Annonce

Annonce

Kaffebønner på en plante

Bedre priser og lavere omkostninger gør økologien til en tiltalende produktionsmetode for kaffebønder. Foto: Colourbox

Kaffebønder opfordres til at blive økologer

En organisation i Tanzania opfordrer kaffebønderne til at omlægge til økologi, fordi det sænker produktionsomkostningerne og øger indtjeningen.

Fordelene ved at dyrke kaffebønner økologisk er så mærkbare, at konventionelle bønder bør overveje en omlægning. Det mener en lokal organisation i Kilimanjaro-regionen i Tanzania, som derfor opfordrer de lokale producenter til at overveje økologien.

Til ippmedia.com forklarer Gabriel Ollomi, formand for organisationen 32 KNCI-JVE LTD, at økologiske producenter nyder godt af højere priser på verdensmarkedet, en stigende efterspørgsel samt lavere produktionsomkostninger og mere miljøvenlige dyrkningsmetoder.

"Ud over den høje efterspørgsel på økologisk kaffe på verdensmarkedet er produktionsomkostningerne også lave, fordi landmændene ikke skal købe industriel gødning til produktionen, altså bruger de kun økologisk skadedyrsbekæmpelse og organisk gødning, der primært kommer fra dyr, plantemateriale og kvælstoffikserende efterafgrøder," siger Gabriel Ollomi, der selv er kaffeproducent.

En af de bønder, der har omlagt sin produktion fra konventionel til økologisk, er Hansi Mangowi, der så både fordele og ulemper ved sin tidligere produktion.

"Det positive ved at bruge industrielle kemikalier i kaffedyrkningen var, at det gav et højere udbytte, men prisen på markedet var dårligere. Det negative var, at den konventionelle metode ødelagde jordens frugtbarhed," siger Hansi Mangowi, der nu har været økologi i 13 år, til ippmedia.com.

Flere artikler fra samme sektion

Organisationer går sammen for at redde Det Økologiske Spisemærke

Flere organisationer opfordrer nu kraftigt regeringen til at finde en ny og langsigtet finansiering af Det Økologiske Spisemærke, når den på torsdag præsenterer sin strategi for økologi for forligskredsen.

28-11-2023 5 minutter Det Økologiske Spisemærke

Finansloven giver dødsstødet til Det Økologiske Spisemærke

Tyskland har netop kopieret det danske økologiske spisemærke, og Storbritannien overvejer det. Nu har et flertal bag finansloven imidlertid valgt at fjerne alle midler til at drive mærket. "Økologistrategien er ikke det papir værd, den bliver skrevet på," lyder det fra Økologisk Landsforening.

Stort nederlag til skrappere pesticidlov: »Det er en mørk dag for miljøet«

Et lovforslag i EU om at halvere brugen af sprøjtegifte led et eftertrykkeligt nederlag i parlamentet. Dermed er en central søjle i EU's 'Green Deal' i ruiner.

24-11-2023 5 minutter Pesticider,   EU,   Miljø