Annonce

Annonce

Kokkene arbejder i køkkenet hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiels

Køkkenchef Stefan Hansen (t.h.) og hans team i Gorrissen Federspiels københavnske kantinekøkken arbejder målrettet med økologi og bæredygtighed, og deres indsats bliver nu belønnet med kåringen som landets bedste kantine. Foto: Kristian Holm

Advokatfirma vinder Årets Kantinepris

Ekstraordinær fokus på bæredygtighed, økologi og gode smagsoplevelser gør kantinen hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel til vinder af Kantineprisen 2023.

Kantinen i advokatfirmaet Gorrissen Federspiels hovedkontor i København modtog i går Kantineprisen 2023, som blev uddelt i forbindelse med Fødevaredagen på Hindsgavl Slot ved Middelfart. I begrundelsen for valget lagde juryen især vægt på, at køkkenchef Stefan Hansen og hans team udmærker sig ved at have et ekstraordinært fokus på bæredygtighed og smagsoplevelser.

Ifølge Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer, som uddeler prisen, lagde juryen desuden vægt på, at kantinen bruger en stor andel af økologiske produkter fra Danmark og at kantinen har Det Økologiske Spisemærke i sølv, som viser at økologiandelen ligger på 60-90 pct.

”Når Stefan Hansen og hans team vinder prisen i år, er det kulminationen på et meget målrettet arbejde. I kantinen har man skabt måltider, der har økologiske råvarer, bæredygtighed, smag, sæson og et tårnhøjt håndværk,” siger Mette Gammicchia i en pressemeddelelse.

Glæden over at vinde kantineprisen er stor hos Stefan Hansen og hans team, der konstant begejstrer og udfordrer deres kantinegæster kulinarisk.

”Det betyder ekstremt meget at vinde i dag og få den anerkendelse. Jeg tror, at vi vinder på alle de små ’rigtig’ beslutninger, vi hele tiden tager i den bæredygtige retning som f.eks. at dyrke svampe med kaffegrums. Det er den tendens kantineprisen er med til at skubbe på – og det er fedt at være en del af det,” siger Stefan Hansen.

Landbrug & Fødevarer har uddelt Kantineprisen hvert år siden 2003, og det glæder Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, at det igen er en kantine med Det Økologiske Spisemærke, som vinder prisen.

”Det er dejligt, at prisen går til en kantine, hvor bæredygtighed og økologi er integreret i det daglige arbejde med maden, så der skal lyde et stort tillykke herfra," siger Torben Blok til Økologisk Nu.

Kort om Kantineprisen 2023

Som noget nyt i år, har de nominerede været til Cook-off ved Nordens største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, hvor resultatet vægtede med 20 pct. ved den samlede bedømmelse i kampen om Kantineprisen. Resten af bedømmelsen blev dannet på baggrund af juryens uanmeldte besøg hos de nominerede, som ud over vinderkantinen omfatter:

  • Brian Sylvest Pedersen og team, Rambøll A/S, Aarhus, ISS A/S

  • Pii Vesterlund Larsen og team, Det Europæiske Miljøagentur, København, LOCA Gruppen

Kantineprisen uddelels af Landbrug & Fødevarer og er finansieret af Fonden for økologisk landbrug

Flere artikler fra samme sektion

USA: Næsten 40 pct. af testet babymad indeholder pesticidrester

Babymad med æbler, pærer, jordbær og blåbær havde de højeste rester af pesticider i en ny test. Organisationen bag undersøgelsen råder forældre til at købe økologiske produkter, hvis de vil undgå pesticidrester.

28-11-2023 3 minutter Pesticider,   Udland

Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

Der er afsat en mio. kr. til et grønt topmøde ved Madens Folkemøde, hvor deltagerne skal diskutere, hvordan vi skaber en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur.

27-11-2023 2 minutter Events

Økologispecialet på skolerne er kommet dårligt fra start

Som noget nyt i år kan landsbrugseleverne for første gang vælge økologi som speciale på deres uddannelse. Men kun fire ud af de 15 danske landbrugsskoler udbyder økologispecialet til deres elever.

27-11-2023 5 minutter Uddannelse