Træk din øko-bøf i automaten

Slagtermester håber, at der ved udgangen af 2019 vil være opstillet 50-100 selvbetjente, døgnåbne kødautomater med økologisk kød rundt omkring i landet.

05. november 2018
Læsetid: 2 minutter
Bagmanden bag Kødautomaten, Morten Valentin Holm, står foran en af kødautomaterne.
Pressefoto: Kødbilen

Træk en økologisk entrecote eller skinkeculotte i automaten. Det er nu blevet en mulighed, da Danmarks første kødautomat åbnede i går på Gammelmosevej 119 B i Lyngby. Automaten kan rumme op imod 400 kilo økologisk kød, som fremover vil stå klar til enhver lejlighed, enhver pengepung og på ethvert tidspunkt af døgnet.


Bagmanden bag Kødautomaten, Morten Valentin Holm, driver i forvejen to fysiske butikker: en i Lyngby og en i Torvehallerne i København, og han har de seneste seks år haft stor succes med franchisekonceptet Kødbilen, som snart får sin fjerde bil på gaden, der hver dag kører ud med økologisk kød til kunder i hele Danmark, og han ser et stort potentiale i det nye automatkoncept, som vil gøre økologisk kød tilgængeligt hele døgnet: 

"Andre steder i verden er kødautomater en stor succes. I Tyskland er der flere hundrede af slagsen, og i USA skyder automaterne op med en ambition om, at de med tiden skal blive lige så almindelige som pengeautomater. Og nu er tiden moden til at afprøve ideen om døgnåbne automater i Danmark fyldt med vakuumpakket kød af den bedste kvalitet," siger Morten Valentin Holm, som handler med flere små slagtehuse. 

Hver automat indeholder 10 såkaldte karruseller, som kan deles op i 36 enheder. En fyldt automat vil i alt indeholde mellem 300 og 400 kilo kød, alt efter udskæringer. Betaling foregår via Mobilepay eller med kreditkort, og de butikker, som vælger at få en kødautomat, kan løbende følge salget via en app, så de ved præcis, hvad de skal bestille hos Kødbilen, som løbende skal fylde automaterne med kød.