Annonce
Annonce
ØkologiRådgivning Danmark leverer bedste regnskab nogensinde
Den netop offentliggjorte årsrapport for 2021 viser det bedste resultat nogensinde for ØkologiRådgivning Danmark. Virksomheden melder om stor deltagelse i aktiviteter og øget efterspørgsel på rådgivning.

Ledelsen i ØkologiRådgivning Danmark erklærer sig "meget tilfreds" med regnskabet for 2021. Direktør Erik Andersen er bl.a. glad for, at virksomheden er lykkedes med at afvikle aktiviteter, trods at corona-restriktioner stadig spøgte i starten af 2021. Foto: ØRD
ØkologiRådgivning Danmark opnåede i 2021 den hidtil bedste bundlinje i virksomhedens levetid, da resultatet efter skat lød på 908.116 kr. mod 227.792 kr. året før. Det fremgår af den netop offentliggjorte årsrapport.
Ledelsen erklærer sig meget tilfreds med årets resultat i beretningen, der indgår i årsrapporten.
”Jeg er tilfreds, fordi det er sket på baggrund af en god og gedigen indsats fra alle medarbejdere,” siger direktør Erik Andersen til Økologisk Nu.
Det gode regnskab tilskrives også, at igangsatte aktiviteter i høj grad er blevet afviklet trods corona. Ifølge ledelsesberetningen i årsrapporten lavede ØkologiRådgivning Danmark desuden markplaner på 86.000 ha økologisk jord i 2021, hvilket er en fremgang på fem pct. i forhold til 2020.
”Vi har kunnet holde omsætningen, og det er jeg glad for, set ud fra de restriktioner, vi har haft under corona. Vi har haft mange deltagere i EliteAfgræsning og i erfagrupperne, og der har været stor aktivitet for de ting, vi har udbudt,” siger Erik Andersen.
Flere kunder
Blandt andet har en stor interesse for dyrkning af proteinafgrøder og øget selvforsyning med protein afstedkommet en del rådgivning i både mark og stald.
”Derudover har vi været forskånet for større erstatningssager. Tab på debitorer har vi heller ikke haft noget videre af, og det vidner også om, at økonomien og betalingsevnen på de økologiske bedrifter har været fornuftig,” siger Erik Andersen.
Ifølge Erik Andersen har ØkologiRådgivning Danmark flere kunder end nogensinde før.
”Vi har nu 1.200 kunder med omsætning. De store kunder øger forsat deres omsætning, fordi de vækster og bliver komplekse. Vi har heldigvis et godt forhold til alle vores kunder, men det er de største bedrifter, der trækker absolut mest på vores rådgivning,” siger han.
I ledelsesberetningen står der endvidere, at virksomheden forventer at udvide medarbejderstaben i år som følge af den store efterspørgsel på rådgivning. Det fremgår af CVR-registret, at der var 17 ansatte ved udgangen af regnskabsåret 2021.
Ejere får udbytte
Økologisk Landsforening og Sagro, der deler ejerskabet af ØkologiRådgivning Danmark, kan se frem til at få udbetalt udbytte efter det gode resultat. Der er foreslået et udbytte på ca. 325.000 kr., som skal deles mellem de to.
Når udbyttet bliver udbetalt, lyder egenkapitalen i ØkologiRådgivning Danmark på 1 mio. kr. ligeud. I virksomhedens levetid er der således blevet udbetalt over 1,7 mio. kr. i samlet udbytte.
ØkologiRådgivning Danmark ApS blev stiftet i december 2015 af Sagro og Økologisk Landsforening, der ejer 50 pct. hver. Sagro er en af landets største rådgivningsvirksomheder, der igen ejes af seks lokale, primært vestjyske, landboforeninger.
Sagro havde med et overskud på 14,5 mio. kr. ligeledes et indbringende år i 2021.
Flere artikler fra samme sektion
Årets første tilfælde af fuginfluenza rammer hobbybesætning
I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne.
Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«
Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.
Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.
Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.