Annonce

Annonce

Hampe burger Sunset Boulevard

The Hamp Burger består foruden af den økolgiske plantebøf af en briochebolle, mayo, iceberg, syltede rødløg, agurk og tomat, og den indgår i kædens plantebaseret sortiment sammen med yderligere tre andre plantebaserede burgere PR-foto

Du bliver ikke skæv af Sunset Boulevards nye hampe-burger men høj på smagen

Den landsdækkende burgerkæde lancerer plantebaseret bøf med hampefrø udviklet i et unikt samarbejde med en række økologiske fødevareproducenter, og man bliver kun høj af smagen, lover Sunset Boulevard.

Som den første landsdækkende burgerkæde sætter danskejede Sunset Boulevard nu en burger med hamp, ærter og hestebønner på menuen. ’The Hamp Burger’ er navnet på burgeren, som lander på menukortet 1. marts i samtlige landets 44 restauranter.

”Du bliver ikke skæv af den. Til gengæld bliver du høj af smagen,” lover kædens kommercielle direktør, Cathrine Florian Bang i en pressemeddelelse om den nye burger.

Den indeholder en plantebaseret bøf med hampefrø udviklet i et unikt samarbejde med en række økologiske fødevareproducenter fra Danmark herunder Rømer Vegan og virksomheden Organic Plant Protein, som står bag varemærket PlantMate.

Hampefrø giver en nøddeagtig smag

“Vi havde lyst til at tilføje noget nyt og overraskende til menukortet i en branche, der ellers godt kan være lidt forudsigelig. Valget med hampefrø var oplagt, da smagsoplevelsen viste sig at være helt fantastisk - det er virkelig et godt alternativ til den klassiske oksekødsbøf,” siger Cathrine Florian Bang.

”Vi ved, at forestillinger om dårlig eller manglende smag i forvejen er den største barriere mod at vælge plantebaserede alternativer. Samtidigt har mange måske svært ved at forestille sig hamp smage godt. Men hamp tilføjer faktisk plantebøffen en lækker nøddeagtig smag med masser af fylde og dybde,” siger Cathrine Florian Bang.

Bøffen indeholder foruden hampefrø fra Dava Foods også ærter og hestebønner, mens selve bøffen er udviklet i et samarbejde mellem Sunset Boulevard, Organic Plant Protein og Rømer Vegan, hvor direktør Niels Rømer håber, at aftalen med burgerkæden vil føre til yderligere salg.

"Den må meget gerne fungere som døråbner til detailhandlen og foodservicebranchen," siger Niels Rømer, som også har eksportambitioner.

Derfor har han bl.a. den nye plantebøf med i bagagen, når han i næste uge deltager på et fremstød for dansk økologi i Tokyo på messen Foodex Japan.

"Der er 124 mio. japanenere. Kan jeg bare få et par promille af dem som kunder, vil det være ret interessant," siger han.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion