Annonce

Annonce

Fra venstre: Erik Andersen, Torben Jensen, Claus Østergaard, ØRD

Erik Andersen (t.v.) stopper som direktør, men forbliver i ØkologiRådgivning Danmark som rådgiver og kvægchef. Plantechef Claus Østergaard (t.h.) overtager direktørposten. I midten ses formand for bestyrelsen i ØkologiRådgivning Danmark Torben Jensen. Foto: ØRD

ØkologiRådgivning Danmark skifter ud i toppen

ØkologiRådgivning Danmark skal fra 1. marts have ny direktør. Den nuværende direktør, Erik Andersen, bliver hos rådgivningsselskabet, blot i en lidt anden rolle.

Den 1. marts byder på et skift på direktørposten hos ØkologiRådgivning Danmark (ØRD). Den nuværende direktør, Erik Andersen, træder tilbage, mens Claus Østergaard, som også aktuelt er hos rådgivningsselskabet som plantechef, overtager stillingen som direktør.

"Jeg ser virkelig frem til udfordringen. Vi arbejder hele tiden med at udvikle vores rådgivning, så vi fortsat kan skabe endnu mere værdi for vores kunder," siger Claus Østergaard.

Han er uddannet cand.agro. fra Landbohøjskolen og har været plantechef i ØRD siden 2016.

Erik Andersen, der har været direktør i ØRD siden 2018, skal fremover være rådgiver og kvægchef.

"Jeg er utroligt glad for mine år som direktør, og jeg er stolt af de resultater, vi har opnået sammen. Og jeg takker for den store tillid, jeg er blevet vist i min tid som direktør. Jeg har nu valgt at prioritere min tid og mine indsatser anderledes. Det betyder, at jeg kan bruge mere tid på min familie, herunder mine 4 børnebørn. Jeg brænder stadig for økologien og kvægrådgivningen, og derfor vil jeg fortsætte som rådgiver og kvægchef," siger Erik Andersen.

"Et stærkt ledelsesskifte"

Torben Jensen, der er formand for ØRD's bestyrelse, er glad for, at Erik Andersen fortsætter som rådgiver og kvægchef:

"I bestyrelsen er vi enormt glade for, at vi har været i stand til at gennemføre et stærkt ledelsesskifte mellem Erik og Claus. Og vi er glade og taknemmelige for, at Erik brænder så meget for økologien, at han vil fortsætte som rådgiver og kvægchef. Vi skylder Erik en kæmpestor tak for hans utrættelige arbejde som økologientreprenør, og han har sat et meget flot og respekteret aftryk i branchen. Under hans ledelse og dedikerede medarbejdere er ØkologiRådgivning Danmark blevet landets stærkeste økologiske rådgivningsvirksomhed."

ØRD blev dannet i 2015, da Økologisk Landsforenings rådgivning og det daværende Jysk Økologi i Jysk Landbrugsrådgivning fusionerede. Det har 19 ansatte, heraf 18 rådgivere. Ejerskabet er delt mellem Økologisk Landsforening og rådgivningsvirksomheden Sagro.

Flere artikler fra samme sektion

De professionelle køkkener kan være nøglen til det plantebaserede gennembrud

KRONIK: Der er langt igen, før den plantebaserede omstilling for alvor slår igennem hos danskerne. Men meget peger på, at de store køkkener kan skabe en plantebaseret måltidsrevolution, ligesom de satte gang i øko-revolutionen i slut-80'erne.

Biodynamisk dyrkning fremmer jordens liv og kulstofoptagelse

KLUMME: Biodynamisk produktion viser en konkret praktisk vej til en mere frugtbar jord og en bedre klimabalance. Forskning viser fx, at der er markant mindre lattergas fra de biodynamisk dyrkede parceller end fra de økologiske og konventionelle.

31-01-2023 5 minutter Klumme,   Biodynamisk produktion

Har økologi en partifarve?

POLITISK KLUMME: Økologi er en sag for alle uanset partifarve. Som det også fremgik af VK-regeringens 'Grøn Vækst' i 2009, er økologi »en produktionsform, der bidrager til bedre miljø, natur og dyrevelfærd og vækst i landbruget«.

26-01-2023 4 minutter Klumme