Annonce

Annonce

Dansk produktion af antibiotikafri grise stopper

Danish Crown har besluttet at stoppe produktionen af antibiotikafri grise ved årsskiftet, da der ikke er økonomi i den højtprofilerede specialproduktion.

19. juni 2023
Læsetid: 2 minutter

Ambitionen om at øge indtjeningen via nicheproduktioner som antibiotikafri grise, blev ikke den succes, som Danish Crown havde håbet på. Arkivfoto: ØL

Danish Crowns specialgrise, der bliver opdrættet helt uden brug af antibiotika, må nu indstilles. Det skriver Maskinbladet.

Beslutningen om at stoppe produktionen ved året udgang begrunder slagterikoncernen med, at salget af det OUA-mærkede grisekød ikke har fået en størrelse, så produktionen hænger økonomisk sammen, oplyser pressechef Jens Hansen til AgriWatch.

”Vi har opsagt de omkring 40 producenter lige inden 1. juni med frist på et halvt år. Der er simpelthen ikke et tilstrækkeligt marked til OUA-produktionen,” siger Jens Hansen til mediet.

Målt i antal grise svarer den ugentlige produktion af antibiotikafri grise til et sted mellem 6000 og 8000 dyr eller knap fem pct. af Danish Crowns samlede antal ugentlige slagtninger.

OUA-grisene blev fremhævet af adm. direktør Jais Valeur i 2016 som et tiltag i målsætningen om, at Danish Crown skulle vokse på specialproduktion, men efter sidste års høje fødevareinflation og efterfølgende fald i salget, har han måttet erfare, at det er blevet vanskeligere at få økonomi i de lidt dyrere nicheprodukter.

En udfordring som også datterselskabet Frilands økologiske grisekoncept kan mærke.

Flere artikler fra samme sektion

Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«

Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.

31-03-2025 12 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg

Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.

Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.

29-03-2025 5 minutter Grise

Ærtedyrkning på fremmarch: Sådan undgår du ærterodråd og sikrer høsten

Ærtedyrkning til konsum breder sig især blandt økologer. Men før man satser stort på det lille runde frø, er det vigtigt at sikre sig mod sygdomme – og især den meget destruktive ærterodråd.