Annonce

Annonce

Tomater i Klima Kvickly med skilt med teksten: Et bedre klimavalg

Med enkle midler og små skilte har den nu forhenværende Klima Kvickly i Aarhus bidraget til at reducere klimaaftrykket med 14 pct. pr solgt vare, og nu skal flere af Coops butikker nyde godt af erfaringerne fra Klima Kvickly. Foto: Jakob Brandt

Coop ruller erfaringerne fra Klima Kvickly ud til butikker i hele landet

En målrettet indsats for at reducere klimaudledningen ændrede kundernes forbrug i retning af en mere plantebaseret kost, og nu skal de klimavenlige indkøbsvaner eksporteres til Coop-butikker i hele landet.

I maj 2022 indrettede Coop et af sine største varehuse til et klimalaboratorium. Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus, skulle teste, om det var muligt at ændre kundernes forbrug i en mere klima-rigtig retning.

Testen slutter nu efter to år, hvor varehuschef Dennis Ø.K. Andersen har været med til at sænke CO2-aftrykket pr. solgt vare med 14 pct. i forhold til gennemsnittet i Coops øvrige butikker. Forskellen var helt oppe på 21,3 pct. i september 2023, da varehuset bl.a. testede klimamærket.

I Coop er ESG-chef Anne Mette Brasen meget tilfreds med testen.

”Den viser, at kunderne er meget motiverede for at gøre en konkret forskel i deres forbrug for at reducere klimabelastningen. Derfor har testen med Klima Kvickly været meget værdifuld og givet os nyttig inspiration til initiativer, vi vil rulle ud på landsplan,” siger Anne Mette Brasen.

Enkle løsninger

Skilte med teksten
Skilte med teksten "Tag den forreste" har været med til at halvere madspildet i mejeri- og brødkategorien

Flere forskellige initiativer har i løbet af testperioden bidraget til at sænke klimaaftrykket.

Skilte med teksten ”Tag den forreste” har været med til at halvere madspildet og kassationerne på mejeri og brød.

”Kunderne har været meget positive, f.eks. har de taget godt imod vores klimavenlige opskrifter, som har givet inspiration til mere klimavenlig mad,” siger Dennis Ø.K. Andersen.

Den aarhusianske varehuschef oplyser, at en række af initiativer fortsætter i Aarhus-butikken, og flere af de mest effektive tiltag blive bredt ud til Coops butikker over hele landet.

Det gælder f.eks. enkle løsninger som:

  • Skiltning med ”Tag den forreste”, der reducerer madspild markant.

  • Et mere klimavenligt sortiment i MadCooperativet

  • Klimavenlige opskrifter

  • Mere plads til lyst kød, f.eks. kylling, i forhold til oksekød

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion