Annonce

Annonce

En ny praktikantordning for landbruget træder i kraft 1. juli. Den giver bl.a. udenlandske praktikanter mulighed for at opholde sig i Danmark i 18 måneder frem for de nuværende 12 måneder.

Ny lov om praktikanter vækker glæde i landbruget

Folketinget har netop vedtaget en ny lov, der ændrer forholdene for praktikanter i landbruget.

I denne uge vedtog Folketinget en ny lov, som ændrer praktikantordningen for dansk landbrug. Ændringen betyder bl.a., at udenlandske praktikanter vil kunne opholde sig i Danmark i 18 måneder frem for 12 måneder, og det vækker glæde i Landbrug & Fødevarer (L&F), der sammen med 3F og arbejdsgiverforeningen GLS-A har arbejdet på ændringer i praktikantordningen.

Lone Andersen, viceformand i L&F, mener, at den nye lov både sikrer bedre uddannelsesmuligheder for praktikanterne og gavner erhvervet.

"I landbruget har vi været meget glade for samarbejdet omkring udformningen af den nye lov, og vi har fået en ny praktikantordning, vi tror på kan forbedre uddannelsesmulighederne og dermed give flere unge mennesker lyst til at uddanne sig inden for jordbrug. Det er nemlig afgørende, at både de unge og praktikstederne er så dygtige som muligt, hvis landbrugs- og fødevareerhvervet både herhjemme og i udlandet skal kunne håndtere den grønne omstilling," forklarer Lone Andersen i en pressemeddelelse.

Den nye lov giver også udenlandske praktikanter yderligere mulighed for at klage til det faglige udvalg, og tilsynet med praktikanterne styrkes, idet besøgene fremover foretages af SIRI, L&F, GLS-A og 3F i fællesskab.

Loven sikrer desuden bedre muligheder for, at danske landbrugselever kan komme i praktik, da der stilles krav om, at virksomheder, der gør brug af ordningen, selv har ansat eller forsøgt at rekruttere danske elever, hvis der er væsentlig mangel på praktikpladser.

Den nye lov træder i kraft 1. juli.

Flere artikler fra samme sektion

EU's store naturgenopretningslov falder i 11. time

Aftalen var egentlig klappet og klar, men helt uventet har Ungarn trukket sin støtte til en af de største miljølovgivninger i EU's historie lige inden den formelle godkendelse.

22-03-2024 3 minutter Natur,   EU,   Politik

EU-Kommissionen vil lempe flere naturkrav til landbruget: Krav om småbiotoper forsvinder

Kravet om at dedikere fire pct. af landbrugsarealet til natur skal skrottes, foreslår EU-Kommissionen, der netop har fremlagt en række regellempelser for at imødekomme landbrugets protester.

18-03-2024 4 minutter Biodiversitet,   EU,   Politik

Danmark har opbrugt et års ressourcer 12 dage hurtigere end sidste år

Danmark rykker to pladser op på den globale liste over storforbrugere, så vi nu har det 13. højeste forbrug i verden målt per indbygger.

14-03-2024 5 minutter Forbrug,   Bæredygtighed