Annonce

Annonce

Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, står med to piger på Northside Festival

Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, stod med kolleger og frivillige på Plantebaseret Videnscenters stand på Northside Festival 2023. Foto: Berit Ertmann/Dansk Vegetarisk Forening

350 festivalgæster testede deres viden om musik og bælgfrugter

Plantebaseret Videnscenter var til stede på Northside Festival for at udbrede kendskabet til økologiske bælgfrugter, og flere hundrede gæster dystede i viden om musik og plantebaseret mad.

En quiz med otte krukker bælgfrugter, lige så mange billeder af plantebaserede retter og en musikquiz trak i løbet af tre dage omtrent 350 festivalgæster til Plantebaseret Videnscenters stand på Northside Festival.

Bag standen stod repræsentanter fra både Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening (DVF), der sammen driver Plantebaseret Videnscenter og undervejs ville teste og udbrede viden om bælgfrugter til de festglade mennesker på festivalen, hvor maden er både økologisk og plantebaseret.

"Jeg synes, at vi nåede ud til rigtig mange. På min fem timers vagt snakkede jeg med måske 40 mennesker, og vi stod jo flere frivillige i standen, hvor vi generelt snakkede ret længe med folk. Det var alle typer, der kom forbi, og festivalen var en god måde at nå ud til folk på, fordi den er plantebaseret og økologisk. Vores quizzer var også en god samtalestarter," siger Charlotte Glavind Bülow, faglig sekretær i Økologisk Landsforening.

Vender tilbage næste år

Musikquizzen omhandlede musikere som Bryan Adams, Will.i.am, Paul McCartney, Ariana Grande og Stevie Wonder, der alle lever plantebaseret, og quizzen med bælgfrugter bestod af to elementer: Først skulle man identificere, hvilke bælgfrugter der var tale om og dernæst koble dem til billedet af den ret, de indgår i.

"Når nu der er en festival, som har truffet beslutningen om at lave masser af plantebaseret og økologisk mad, så er det oplagt for videnscentret at være til stede for at interagere med folk. Konkurrenceelementet var faktisk meget engagerende for folk. Det igangsatte en samtale og gav dem anledning til at reflektere," siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i DVF, og tilføjer, at organisationens pressechef desuden gik rundt på festivalpladsen og spurgte folk om deres holdning til maden, og tilbagemeldingerne var generelt meget positive.

Rune-Christoffer Dragsdahl regner da også bestemt med, at videnscentret er at finde på festivalen igen næste år:

"Konceptet fungerede virkelig godt - det var en virkelig positiv oplevelse."

Der var præmier til de deltagende - T-shirts, muleposer og kondomer - og det er ud fra antallet af uddelte præmier, at Plantebaseret Videnscenter har regnet sig frem til, at omtrent 350 gæster kom forbi. I alt var der ca. 35.000 besøgende i løbet af festivalens tre dage.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel