Annonce
Annonce
Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024
Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.
Landbrug & Fødevarer efterlyser kandidater til Kantineprisen, og det kræver mindst det Økologiske Spisemærke i sølv, hvis man vil dyste med om prisen. Foto: Jakob Brandt
Slutspurten er i gang! Arbejder du - eller en du kender - i Danmarks bedste kantine, hvor der er styr på økologien (min 60 pct.), smagen og bæredygtigheden?
Så er det nu at du skal indstille din kandidat til Kantineprisen 2024, hvor de tre nominerede kantiner kan se frem til en tur forbi Sol over Gudhjem, hvor de får mulighed for at vise, hvordan en kantinefrokost skal serveres i den hyggelige cook-off på havnen, som også danner rammen om en kokkekonkurrence for landets bedste kokke. Men bare rolig, I får jeres helt egen konkurrence med temaet "Mad til mange", så I skal ikke dyste mod Michelin-kokke, oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse, som oplyser, at fristen for at tilmelde en kantine er mandag d. 22. april, så det haster, hvis du vil indstille en kantine.
Vi hjælper med praktikken ift. transport og overnatning, så I kan koncentrere jer om at få en fed oplevelse på Solskinsøen, og lave fantastisk mad til mange, oplyser arrangørerne.
"Kantineprisen stiller i år skarpt på økologien og den bæredygtige menu. Derfor er et af kriterierne, at den indstillede kantine minimum har Det Økologiske Spisemærke i Sølv. Det er en udfordring for nogen, men der er også mange, der har valgt Spisemærket som den dokumenterbare strategi for at sikre en bæredygtig menu med fokus på bl.a. høj dyrevelfærd, masser af grønt og lokale råvarer. Vi ved, at der er mange utroligt dygtige kantinefolk, som hver dag knokler for at sikre fantastiske bæredygtige frokoster, og denne pris er til dem,” siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice i Landbrug & Fødevarer, som har uddelt Kantineprisen siden 2004.
Sidste år var det kantinen i advokatfirmaet Gorrissen Federspiels hovedkontor i København, som vandt Kantineprisen.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.