Annonce
Annonce
Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) (t.h.) mener, at en ny forskningspulje kan hjælpe med at finde klimaløsninger i landbruget. Foto: MissionInnovation/flickr
Nu åbner pulje, der skal finde klimaløsninger i landbruget
90 mio. kr. er der nu at uddele til forskningsprojekter, som kan gøre landbruget mere klimavenligt.
Der skal forskes i teknologiske løsninger, som kan gøre landbruget mere klimavenligt, og i den forbindelse åbnes der nu for en ny forskningspulje på 90 mio. kr.
"Vi har ikke de banebrydende løsninger i dag. Hvor energisektoren har vindmøllen, og hvor transportsektoren har elbilen, så har landbruget ikke nogen gode, ligefremme løsninger. Som de første sætter denne regering nu for alvor fokus på forskning i klima og landbrug, så vi kan finde de rigtige løsninger og få et endnu mere klimavenligt landbrug," siger energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.
Forskningen skal fokusere på tre hovedområder:
Jordsystem og arealanvendelse
Den klimavenlige gård - husdyr, stald og gyllelager
Fremtidens produktion af fødevarer og bidrag til bioenergiløsninger og biomaterialer.
Som led i EU's klimapolitik skal Danmark frem mod 2030 reducere udledningen af drivhusgasser i den såkaldte ikke-kvotebelagte sektor, heriblandt landbruget, med 39 pct. i forhold til 2005. Derudover har Danmark en målsætning om at være CO2-neutral i 2050.
Landbruget står for ca. 21 pct. af Danmarks samlede drivhusgasudledninger og for ca. 30 pct. af udledningerne i den ikke-kvotebelagte sektor, der også inkluderer boligområdet og transportsektoren.
Flere artikler fra samme sektion
Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen
Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.
Skolemad er på finansloven
Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.
EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning
EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.