Annonce
Annonce
Køb ikke halm der er sprøjtet med Mustang Forte
FAGLIGT TALT: Halm fra afgrøder, som er behandlet med Mustang Forte, må ikke anvendes i dybstrøelse til biogas og kan skade følsomme afgrøder ved gødskning. Inden køb af halm bør du altid forhøre dig om, der er brugt Mustang Forte.

Mustang Forte kan forsage afgrødeskade på den efterfølgende afgrøde, hvor der udbragt halm fra behandlede arealer. Foto: Colourbox
Af: Carsten Markussen, planteavlsrådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark
Halm, som er blevet behandlet med ukrudtsmidlet Mustang Forte, har restriktioner på anvendelse, da Mustang Forte kan forsage afgrødeskade på den efterfølgende afgrøde, hvor der udbragt halm fra behandlede arealer.
Ærter, hestebønner, lupiner, vikke, kløver og roer, er meget følsomme for rester af Mustang Forte, så gødskning af en afgrøde med dybstrøelse behandlet med Mustang Forte resulterer i afgrødeskade.
Man bør ligeledes forhøre sig, hvis man overtager en konventionel mark. Der kan også ske afgrødeskader på efterfølgende bælgsæd, hvis der er nedmuldet Mustang Forte-sprøjtet halm.
Derfor bør du i alle tilfælde med køb af halm forhøre dig, om der er brugt Mustang Forte og i hvilken dosering.
Halm fra afgrøder behandlet med Mustang Forte må uanset dosis ikke anvendes som dybstrøelse til biogasproduktion. Anvendes under 0,5 l/ha Mustang Forte må halmen gerne sælges.
Anvendes dosering over 0,5 l/ha må halmen kun anvendes til eget forbrug, industriel brug eller afbrænding.
Flere artikler fra samme sektion
Årets første tilfælde af fuginfluenza rammer hobbybesætning
I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne.
Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«
Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.
Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.
Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.