Annonce

Annonce

Fra venstre: Erik Andersen, Torben Jensen, Claus Østergaard, ØRD

Erik Andersen (t.v.) stopper som direktør, men forbliver i ØkologiRådgivning Danmark som rådgiver og kvægchef. Plantechef Claus Østergaard (t.h.) overtager direktørposten. I midten ses formand for bestyrelsen i ØkologiRådgivning Danmark Torben Jensen. Foto: ØRD

ØkologiRådgivning Danmark skifter ud i toppen

ØkologiRådgivning Danmark skal fra 1. marts have ny direktør. Den nuværende direktør, Erik Andersen, bliver hos rådgivningsselskabet, blot i en lidt anden rolle.

Den 1. marts byder på et skift på direktørposten hos ØkologiRådgivning Danmark (ØRD). Den nuværende direktør, Erik Andersen, træder tilbage, mens Claus Østergaard, som også aktuelt er hos rådgivningsselskabet som plantechef, overtager stillingen som direktør.

"Jeg ser virkelig frem til udfordringen. Vi arbejder hele tiden med at udvikle vores rådgivning, så vi fortsat kan skabe endnu mere værdi for vores kunder," siger Claus Østergaard.

Han er uddannet cand.agro. fra Landbohøjskolen og har været plantechef i ØRD siden 2016.

Erik Andersen, der har været direktør i ØRD siden 2018, skal fremover være rådgiver og kvægchef.

"Jeg er utroligt glad for mine år som direktør, og jeg er stolt af de resultater, vi har opnået sammen. Og jeg takker for den store tillid, jeg er blevet vist i min tid som direktør. Jeg har nu valgt at prioritere min tid og mine indsatser anderledes. Det betyder, at jeg kan bruge mere tid på min familie, herunder mine 4 børnebørn. Jeg brænder stadig for økologien og kvægrådgivningen, og derfor vil jeg fortsætte som rådgiver og kvægchef," siger Erik Andersen.

"Et stærkt ledelsesskifte"

Torben Jensen, der er formand for ØRD's bestyrelse, er glad for, at Erik Andersen fortsætter som rådgiver og kvægchef:

"I bestyrelsen er vi enormt glade for, at vi har været i stand til at gennemføre et stærkt ledelsesskifte mellem Erik og Claus. Og vi er glade og taknemmelige for, at Erik brænder så meget for økologien, at han vil fortsætte som rådgiver og kvægchef. Vi skylder Erik en kæmpestor tak for hans utrættelige arbejde som økologientreprenør, og han har sat et meget flot og respekteret aftryk i branchen. Under hans ledelse og dedikerede medarbejdere er ØkologiRådgivning Danmark blevet landets stærkeste økologiske rådgivningsvirksomhed."

ØRD blev dannet i 2015, da Økologisk Landsforenings rådgivning og det daværende Jysk Økologi i Jysk Landbrugsrådgivning fusionerede. Det har 19 ansatte, heraf 18 rådgivere. Ejerskabet er delt mellem Økologisk Landsforening og rådgivningsvirksomheden Sagro.

Flere artikler fra samme sektion

Der er ingen grund til at bruge syntetiske pesticider

Danmark kan helt uden brug af pesticider producere mad til mindst lige så mange mennesker som i dag og samtidig stille 680.000 nye ha til rådighed for græsset natur og skov.

29-04-2024 3 minutter Debat,   Pesticider

Økologi er en drivkraft i udviklingen af et bæredygtigt fødevaresystem

DEBAT: Med et økologisk landbrug bliver klimabelastningen i dansk landbrug mindre, drikkevandet er ikke længere i risiko for at blive forurenet med sprøjtegifte, risikoen for antibiotikaresistens vil falde dramatisk, og de vilde plante- og dyrearter, som landbruget skal dele arealer med, vil få bedre muligheder.

26-04-2024 6 minutter Debat

Økologiske arealer og økologiske idealer

LEDER: I stedet for at måle landmænds dygtighed i, hvem der kan producere billigst, eller priskrige på billig rødkål og flæskesteg til jul, skal vores målestok være produktion af næringsrige, højværdiprodukter.

26-04-2024 3 minutter Leder,   Økologisk Landsforening