Annonce

Annonce

Ambitionen om at øge indtjeningen via nicheproduktioner som antibiotikafri grise, blev ikke den succes, som Danish Crown havde håbet på. Arkivfoto: ØL

Dansk produktion af antibiotikafri grise stopper

Danish Crown har besluttet at stoppe produktionen af antibiotikafri grise ved årsskiftet, da der ikke er økonomi i den højtprofilerede specialproduktion.

Danish Crowns specialgrise, der bliver opdrættet helt uden brug af antibiotika, må nu indstilles. Det skriver Maskinbladet.

Beslutningen om at stoppe produktionen ved året udgang begrunder slagterikoncernen med, at salget af det OUA-mærkede grisekød ikke har fået en størrelse, så produktionen hænger økonomisk sammen, oplyser pressechef Jens Hansen til AgriWatch.

”Vi har opsagt de omkring 40 producenter lige inden 1. juni med frist på et halvt år. Der er simpelthen ikke et tilstrækkeligt marked til OUA-produktionen,” siger Jens Hansen til mediet.

Målt i antal grise svarer den ugentlige produktion af antibiotikafri grise til et sted mellem 6000 og 8000 dyr eller knap fem pct. af Danish Crowns samlede antal ugentlige slagtninger.

OUA-grisene blev fremhævet af adm. direktør Jais Valeur i 2016 som et tiltag i målsætningen om, at Danish Crown skulle vokse på specialproduktion, men efter sidste års høje fødevareinflation og efterfølgende fald i salget, har han måttet erfare, at det er blevet vanskeligere at få økonomi i de lidt dyrere nicheprodukter.

En udfordring som også datterselskabet Frilands økologiske grisekoncept kan mærke.

Flere artikler fra samme sektion

Maskinhøst skåner ryggen: Ny teknologi letter arbejdet med tunge kål

En ny kålhøster kan først og fremmest skal hjælpe med at skåne medarbejdernes rygge. Det er nemlig opslidende og mandskabskrævende at høste tusindvis af tunge kålhoveder.

Eksperter er ved at udvikle sensorer, der skal måle kalves sundhed og hjælpe med ko-kalv-systemer

Behovet for sensorer til kalve er særlig relevant i ko-kalv-systemer, hvor overvågning af den enkelte kalv kan være udfordrende. Sensorerne kan sætte skub i udviklingen af systemer, hvor køer og kalve går sammen, men der er også udfordringer med at få optimeret sensorerne.

08-10-2024 4 minutter Kvæg,   Dyrevelfærd

Forskning i og udvikling af ko-kalv-systemer har taget fart

NYT FRA ICROFS: Med hensyn til de økologiske principper er tidlig adskillelse af ko og kalv et åbenlyst dilemma. Hvis der bredt set ønskes væsentlige ændringer i malkekvægbruget henimod ko-kalv-systemer, er der brug for incitamenter, såsom tilskud, afgifter og/eller markedsforhold, hvor både kød og mælk fra disse systemer i højere grad værdsættes.

07-10-2024 5 minutter Nyt fra Icrofs,   Forskning,   Kvæg,   Kronik,   Dyrevelfærd