Annonce
Annonce
En ny praktikantordning for landbruget træder i kraft 1. juli. Den giver bl.a. udenlandske praktikanter mulighed for at opholde sig i Danmark i 18 måneder frem for de nuværende 12 måneder.
Ny lov om praktikanter vækker glæde i landbruget
Folketinget har netop vedtaget en ny lov, der ændrer forholdene for praktikanter i landbruget.
I denne uge vedtog Folketinget en ny lov, som ændrer praktikantordningen for dansk landbrug. Ændringen betyder bl.a., at udenlandske praktikanter vil kunne opholde sig i Danmark i 18 måneder frem for 12 måneder, og det vækker glæde i Landbrug & Fødevarer (L&F), der sammen med 3F og arbejdsgiverforeningen GLS-A har arbejdet på ændringer i praktikantordningen.
Lone Andersen, viceformand i L&F, mener, at den nye lov både sikrer bedre uddannelsesmuligheder for praktikanterne og gavner erhvervet.
"I landbruget har vi været meget glade for samarbejdet omkring udformningen af den nye lov, og vi har fået en ny praktikantordning, vi tror på kan forbedre uddannelsesmulighederne og dermed give flere unge mennesker lyst til at uddanne sig inden for jordbrug. Det er nemlig afgørende, at både de unge og praktikstederne er så dygtige som muligt, hvis landbrugs- og fødevareerhvervet både herhjemme og i udlandet skal kunne håndtere den grønne omstilling," forklarer Lone Andersen i en pressemeddelelse.
Den nye lov giver også udenlandske praktikanter yderligere mulighed for at klage til det faglige udvalg, og tilsynet med praktikanterne styrkes, idet besøgene fremover foretages af SIRI, L&F, GLS-A og 3F i fællesskab.
Loven sikrer desuden bedre muligheder for, at danske landbrugselever kan komme i praktik, da der stilles krav om, at virksomheder, der gør brug af ordningen, selv har ansat eller forsøgt at rekruttere danske elever, hvis der er væsentlig mangel på praktikpladser.
Den nye lov træder i kraft 1. juli.
Flere artikler fra samme sektion
Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det
Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.
Lettet partileder efter aftale om grøn trepart: »Endelig får vores vandmiljø en fair chance«
Regeringen rykkede sig på kvælstofkravet, og dermed kunne den sammen med et bredt flertal i Folketinget nå til enighed om en grøn trepart efter ugers forsinkelse. Aftalen sikrer næsten én mia. nyplantede træer, skærpede kvælstofkrav til landbruget og ikke mindst en CO2-afgift. Men nogle af aftaleparterne udtrykte alligevel utilfredshed med dele af aftalen.
Nye formuleringer i den grønne trepartsaftale giver Økologisk Landsforening fornyet håb
Den endelige trepartsaftale indeholder nogle formuleringer, som giver Økologisk Landsforening fornyet håb om, at økologerne måske ikke alligevel stilles dårligere end deres konventionelle kolleger, og at foreningens forslag til en klimaafgift kan blive til virkelighed.