Annonce

Annonce

Reklame for Coops nye fri for PFAS-mærke

"Fri for PFAS"-mærket kommer i første omgang på varemærkerne inden for køkken- og bageartikler: ”Coop”, ”Holms Deli”, ”GreenChef” og ”Micki”. Foto: Coop

Coop indfører "Fri for PFAS"-mærke

Kunderne i Coop kan nu lettere fravælge evighedskemikaliet PFAS, efter at kæden har indført et nyt mærke på produkter med slip-let-belægninger.

Mandag introducerede Coop sit nye 'Fri for PFAS'-mærke, som kunderne nu kan se på produkter med slip-let belægninger som stegepander, bageforme og bradepander. 

Samtidig har Coop udmeldt alle PFAS-holdige stegepander, bageforme og bradepander i eget varemærke, og de vil inden længe være væk butikshylderne. Det oplyser kæden i en pressemeddelelse.

"I Coop er vi bekymrede for PFAS, fordi stofferne kan ende i vores mad og kroppe, og udsættelsen for PFAS er kædet sammen negative sundhedseffekter. Det er grunden til, at vi siden 2015 har arbejdet systematisk med at udfase kemikalierne fra vores varer," siger CSR-direktør i Coop Signe D. Frese og fortsætter:

”Vi er kommet rigtig langt, og det er lykkedes os at udfase PFAS i mange produktgrupper. Med udfasningen af stegepander og andre bageartikler med PFAS fra egne mærker er vi kommet et skridt nærmere målet om et PFAS-frit sortiment i alle butikker," siger Signe D. Frese.

I forvejen har Coop forbudt PFAS i pap- og papiremballage, kosmetik- og plejeprodukter, tandtråd, gulvsæbe, tekstil, sko, boligtekstil, møbler, gulvtæpper og imprægneringsmidler.

"Fri for PFAS"-mærket kommer i første omgang på varemærkerne inden for køkken- og bageartikler: ”Coop”, ”Holms Deli”, ”GreenChef” og ”Micki”.

Det nye mærke skal være med til at bane vejen for et nationalt forbud mod PFAS i forbrugerprodukter, hvilket Coop opfordrer til.

Flere artikler fra samme sektion

Unik økologisk drik snupper Gourmetprisen

Naturmælks nye drik Ferm, som består af 70 pct. æblemost og 30 pct. upcyclet ostevalle kom helt til tops, da Gourmetprisen 2023 blev uddelt i dag.

07-06-2023 5 minutter Mejeri

350 festivalgæster testede deres viden om musik og bælgfrugter

Plantebaseret Videnscenter var til stede på Northside Festival for at udbrede kendskabet til økologiske bælgfrugter, og flere hundrede gæster dystede i viden om musik og plantebaseret mad.

06-06-2023 3 minutter Events,   Plantebaserede fødevarer

DC-topchef: Friland risikerer at ende som Irma

Hvis ikke forbrugerne snart begynder at hale mere økologisk grisekød op af kølediskene i de danske dagligvarebutikker, frygter adm. direktør i slagteri- og forædlingsvirksomheden Danish Crown, Jais Valeur, at Friland risikerer at ende som Irma.

06-06-2023 2 minutter Kødproduktion