Annonce

Annonce

En hund og kat ligger på en sofa under et tæppe

EU har skruet på kravene til økologisk foder til kæledyr, fordi producenterne havde svært ved at imødekomme den hidtidige grænse for, hvornår et produkt kan kaldes økologisk. Foto: Colourbox

EU lemper krav til økologisk kæledyrsfoder

Andelen af økologisk foder til kæledyr udgør 5-6 pct. af EU's marked, og det ønsker man med de nye krav at hæve.

EU-Parlamentet har ændret lovgivningen for foder til kæledyr, så produktet kan betegnes som økologisk, hvis mindst 95 pct. af ingredienserne er økologiske målt i samlet vægt.

Det er en nedjustering af øko-andelen i forhold til regler vedtaget sidste år, hvor 100 pct. af ingredienserne fra landbrug skulle være økologiske. Årsagen til den ændrede andel er, at det for mange foderproducenter har vist sig at være noget nær umuligt at skaffe de fornødne økologiske ingredienser til foderet, hvis alt skulle være økologisk, og næringsværdien samtidig skulle være god nok.

Formålet med lovgivningen er at øge udbuddet af økologisk foder.

"For mange af os er kæledyr en vigtig del af vores familie, og vi går op i, hvad de spiser. Som et resultat af denne aftale vil det blive nemmere for kæledyrsejere at vælge økologisk foder til deres kæledyr," siger Peter Kullgren, minister for landdistrikter i EU.

Andelen af økologisk foder til kæledyr udgør ca. 5-6 pct. af markedet i EU.

Flere artikler fra samme sektion

USA: Næsten 40 pct. af testet babymad indeholder pesticidrester

Babymad med æbler, pærer, jordbær og blåbær havde de højeste rester af pesticider i en ny test. Organisationen bag undersøgelsen råder forældre til at købe økologiske produkter, hvis de vil undgå pesticidrester.

28-11-2023 3 minutter Pesticider,   Udland

Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

Der er afsat en mio. kr. til et grønt topmøde ved Madens Folkemøde, hvor deltagerne skal diskutere, hvordan vi skaber en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur.

27-11-2023 2 minutter Events

Økologispecialet på skolerne er kommet dårligt fra start

Som noget nyt i år kan landsbrugseleverne for første gang vælge økologi som speciale på deres uddannelse. Men kun fire ud af de 15 danske landbrugsskoler udbyder økologispecialet til deres elever.

27-11-2023 5 minutter Uddannelse