Annonce

Annonce

Plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark

Den nytiltrådte direktør Claus Østergaard kan glæde sig over ØkologiRådgivning Danmarks hidtil næstbedste resultat. Foto: Økologisk Landsforening

Overskud og fremgang hos ØkologiRådgivning Danmark

Rådgivningsselskabet ØRD havde sidste år en omsætning på 16,6 mio. kr., og kom ud af året med et overskud på 845.000 kr.  

ØkologiRådgivning Danmark (ØRD) har netop offentliggjort et årsregnskab, som for andet år i træk viser en stigende omsætning og sorte tal på bundlinjen.

Omsætningen voksede til 16,6 mio. kr., og overskuddet blev på 845.000 kr. Det ligger kun 63.000 kr. lavere end resultatet fra 2021, hvor ØRD havde sin hidtil bedste bundlinje i virksomhedens levetid. 

”Det er yderst positivt, at vi endnu engang har præsteret overskud. Det skal ses i lyset af, at vi har udvidet medarbejderstaben og fået flere kunder og opgaver, hvilket er helt i tråd med vores strategi,” siger Claus Østergaard, som 1. marts overtog posten som direktør i ØkologiRådgivning Danmark fra Erik Andersen.

ØkologiRådgivning Danmark ApS

  • ØRD blev stiftet i december 2015 af Sagro og Økologisk Landsforening, der ejer 50 pct. hver.
  • Sagro er en af landets største rådgivningsvirksomheder, der igen ejes af seks lokale, primært vestjyske, landboforeninger. 

ØRD’s strategi bygger kort fortalt på, at man bl.a. vil have mere og bedre økologi i Danmark, og det kræver, at man udvider medarbejderstaben. Det unikke ved ØRD er, at samtlige medarbejdere har fuldt fokus på økologi.

”Det betyder, at vi skal have et vist antal højtkvalificerede medarbejdere samlet for at være over det, jeg kalder en kritisk masse, så vi hele tiden kan tilbyde den allerbedste rådgivning til vores kunder. Det giver faglige synergieffekter, som kommer vores kunder til gode,” siger Claus Østergaard i en pressemeddelelse.

Men selv om ØRD er Danmarks største rådgivningsvirksomhed for økologer, er det samtidig også Danmarks mindste, hvis man sammenligner med andre DLBR-virksomheder. Den position er man meget bevidst om i bestyrelsen, hvor økologisk mælkeproducent Mads Helms er medlem. Han driver selv en gård i Midtjylland med cirka 800 årskøer.

”Den position er unik. Vi har samlet toprådgivere, som alle er højtspecialiserede inden for økologisk landbrug og alle de regler, der følger med. Men der er også andre rådgivningstilbud, som vi ikke har, og det er derfor, vi samarbejder med Økologisk Landsforening og Sagro," siger Mads Helms.

Sagro er Danmarks største landbrugsfaglige rådgivningsvirksomhed målt på omsætning, og via samarbejdet kan ØRD tilbyde landmænd faglig rådgivning inden for f.eks. regnskab, økonomi og strategi, mens Økologisk Landsforening leverer rådgivning og service om afsætning af egne produkter, opstart af gårdbutik og generelle forhold om det økologiske marked.

”Det er vigtigt, at al rådgivning, som kunderne køber, spiller sammen. På den måde sikrer vi, at der er sammenhæng mellem den landsbrugsfaglige rådgivning fra ØRD og f.eks. den strategiske økonomiske rådgivning, som man får i SAGRO. Vi sidder i de samme huse, så det er enorm fordel,” siger Mads Helms.

Flere artikler fra samme sektion

Drægtige søer tester pileensilage til gavn for foderforsyning

KRONIK: De første spæde erfaringer i det økologiske forskningsprojekt 'Outfit' viser, at drægtige søer gerne æder pileensilage og tilsyneladende foretrækker pil ensileret i ren form frem for pil blandet med kløvergræs.

07-06-2023 5 minutter Grise,   Nyt fra Icrofs

'Mel' fra Grønland kan øge udbytterne og hjælpe klimaet

Det såkaldte gletsjermel, der ligger spredt i Grønland, indeholder vigtige næringsstoffer og kan samtidig lagre store mængder CO2.

06-06-2023 4 minutter Forskning,   Næringsstoffer,   Klima

Maj var usædvanligt tør, og der er ikke udsigt til regn foreløbig

Der er faldet så lidt regn i maj, at måneden risikerer at komme i top 10 over de tørreste maj måneder nogensinde målt - og der er ikke udsigt til regn foreløbig.

31-05-2023 2 minutter Klima