Annonce

Annonce

Produktion af ispinde hos Hansens Is

De økologiske ispinde fra Hansens Is bliver nu tilgængelige på alle Scandic-kædens hoteller i Danmark. PR-foto

Iskoldt samarbejde omfatter mere end 12 tons økologisk is

Hotelkæden Scandic og isproducenten Hansens Is indgår partnerskab.

Et nyt samarbejde mellem Hansens Is og Danmarks største hotelkæde bygger på mere end passion for god is af råvarer fra danske økologer.

I en pressemeddelelse fortæller de nye samarbejdspartnere om deres fælles værdier i forhold til økologi, lokale leverandører og rene råvarer, som er endnu et skridt i retning mod Scandics målsætning, om at 80 pct. af kædens fødevareforbrug skal være danskproduceret i 2026.

På Scandics 30 danske hoteller spiser gæsterne sammenlagt 12 tons is årligt, og snart er det udelukkende økologisk, danskproduceret is, som hotelkæden serverer for gæsterne. Det bliver muligt i kraft af samarbejdet med den mere end 100 år gamle familievirksomhed, Hansens Is, som ligger ved Jægerspris.

Historien om Hansens Is begyndte i 1922, og i dag føres familievirksomheden og de stolte istraditioner videre af fjerdegeneration i skikkelse af brødreparret Rasmus og Anders Eibye Hansen. Hovedparten af den økologiske mælk til isproduktionen henter de på det økologiske landbrug Svanholm, som ligger tæt ved isfabrikken.

For Hansen-brødrene er samarbejdet med Danmarks eneste svanemærkede hotelkæde et naturligt match:  

”Jeg er rent ud sagt lykkelig over samarbejdet med Scandic. De gør sig umage og har overblik over hele værdikæden for de produkter, de bruger. Det er afgjort et samarbejde, hvor to plus to bliver til fem,” siger Anders Eibye Hansen, medejer og fjerdegenerations-ismand hos Hansens Is.

Alle 30 hoteller i Scandic-kæden har modtaget Det økologiske spisemærke i bronze, og Anders Eibye Hansen ser frem til samarbejdet med en stor spiller, hvis gæster spiser mange is, når de holder ferie.

”Og jeg håber, de vil spise endnu flere is i fremtiden, nu hvor den både er økologisk og danskproduceret.”

Det samme gør Scandics F&B direktør, Karsten Felvang Nielsen, som oplyser, at 70 pct. at hotelkædens fødevarer i dag er danskproducerede. Med Hansens Is som ny samarbejdspartner tager Scandic endnu et par skridt i den rigtige retning – både i forhold til råvareindkøb og det gastronomiske niveau.

”Det er et klart kvalitetsløft på dessertfronten, som vores gæster fortjener. Samtidig understøtter partnerskabet vores målsætning om, at 80 pct. af vores fødevarer i 2026 skal være danskproduceret. Vi er godt på vej,” siger han.  

Flere artikler fra samme sektion

Bælgfrugternes utopia ligger i Holstebro

På Cafe Utopia i Holstebro æder bælgfrugterne sig mere og mere ind på menukortet og ind i dagligdagen for de 30 ansatte, hvoraf de fleste er psykisk sårbare. Her balancerer kokken og ildsjælen Mette Nygaard Nielsen med udviklingen af sunde og klimavenlige retter tilberedt helt fra bunden, som også de sårbare medarbejdere kan håndtere. Og bælgfrugterne kan faktisk hjælpe til at give enkle og overskuelige anretninger.

28-03-2024 8 minutter

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise