Annonce

Annonce

Spejdere løber mod kameraet med Dybbøl Mølle i baggrunden

Spejdernes Lejr er et samarbejde mellem fem danske spejderkorps. Lejren afholdes hvert femte år, og i 2017 leverede Øllingegaards søstermejeri Naturmælk økologisk mælk til lejren. Foto: Thomas Heie Nielsen

60.000 liter øko-mælk skal forsyne Nordens største spejderlejr

Arrangørerne bag Spejdernes Lejr har lagt vægt på, at mad og drikke kommer fra lokale fødevareproducenter, der arbejder med bæredygtighed.

40.000 børn og unge på Spejdernes Lejr får den kommende sommer mulighed for at smage Øllingegaards økologiske produkter. Det sker, når mejeriet skal levere økologisk mælk og andre mejeriprodukter til Nordens største spejderlejr, der afholdes d. 23.-31 juli i Hedeland Naturpark øst for Roskilde.

Arrangørerne har lagt vægt på, at mad og drikke kommer fra lokale fødevareproducenter, der arbejder med bæredygtighed.

”Spejdernes Lejr er glade for at have fundet en lokal leverandør, hvis produkter ikke kun har en høj drikke- og spisekvalitet, men som også har et stort fokus på bæredygtighed. Samfundsansvar og respekt for naturen er kerneværdier i spejderbevægelsen, og vi sætter stor pris på samarbejdet med en virksomhed som Øllingegaard, der hver dag arbejder med de temaer i praksis,” siger lejrchef Morten Lykkeberg i en pressemeddelelse.

Har brug for forbrugerne

Nelly Frees Riggelsen, der er salgs- og marketingschef hos Øllingegaard, fortæller, at børn og unge er en vigtig målgruppe for mejeriet, når budskabet om en bæredygtig produktion skal ud.

"På Øllingegaard har vi et stort ønske om at gå forrest inden for bæredygtighed. Men det er ikke en opgave, vi kan løfte alene. Vi har brug for forbrugernes deltagelse i kampen for miljøet, dyrevelfærden, biodiversiteten og klimaet, og her er ingen vigtigere end børnene og de unge. 40.000 unge spejdere er en perfekt målgruppe for vores budskab og produkter," siger hun.

Spejdernes Lejr er et samarbejde mellem fem danske spejderkorps; Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, og lejren afholdes hvert femte år. Første gang blev den afholdt i 2012 i Holstebro, og i 2017 i Sønderborg, hvor Øllingegaards søstermejeri Naturmælk leverede den økologiske mælk til de ca. 37.000 lejrgæster.

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning