Annonce

Annonce

Deltagere til økologikongressen 2019 sidder i et mødelokale

Økologikongressen afholdes hvert andet år og finder i år sted d. 21.-22. november. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Stor økologisk kongres er klar med årets tema og program

Nu er program og tilmelding klar for de to dage med Økologikongres, der finder sted den 21.-22. november 2023 på Vingsted Hotel- og Konferencecenter ved Vejle.

Temaet for årets Økologikongres er nu fastlagt, og det samme er det fulde program og tilmeldingen. Det meddeler arbejdsgruppen bag kongressen.

Med 'Drivkraft til nye løsninger' som tema er der lagt op til en økologikongres i udviklingens og innovationens tegn.

"Temaet i år sætter fokus på, hvordan vi bevarer drivkraften i økologien, så vi fortsat kan skabe nye løsninger, der kan udvikle landbruget både bæredygtigt og økonomisk ud fra de udfordringer, vi står over for – og med afsæt i de økologiske principper," forklarer Kirsten Holst Sørensen, der er direktør hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug, i en pressemeddelelse.

Innovationscenteret står bag årets økologikongres sammen med Landbrug & Fødevarers sektor for Økologi og Økologisk Landsforening og i tæt samarbejde med Icrofs og Foreningen for Biodynamisk Jordbrug. Igen i år bliver kongressen afholdt på Vingsted Hotel- og Konferencecenter ved Vejle, og det sker d. 21.-22. november.

Økologikongressen finder sted hvert andet år og er for økologiske landmænd, rådgivere, virksomheder, forskere, studerende og folk fra følgeerhverv og foodservice – kort sagt for alle, der interesserer sig for økologi.

I 2021 deltog over 700 mennesker i det to dage lange program.

Opfordrer alle til at deltage

Hans Erik Jørgensen, der er formand for Økologisektionens bestyrelse i Landbrug & Fødevarer, opfordrer til, at så mange som muligt deltager.

"Når man arbejder og nørder med økologi – som vi efterhånden er mange, der gør – så er økologikongressen en fantastisk mulighed for at blive fagligt opdateret. Her kommer gode, faglige oplæg, mange andre økologer at nørde med, og så er der også en masse udstillere, man kan få viden og inspiration med hjem fra. Det bliver et par spændende dage med et rigtigt godt miljø til faglig udvikling," siger han.

Og netop udviklingen er afgørende at følge, mener Hans Erik Jørgensen.

"Økologien er i en tid, hvor det er særligt vigtigt, at vi forstår og følger udviklingen med klima, biodiversitet og mere grønne spisevaner på dagsordenen. Det er afgørende, at økologi er med i forreste række, i takt med at forbrugerne og verden forandrer sig. Derfor er kongressen højaktuel."

Louise Køster, der er forperson for Økologisk Landsforening, er enig:

"Økologikongressen er jo stedet, hvor vi er samlet fra hele den økologiske branche, så det er en unik mulighed for at netværke og have samtaler på tværs af alle deltagere. Økologien har en stærk tradition for at løfte og løse opgaver og udfordringer i fællesskab. Det er i mødet med hinanden, at vi finder kræfterne og energien til ny innovation og nye løsninger på de udfordringer, vi står over for, og hvor økologien fortsat skal være en del af løsningen som et vigtigt redskab til en mere bæredygtig verden."

Økologikongres 2023 er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.

Læs mere og tilmeld dig på www.okologi-kongres.dk

Flere artikler fra samme sektion

Den var på vej i papirkurven, men nu er EU's store naturlov alligevel vedtaget

Flertallet bag EU's naturgenopretningslov var egentlig sikret, men i løbet af foråret smuldrede det pludselig. Nu lykkedes det så alligevel at få vedtaget loven, men det kan ende med at koste Østrigs miljøminister dyrt.

17-06-2024 3 minutter Natur,   EU

Verdens lande er kun ved at opfylde 16 pct. af FN's bæredygtige mål, og for nogle går det tilbage

Verdens nationer er gode til at aftale målsætninger for bæredygtig udvikling - det halter imidlertid med at opfylde dem. I kun 16 pct. af tilfældene er verdenssamfundet ved at nå FN's verdensmål inden deadline.

17-06-2024 6 minutter Bæredygtighed,   Biodiversitet,   Klima,   Natur

Økologisk Landsforening roser politisk aftale: Vil gøre livet nemmere for de små

Et enigt folketing har indgået en ny fødevare- og veterinæraftale. Økologisk Landsforening kalder aftalen for "en god nyhed for økologien" på flere områder.

11-06-2024 3 minutter Politik,   Økologiregler