Annonce
Annonce
Iskoldt samarbejde omfatter mere end 12 tons økologisk is
Hotelkæden Scandic og isproducenten Hansens Is indgår partnerskab.
De økologiske ispinde fra Hansens Is bliver nu tilgængelige på alle Scandic-kædens hoteller i Danmark. PR-foto
Et nyt samarbejde mellem Hansens Is og Danmarks største hotelkæde bygger på mere end passion for god is af råvarer fra danske økologer.
I en pressemeddelelse fortæller de nye samarbejdspartnere om deres fælles værdier i forhold til økologi, lokale leverandører og rene råvarer, som er endnu et skridt i retning mod Scandics målsætning, om at 80 pct. af kædens fødevareforbrug skal være danskproduceret i 2026.
På Scandics 30 danske hoteller spiser gæsterne sammenlagt 12 tons is årligt, og snart er det udelukkende økologisk, danskproduceret is, som hotelkæden serverer for gæsterne. Det bliver muligt i kraft af samarbejdet med den mere end 100 år gamle familievirksomhed, Hansens Is, som ligger ved Jægerspris.
Historien om Hansens Is begyndte i 1922, og i dag føres familievirksomheden og de stolte istraditioner videre af fjerdegeneration i skikkelse af brødreparret Rasmus og Anders Eibye Hansen. Hovedparten af den økologiske mælk til isproduktionen henter de på det økologiske landbrug Svanholm, som ligger tæt ved isfabrikken.
For Hansen-brødrene er samarbejdet med Danmarks eneste svanemærkede hotelkæde et naturligt match:
”Jeg er rent ud sagt lykkelig over samarbejdet med Scandic. De gør sig umage og har overblik over hele værdikæden for de produkter, de bruger. Det er afgjort et samarbejde, hvor to plus to bliver til fem,” siger Anders Eibye Hansen, medejer og fjerdegenerations-ismand hos Hansens Is.
Alle 30 hoteller i Scandic-kæden har modtaget Det økologiske spisemærke i bronze, og Anders Eibye Hansen ser frem til samarbejdet med en stor spiller, hvis gæster spiser mange is, når de holder ferie.
”Og jeg håber, de vil spise endnu flere is i fremtiden, nu hvor den både er økologisk og danskproduceret.”
Det samme gør Scandics F&B direktør, Karsten Felvang Nielsen, som oplyser, at 70 pct. at hotelkædens fødevarer i dag er danskproducerede. Med Hansens Is som ny samarbejdspartner tager Scandic endnu et par skridt i den rigtige retning – både i forhold til råvareindkøb og det gastronomiske niveau.
”Det er et klart kvalitetsløft på dessertfronten, som vores gæster fortjener. Samtidig understøtter partnerskabet vores målsætning om, at 80 pct. af vores fødevarer i 2026 skal være danskproduceret. Vi er godt på vej,” siger han.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.