Annonce

Annonce

Nærbillede af en halmstak

Mustang Forte kan forsage afgrødeskade på den efterfølgende afgrøde, hvor der udbragt halm fra behandlede arealer. Foto: Colourbox

Køb ikke halm der er sprøjtet med Mustang Forte

FAGLIGT TALT: Halm fra afgrøder, som er behandlet med Mustang Forte, må ikke anvendes i dybstrøelse til biogas og kan skade følsomme afgrøder ved gødskning. Inden køb af halm bør du altid forhøre dig om, der er brugt Mustang Forte.

Af Ekstern skribent
21. august 2020, 09:00
Læsetid: 2 minutter

Af: Carsten Markussen, planteavlsrådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark

Halm, som er blevet behandlet med ukrudtsmidlet Mustang Forte, har restriktioner på anvendelse, da Mustang Forte kan forsage afgrødeskade på den efterfølgende afgrøde, hvor der udbragt halm fra behandlede arealer. 

Ærter, hestebønner, lupiner, vikke, kløver og roer, er meget følsomme for rester af Mustang Forte, så gødskning af en afgrøde med dybstrøelse behandlet med Mustang Forte resulterer i afgrødeskade.

Man bør ligeledes forhøre sig, hvis man overtager en konventionel mark. Der kan også ske afgrødeskader på efterfølgende bælgsæd, hvis der er nedmuldet Mustang Forte-sprøjtet halm.

Derfor bør du i alle tilfælde med køb af halm forhøre dig, om der er brugt Mustang Forte og i hvilken dosering. 

Halm fra afgrøder behandlet med Mustang Forte må uanset dosis ikke anvendes som dybstrøelse til biogasproduktion. Anvendes under 0,5 l/ha Mustang Forte må halmen gerne sælges. 

Anvendes dosering over 0,5 l/ha må halmen kun anvendes til eget forbrug, industriel brug eller afbrænding.

Flere artikler fra samme sektion

Samdyrkning kan være løsningen på den største udfordring med linser

Samdyrkning af linser og havre viser gode takter i årets forsøgsparceller. Havren lader til at lægge en god dæmper på ukrudt og linsers lejetendens.

22-09-2022 5 minutter Bælgfrugter,   Plantebaserede fødevarer

Søren Just udfaser soja med Thise: »Det er vigtigt, at vi tager ansvar«

Søren Lundager Just driver Skordalsris nær Herning sammen med sin kone Louise. Her har de 240 Dansk Sortbrogede malkekøer. Køerne producerer 2,8 millioner kg mælk om året – og det er helt uden brug af soja.

21-09-2022 4 minutter Foder,   Bæredygtighed,   Mejeri,   Kvæg

Generationsskifte: Husk også at tænke 30 år frem

Hvor ser du dig selv om 30 år? Det er et af de spørgsmål, man bør overveje, når man vil overtage en bedrift. Det fortalte chefkonsulent Jens Peter Hermansen til et arrangement på Sdr. Klejnstrup, der stod i generationsskiftets tegn.

21-09-2022 3 minutter Generationsskifte