Annonce
Annonce

Der var både konfetti og skåltaler i Den Holstenske Lade på Gram Slot, da kok og kulinarisk ansvarlig i Odense Kommune Mads Herskind fik overrakt Økoprisen 2025 af direktør Rasmus Prehn fra Økologisk Landsforening. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Kulinarisk iværksætter vinder Økoprisen 2025
Ildsjælen og kokken Mads Herskind blev fredag hyldet med Økoprisen 2025 for sit engagerede arbejde med at promovere økologien over for både de professionelle køkkener og familien Danmark.
Det blev kok Mads Herskind, der løb med Økoprisen 2025, og det var en stolt og glad kok, som havde taget turen fra Odense til Gram Slot, hvor han blev hyldet af af de knap 200 deltagere ved generalforsamlingen i Den Holstenske lade.
Mads Herskind arbejder til dagligt som kulinarisk ansvarlig for Odense Kommunes fem kantiner, som alle har Det Økologiske Spisemærke i sølv. Ved siden af det fuldtidsjob har han det seneste lille år drevet Rebælg, der formidler tip og ideer om grøn og klimavenlig kost, og han skriver sig i dag ind på en fornem liste over vindere af Økoprisen, som Økologisk Landsforening har uddelt hvert år siden 2014.
”Det betyder vildt meget at blive anerkendt af mine kolleger for mit arbejde med økologien. Vi er mange, som formidler viden om økologi, men vi er ikke så mange, der gør det i kantine-verdenen. Så det er dejligt, at der er nogen, som lægger mærke til det, som vi laver i Odense Kommune og i mit firma Rebælg. Økoprisen giver blod på tanden til at fortsætte arbejdet begge steder,” siger Mads Herskind til Økologisk Nu.
Det er Økologisk Landsforenings udvalg for professionelle køkkener, der har udpeget de tre nominerede til prisen, mens det var Rasmus Prehn, direktør for Økologisk Landsforening, som overrakte prisen med ordene:
"For dig er økologien ikke til diskussion. Økologi er noget, du bare gør. Du handler, og du står ved det, du mener. Det smitter af på dem, der arbejder sammen med dig. Heldigvis er Økologisk Landsforening blandt dine samarbejdspartnere, mens Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening fulgte op med følgende skudsmål om prisvinderern:
”Mads er en økologisk ildsjæl fra en ny generation af ildsjæle. For ham er økologien ikke til debat. Det er bare noget, han gør. Gennem sit virke i Odense Kommune og med Rebælg inviterer han folk ind og styrker sammenhængskraften omkring det økologiske bord. Han brænder for den gode, økologiske råvare og evner at koble den til bæredygtighed og klima. Det er en evne, der er så afgørende for at få det økologiske budskab til at stå endnu stærkere de kommende år. Stort tillykke til Mads,” siger Torben Blok.
De to øvrige nominerede til Økoprisen var Jens Ginnerup, der er bæredygtigheds- og analyseleder på Herlev og Gentofte Hospital, og Steffen Salerni, der er Head of F&B Service & Event hos CPH Conference.
Tidligere vindere af Økoprisen
-
Med Øko-prisen ønsker Økologisk Landsforening at hylde en økologisk ildsjæl inden for foodservice, som sætter økologien i højsædet, inspirerer og finder nye veje for andre i branchen og ikke mindst kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i foodservicebranchen.
-
Det er Økologisk Landsforenings udvalg for professionelle køkkener, som har nomineret kandidaterne til Øko-prisen 2025.
2024: Ole Roed, Food & Beverage manager i Fårup Sommerland
2023: Peter Mejnertsen, medejer af og direktør for Mejnerts Mølle
2022: Peter Skoven, Food & Beverage direktør for NorthSide Festival
2021: Trine Krebs, Grøn chef, Food Organisation of Denmark
2019: Skolerne i Oure
2018: Mona Carøe, cheføkonoma hos Regionshospitalet Randers
2017: Comwell Hotels
2016: Byens Køkken i Odense Kommune
2015: Frank Jensen, tidligere overborgmester i København
2014: Marian Aagaard, regionsformand Kost-og ernæringsforbundet i Nordjylland
Flere artikler fra samme sektion
Vinder af Økoprisen 2025: Det er vigtigt, at økologien ikke bliver en religion
Kok og kulinarisk iværksætter Mads Herskind brænder for at lære danskerne at lave grøn mad, men råvarerne skal ikke være økologiske for enhver pris.
Økologien trodser geopolitisk uro og høj inflation og fortsætter global vækst
Den seneste opgørelse over udviklingen i den globale økologi viser, at både det økologiske marked og det økologiske areal voksede i 2023. Til gengæld faldt antallet af økologiske landmænd med næsten 182.000.
300 madprofessionelle mødtes for at få flere planter i millioner af måltider
Køkkenledere, politikere og producenter mødtes til Plantetopmøde i København tirsdag med målet om at få endnu flere planter i de over én mio. daglige måltider, som hver dag serveres i offentlige og private kantiner.