Annonce
Annonce
Peter Langborg Wejse, klimachef i Seges Innovation, fortalte på årets økologikongres, at han har fået at vide, at Svarer-udvalget bliver yderligere forsinket. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Arbejde med CO2-afgift er forsinket til 2024
De seneste meldinger fra Svarer-udvalget, der skal udarbejde forslag til en CO2-afgift i landbruget, er, at arbejdet atter er forsinket, og en model først præsenteres næste år, fortæller Seges Innovations klimachef.
For få uger siden forlød det, at Svarer-udvalget, ledet af økonomiprofessor Michael Svarer, ville fremlægge sit forslag til en CO2-afgift i landbruget i slutningen af november. Nu forlyder det, at det er udskudt helt til februar næste år.
Det fortæller Peter Langborg Wejse, klimachef i Seges Innovation, til årets økologikongres, der afholdes 21.-22. november på Vingsted Hotel- og Konferencecenter nær Vejle.
"Det sidste, jeg har hørt, er, at den nok først kommer til februar. Og så når man nok ikke at være klar med en afgift til sommer næste år," siger han.
"Vi må stadig vente i spænding, som vi har gjort længe. Vi skal ikke være bekymrede, men spændte," tilføjede han og nævnte, at der fra politisk hold er aftalt, at en afgift ikke må koste arbejdspladser.
"Og al sund fornuft tilsiger, at vi ikke skal afvikle, men udvikle landbruget. Vi skal ikke sænke produktionen i en verden i vækst. Vi er dygtige til at producere fødevarer i Danmark, så det ville være mærkeligt, om vi ikke skulle blive ved med at gøre det på noget nær det samme niveau, som vi gør nu," siger han.
Han kom dog ikke nærmere ind på, hvilke modeller der er ved at blive udformet af Svarer-udvalget.
"Jeg vil ikke kloge mig på, hvordan de kan komme til at se ud - det kan ende mange steder, men så længe grundprincippet om, at arbejdspladser skal bevares, overholdes, tænker jeg, at landbruget skal gå ind i det her med god energi."
Flere artikler fra samme sektion
Ny EU-rapport konkluderer, at omlægning til økologi er en klimagevinst
Omlægningen til mere økologi kan reducere klimaaftrykket fra EU's landbrug med flere millioner ton CO2e hvert år, viser en beregning fra EU-Kommissionen.
Forskere vil undersøge mulig sammenhæng mellem pesticider og Alzheimers
Med mere end tre årtiers data fra 5.000 personer vil amerikanske forskere nu undersøge, om der er en sammenhæng mellem eksponeringen for bl.a. pesticider og udviklingen af demenssygdomme som Alzheimers.
Engang vidste de, hvornår og hvor længe regnen faldt. Sådan er det ikke længere
At øge jordens frugtbarhed ved at udbrede økologiske metoder er et centralt komponent i Økologisk Landsforenings projektarbejde i Østafrika. Men nye vejrmønstre med højere temperaturer, længere tørketider og kraftigere nedbør gør, at metoderne holder hårdt.