Annonce

Annonce

Ambitionen om at øge indtjeningen via nicheproduktioner som antibiotikafri grise, blev ikke den succes, som Danish Crown havde håbet på. Arkivfoto: ØL

Dansk produktion af antibiotikafri grise stopper

Danish Crown har besluttet at stoppe produktionen af antibiotikafri grise ved årsskiftet, da der ikke er økonomi i den højtprofilerede specialproduktion.

Danish Crowns specialgrise, der bliver opdrættet helt uden brug af antibiotika, må nu indstilles. Det skriver Maskinbladet.

Beslutningen om at stoppe produktionen ved året udgang begrunder slagterikoncernen med, at salget af det OUA-mærkede grisekød ikke har fået en størrelse, så produktionen hænger økonomisk sammen, oplyser pressechef Jens Hansen til AgriWatch.

”Vi har opsagt de omkring 40 producenter lige inden 1. juni med frist på et halvt år. Der er simpelthen ikke et tilstrækkeligt marked til OUA-produktionen,” siger Jens Hansen til mediet.

Målt i antal grise svarer den ugentlige produktion af antibiotikafri grise til et sted mellem 6000 og 8000 dyr eller knap fem pct. af Danish Crowns samlede antal ugentlige slagtninger.

OUA-grisene blev fremhævet af adm. direktør Jais Valeur i 2016 som et tiltag i målsætningen om, at Danish Crown skulle vokse på specialproduktion, men efter sidste års høje fødevareinflation og efterfølgende fald i salget, har han måttet erfare, at det er blevet vanskeligere at få økonomi i de lidt dyrere nicheprodukter.

En udfordring som også datterselskabet Frilands økologiske grisekoncept kan mærke.

Flere artikler fra samme sektion

Restprodukt fra græsprotein ligner nyt vidundermiddel mod indvoldsorm

Produktionen af græsprotein kan vise sig at have en særdeles positiv sidegevinst fordi den græspulp der bliver til overs ved raffineringen måske kan hjælpe til at bekæmpe indvoldsorm. Det viser nye forsøg København Universitet har lavet i samarbejde med Aalborg Universitet.

20-02-2024 4 minutter

10.000 hektar mere mangfoldig natur i det danske landskab

Naturforvaltere har i stor stil søgt en naturordning, der har til formål at bevare naturområder og værne om biodiversitet.

15-02-2024 2 minutter

Dette skal du være obs på, når du handler med grovfoder

FAGLIGT TALT: Få en handelsaftale på plads i god tid, men sæt jer sammen inden - køber og sælger - så I kan få afklaret usikkerheder i aftalen, før den indgås.

14-02-2024 2 minutter Fagligt talt,   Foder