Gravemaskiner kan være på vej ud i landet efter nye tilsagn
221 landmænd har fået ja til at gå i gang med at grave ud til minivådområder for at sænke udledningen af kvælstof.

Landbrugsstyrelsen har sendt tilsagn ud til 221 landmænd og lodsejere, som nu kan gå i gang med at anlægge et nyt minivådområde. Hvis alle minivådområderne bliver til virkelighed, vil de kunne spare danske åer og vandløb for ca. 100 ton kvælstof om året, da vådområderne renser drænvand for kvælstof og sekundært fosfor.
Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.
"Rigtigt mange landmænd vil hjælpe miljøet, og det er rigtigt godt at se. Hvert eneste minivådområde har stor betydning for miljøet og for vores fjorde, åer og søer. Det er en vigtig indsats, som baner vejen for at gøre Danmark grønnere. Tak til hver enkelt landmand, som har søgt i 2020, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri," fødevareminister Rasmus Prehn (S).
Det er tredje år, at landmænd og lodsejere har kunnet søge om støtte til at etablere et minivådområde, og Landbrugsstyrelsen har samlet set givet over 500 tilsagn i perioden. Antallet kan blive endnu højere i 2021, hvor en ny runde af ordningen åbner. De, der modtager støtte, får dækket alle udgifter forbundet med etableringen; fra udgifterne til gravemaskiner og til selve anlægsarbejdet.
Landmænd og lodsejere, der har fået tilsagn til at anlægge et minivådområde, har to år til at gennemføre projektet. Området skal bestå i mindst 10 år, men kan sagtens have en længere virketid.