Annonce

Annonce

Roundup står på hylderne

Forhandlere af pesticider har ifølge Miljøstyrelsen problemer med at overholde loven vedrørende opbevaring af pesticider, foruden at de sælger midler, der ikke længere må sælges. Foto: Mike Mozart/flickr

Seks ud af ti forhandlere af pesticider overtræder loven

Mere end hver anden forhandler har overtrådt loven ved Miljøstyrelsens pesticid-forhandlerkontrol i 2021, og kun en tredjedel med tidligere overtrædelser har fået styr på reglerne.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion fandt sidste år lovovertrædelser hos 63 ud af 103 forhandlere af pesticider. Det var overvejende forhandlere af pesticider til erhvervsmæssig brug, der blev kontrolleret. Det skriver Miljøstyrelsen.

Dermed overtrådte 61 pct. af de kontrollerede forhandlere reglerne. I 2020 lød overtrædelsesprocenten på 34 pct. til sammenligning.

Ifølge Miljøstyrelsen er de mest hyppige overtrædelser fund af midler, der ikke længere er godkendte, samt overtrædelse af reglerne om opbevaring af bekæmpelsesmidler. Pesticider skal opbevares miljø- og sundhedsmæssigt forsvarligt og i øvrigt være utilgængelige for børn.

Stigningen i antal overtrædelser skyldes bl.a. en risikobaseret udvælgelse, hvor der også blev udført opfølgende kontroller hos forhandlere med tidligere overtrædelser. Kun en tredjedel af de forhandlere, som året før havde overtrædelser, har rettet ind.

Seks af overtrædelserne vedrører desuden salg af pesticider til personer uden gyldig autorisation (sprøjtebevis).

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks største svineproducent skærer kraftigt ned i produktionen

Bertel Hestbjerg planlægger at slagte hver tredje af de 1500 søer, som har gjort ham til landets største producent af økologisk grisekød.

27-09-2022 5 minutter Svin

Kæderne giver rødt kort til konventionelle græskar i den danske sæson

Både kæderne under Coop, Salling Group og Dagrofa har i år valgt kun at sælge økologiske spisegræskar fra danske avlere i den danske sæson.

27-09-2022 7 minutter Grøntsager,   Detailhandel

Flere økologiske varer har overtaget førertrøjen på butikshylderne

Antallet af produkter, hvor det økologiske salg bidrager med over halvdelen af omsætningen, vokser år for år, og det åbner nye muligheder for de økologiske producenter, mener markedschef fra Økologisk Landsforening.

27-09-2022 2 minutter