske økologimarked, hvor der bliver sat fokus på et marked, som ligger lige for enden Øresundsbroen, og dermed er interessant for mange danske producenter, som ønsker en stærkere position på det svenske marked, der ifølge Pernille Bundgård bør være et oplagt mål for danske eksportvirksomheder.

Se hele programmet for torsdagens oplæg på NOFF.

Flere artikler fra samme sektion

Grøn bank leverer bedste resultat nogensinde

Merkur Andelskasse overgår sine egne forventninger med flere længder og med et overskud på 54,4 mio. kr. leverer banken sit hidtil bedste årsresultat.

23-02-2024 4 minutter finansiering

Lidl forlænger momsfri kampagne til marts

En stor interesse og et markant øget salg får nu Lidl Danmark til at forlænge deres momsfri-kampagne på frisk frugt og grønt, mens Økologisk Landsforening øjner en ny åbning for differentieret moms på økologiske fødevarer.

22-02-2024 4 minutter Detailhandel

Book en mark åbner sæsonen hos Naturmælk

Branchearrangementet ’Book en mark’ byder i år på seks speeddating-møder, som ifølge arrangørerne er oplagte muligheder for at skabe mere samhandel mellem land og by.

22-02-2024 2 minutter Events