Stor efterspørgsel på økologisk oksekød trods høje priser

Trods stadig stigende priser på økologisk oksekød må handelsselskabet Tamaco fortsat melde udsolgt måned efter måned, skriver AgriWatch.

31. juli 2025
Læsetid: 2 minutter
Mens slagtekvæg laver naturpleje hos økolog Mads Volmar, vokser de sig i år til en højere slagteværdi end normalt - prisen på økologisk oksekød er konstant gået op og kunderne accepterer foreløbig prisstigningerne. Foto: Uffe Bregendahl

Mens økologiske slagtekvæg afgræsser markerne eller laver naturpleje, vokser de sig i år samtidig til en højere værdi end normalt.

Prisen på økologisk oksekød er nemlig kun gået i én retning i løbet af året: Opad.

Ifølge AgriWatch skyldes det altovervejende at oksekødsnoteringerne er steget så meget, som de er — priserne har flere gange i år slået rekorder.

De økologiske tillæg er stadig ”meget normale,” hvorfor gevinsten for producenterne altovervejende kommer fra den markante stigning i basisnoteringen, fortæller Karsten Deibjerg Kristensen til AgriWatch.

Selv efter mange år i branchen kan jeg godt blive overrasket over, at så voldsomme prisstigninger trods alt ikke giver en større reaktion

— Karsten Deibjerg Kristensen, Tamaco

Han står bag handelsselskabet Tamaco, et privat selskab, som handler med økologisk- og frilandskød.

Karsten Deibjerg Kristensen fortæller, at kunder og forbrugere indtil videre ”et eller andet sted” har accepteret gentagne prisstigninger, og at Tamaco stadig kan melde udsolgt af det økologiske oksekød hver måned.

Priserne kan ikke blive ved med at stige for evigt, men grænsen er tilsyneladende ikke nået endnu, fortæller han.

"Efterspørgslen er stadig utrolig stærk på det økologiske oksekød, og selv efter mange år i branchen kan jeg godt blive overrasket over, at så voldsomme prisstigninger trods alt ikke giver en større reaktion,” siger Karsten Deibjerg Kristensen.

Tamaco sælger sine varer internationalt, men står i Danmark bl.a. bag økologiske kødmærker som Poppelgris og Rema 1000 Frilandsgris.

”Der er også en god efterspørgsel på økologisk svinekød for tiden, men det er ikke sådan, at vi kan sige, at det er konverteret over. Hvis man sammenligner på tværs, så er svinekød billigere lige nu, men det er ikke sådan, at de stigende oksekødspriser giver en kæmpe efterspørgsel,” siger han.