Annonce

Annonce

Ansatte retter de sidste ting i salatbuffeten, inden de første gæster ankommer til kantinen.

Landbrug & Fødevarer efterlyser kandidater til Kantineprisen, og det kræver mindst det Økologiske Spisemærke i sølv, hvis man vil dyste med om prisen. Foto: Jakob Brandt

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

Slutspurten er i gang! Arbejder du - eller en du kender - i Danmarks bedste kantine, hvor der er styr på økologien (min 60 pct.), smagen og bæredygtigheden? 

Så er det nu at du skal indstille din kandidat til Kantineprisen 2024, hvor de tre nominerede kantiner kan se frem til en tur forbi Sol over Gudhjem, hvor de får mulighed for at vise, hvordan en kantinefrokost skal serveres i den hyggelige cook-off på havnen, som også danner rammen om en kokkekonkurrence for landets bedste kokke. Men bare rolig, I får jeres helt egen konkurrence med temaet "Mad til mange", så I skal ikke dyste mod Michelin-kokke, oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse, som oplyser, at fristen for at tilmelde en kantine er mandag d. 22. april, så det haster, hvis du vil indstille en kantine.

Vi hjælper med praktikken ift. transport og overnatning, så I kan koncentrere jer om at få en fed oplevelse på Solskinsøen, og lave fantastisk mad til mange, oplyser arrangørerne.

"Kantineprisen stiller i år skarpt på økologien og den bæredygtige menu. Derfor er et af kriterierne, at den indstillede kantine minimum har Det Økologiske Spisemærke i Sølv. Det er en udfordring for nogen, men der er også mange, der har valgt Spisemærket som den dokumenterbare strategi for at sikre en bæredygtig menu med fokus på bl.a. høj dyrevelfærd, masser af grønt og lokale råvarer. Vi ved, at der er mange utroligt dygtige kantinefolk, som hver dag knokler for at sikre fantastiske bæredygtige frokoster, og denne pris er til dem,” siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice i Landbrug & Fødevarer, som har uddelt Kantineprisen siden 2004.

Sidste år var det kantinen i advokatfirmaet Gorrissen Federspiels hovedkontor i København, som vandt Kantineprisen.

Flere artikler fra samme sektion

Friland melder om voksende salg og spirende optimisme

Voksende salg i både ind- og udland skaber tro på, at de økologiske kødproducenter går lysere tider i møde, men afregningen skal højere op, oplyser Friland-direktør Søren Tinggaard.

23-05-2024 4 minutter Kødproduktion,   Grise

Smørbar fra Naturli’ lander i Storbritanniens største supermarkedskæde

Naturli’-direktør Henrik Lund betegner aftalen med Tesco som en milepæl for det Dragsbæk-ejede selskab, som har været aktive på det engelske marked siden 2018.

22-05-2024 2 minutter Eksport,   Plantebaserede fødevarer

Vind en overnatning i en grisehytte når økologer søndag fejrer Sofari

På de 11 Sofari-gårde glæder værterne sig til den 26. maj, hvor de byder danskerne velkomne til en god dag på landet. Der er også mulighed for at vinde en overnatning i en grisehytte.

21-05-2024 3 minutter Events,   Grise