Annonce
Annonce
Aarstiderne kæmper for at følge med
Selskabets salg af fødevarer til kantiner og restauranter er næsten gået i stå. Til gengæld vælter det ind med private kunder, som ønsker at få bragt økologiske fødevarer til døren, og alle mand er på arbejde i pakkeriet i weekenden.

For at mindske risikoen for, at selskabet selv bliver lammet af corona, er pakkeriarbejdere blevet delt ind i tre hold, så evt. smitte ikke rammer alle på en gang. Arkivfoto
De ansatte i Aartidernes pakkeri og indkøbsafdeling arbejder i øjeblikket på højtryk for at kunne levere måltidskasser til de mange nye kunder, som har henvendt sig, siden corona-smitten begyndte at sprede sig til hele landet.
"Vi har alle mand på arbejde i weekenden for at følge med," siger Annette Hartvig Larsen, adm. direktør i Aarstiderne.
Hun oplyser, at selskabet aldrig har oplevet en tilsvarende situation og at de ansatte gør alt, hvad de kan, for at opfylde kundernes ønsker, men intet er, som det plejer, og i en besked på hjemmesiden hedder det:
"Hvis du abonnerer på en måltidskasse, så får du den leveret, ganske som du plejer. Du kan også stadig bestille varer til levering søndag/mandag, men du vil desværre nok opleve, at rigtig mange måltidskasser og ekstra varer allerede er udsolgte og først kan leveres på onsdag eller i den efterfølgende uge."
Den besked dækker over en helt ny hverdag, hvor Aarstiderne bliver udfordret på flere fronter, og hvor tingene kan udvikle sig fra time til time i takt med, at der kommer nye udmeldinger fra myndighederne.
For at mindske risikoen for at sprede corona-smitte blandt de ansatte har Aarstiderne lukket sin egen kantine, og da mange af landets øvrige kantiner og restauranter også er lukket ned, er Aarstidernes foodservicesalg gået næsten i stå. Til gengæld er det de seneste dage væltet ind med private kunder, og det har været nødvendigt at lukke kunderne ind i Aarstidernes gårdbutik i hold for at undgå, at de skulle stå for tæt.
"Den store udfordring er, at det er gået utroligt stærkt, og at vi ikke har været forberedt på det. Det er gået fra, at vi først troede, at nu skal vi lukke helt ned, til at vi har fået megatravlt, og tingene kan meget hurtigt blive vendt på hovedet," siger Annette Hartvig Larsen.
Lige nu er lastbiler med sydeuropæiske grøntsager til Aarstiderne fanget i lange køer ved Brennerpasset mellem Østrig og Italien, som er de to lande, hvor flest danskere er blevet smittet. Hvis varerne ikke når frem i tide, er Aarstiderne alene af den grund nødt til at tænke alternativt, når indholdet i kasserne skal pakkes i næste uge, lige som situationen og den store tilstrømning af kunder også har gjort det nødvendigt at ændre på deadline for bestilling og levering af kasser.
I øjeblikket har direktøren ikke det fulde overblik over, hvilke konsekvenser corona-udfordringerne får for Aarstiderne, men hun føler et tungt ansvar for at sikre, at alle bestillinger når ud til kunderne.
"Det nytter ikke noget, at vi er uforsigtige, for vi har en pligt til at sørge for, at der bliver leveret mad ud til borgerne," siger Annette Hartvig Larsen.
For at mindske risikoen for, at selskabet selv bliver lammet af corona, er pakkeriarbejdere blevet delt ind i tre hold, så evt. smitte ikke rammer alle på en gang.
"Hvis pakkeriet går ned, er det slut med salget," konstaterer direktøren.
Hun oplevede, at statsminister Mette Frederiksen forleden talte direkte til Aarstiderne, da den socialdemokratiske minister på tv opfordrede alle til at stå sammen og vise samfundssind og være med til at sikre, at der er fødevarer nok til alle i en meget vanskelig situation.
"Vi forsøger at få flest mulig varer hjem til næste uge, men der er nok ingen tvivl om, at nogle af kunderne kan se særudgaver af nogle af kasserne," siger Annette Hartvig Larsen.
Hun efterlyser flere informationer om, hvordan de danske fødevareproducenter skal forholde sig, hvis corona-krisen bliver langvarig.
"Det er
en helt speciel situation, og vi håber på din forståelse for, at ikke alt er, som
det plejer," slutter beskeden til kunderne på Aarstidernes hjemmeside.
Flere artikler fra samme sektion
Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk
Økologisk rapsolie fra Danmark har mange gode egenskaber, og Dragsbæk-koncernen efterlyser flere producenter, som kan sikre tilgangen af råvarer til nye produktlanceringer.
Nemlig.com sætter økologisk rekord og giver de fysiske kæder baghjul
Mere end hver fjerde vare er nu økologisk hos Nemlig.com. Det er mere end dobbelt så høj økologisk andel som gennemsnittet i dansk detailhandel - og det giver appetit på mere.
Danmark har tidoblet investeringerne i planteproteiner
Danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 pct. i 2024, og det gør os til de førende i Europa på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre, og at samarbejdet mellem den akademiske verden, industrien og regeringen øges.