Annonce
Annonce
Ambitionen om at øge indtjeningen via nicheproduktioner som antibiotikafri grise, blev ikke den succes, som Danish Crown havde håbet på. Arkivfoto: ØL
Dansk produktion af antibiotikafri grise stopper
Danish Crown har besluttet at stoppe produktionen af antibiotikafri grise ved årsskiftet, da der ikke er økonomi i den højtprofilerede specialproduktion.
Danish Crowns specialgrise, der bliver opdrættet helt uden brug af antibiotika, må nu indstilles. Det skriver Maskinbladet.
Beslutningen om at stoppe produktionen ved året udgang begrunder slagterikoncernen med, at salget af det OUA-mærkede grisekød ikke har fået en størrelse, så produktionen hænger økonomisk sammen, oplyser pressechef Jens Hansen til AgriWatch.
”Vi har opsagt de omkring 40 producenter lige inden 1. juni med frist på et halvt år. Der er simpelthen ikke et tilstrækkeligt marked til OUA-produktionen,” siger Jens Hansen til mediet.
Målt i antal grise svarer den ugentlige produktion af antibiotikafri grise til et sted mellem 6000 og 8000 dyr eller knap fem pct. af Danish Crowns samlede antal ugentlige slagtninger.
OUA-grisene blev fremhævet af adm. direktør Jais Valeur i 2016 som et tiltag i målsætningen om, at Danish Crown skulle vokse på specialproduktion, men efter sidste års høje fødevareinflation og efterfølgende fald i salget, har han måttet erfare, at det er blevet vanskeligere at få økonomi i de lidt dyrere nicheprodukter.
En udfordring som også datterselskabet Frilands økologiske grisekoncept kan mærke.
Flere artikler fra samme sektion
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.
Rådgiver: Skovlandbrug kan være landbrugets columbusæg
Både forskere og landets største skovlandbruger er enige om at konceptet skovlandbrug kan være et vigtigt redskab til at løse nogle af landbrugets klima- og miljømæssige udfordringer. At dømme efter fremmødet til ’Skovlandbrugsdag 2024’ er interessen for fænomenet stort. Direktøren for ØkologiRådgivning Danmark kalder skovlandbrug for et columbus-æg.