Annonce

Annonce

En gruppe forskere står og ser på hestebønner

Man kan nu søge om penge i en ny pulje til økologiprojekter, der tager udgangspunkt i biodiversitet, klima, miljø, sundhed eller velfærd. Foto: Karen Munk Nielsen

Har du en god idé til at udvikle økologien? Forskningspulje med 50 mio. kr. er nu åben for ansøgninger

I samarbejde med Icrofs har GUDP netop åbnet for ansøgninger til en pulje på 50 mio. kr. for yderligere at understøtte økologiens bidrag til klima, miljø, biodiversitet, dyrevelfærd og human sundhed.

Har man en god idé til et projekt, der kan understøtte økologiens udvikling, er der nu mulighed for at søge finansiering i en nyåbnet pulje på i alt 50 mio. kr. i Organic RDD9-programmet.

Midlerne er øremærket økologi og tilført som del af den politiske aftale om fordeling af forskningsreserven for 2023. De udmøntes i et samarbejde mellem GUDP og Icrofs, og indkaldelsen gælder ansøgninger til forskningsprojekter med udviklings- og/eller demonstrationsandel.

I Organic RDD9 programmet kan der søges inden for seks fokusområder, men Icrofs’ bestyrelse prioriterer især projekter, der tager udgangspunkt i eller integrerer fokusområderne:

  • biodiversitet

  • klima og miljø

  • sundhed og velfærd

med de udfordringer, som den økologiske landbruger og de økologiske virksomheder står over for i forhold til:

  • cirkulær bioøkonomi

  • fremtidens økologiske forbruger

  • økologien som levevej

Projekterne kan adressere udvalgte emner inden for et eller flere fokusområder, men bør bygge på en fødevaresystemtilgang, være helhedsorienterede og inddrage værdikæden og brugerne af den viden, der produceres, samt forbrugeren i det omfang, det er relevant, skriver Icrofs på sin hjemmeside.

I samme forbindelse afholder Icrofs-sekretariatet informationsmøder om, hvordan man udfylder ansøgningsskemaerne. De vil foregå som online møde onsdag den 22. marts kl. 9-12.00 og som fysisk møde på Horisont Hotel & Konference i Aarhus torsdag den 30. marts kl. 12-15.00.

Læs mere om betingelserne for at søge og anden information om puljen Icrofs hjemmeside her.

Flere artikler fra samme sektion

Nu er Danmarks naturkonto i minus

Blot tre måneder inde i året har danskerne brugt, hvad der svarer til et års naturressourcer. Det ville kræve over fire jordkloder, hvis hele verden levede, som vi gør i Danmark.

28-03-2023 8 minutter Cirkulær økonomi,   Biodiversitet,   Bæredygtighed

Kæmpe naturprojekt skal skabe bedre rammer for biodiversiteten langs Kongeåen

En investering på 100 mio. kr. skal bringe Kongeåens slyngninger tilbage og forvandle 644 ha lavbundjord til et storslået naturområde i Esbjerg Kommune.

28-03-2023 5 minutter Natur

Gruppe lancerer akutpakke for klimaet: Vil have mere økologi og færre husdyr for klimaets skyld

En bred sammenslutning af miljøorganisationer har netop præsenteret en "akutpakke" for klimaet, som skal sikre, at Danmark når sit klimamål for 2025.

24-03-2023 4 minutter Klima,   Politik