Annonce

Annonce

Stort skilt af Northside

Northside har samarbejdet med Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening for at nå i mål med at være økologisk og plantebaseret. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Økologi, plantemad og høj sol - se billeder fra årets Northside Festival

Der var solskin, økologi og plantebaseret mad på programmet til årets Northside Festival, som i år bl.a. afprøvede et nyt pantsystem for kaffekopper. Se billeder fra festdagene her.

Endnu en gang har økologi og plantebaseret mad haft en hovedrolle på den aarhusianske festival Northside, der er blevet kendt for sin grønne profil.

På en rundtur for pressen på festivalens første dag understregede Northside Festivals madchef, Peter Skoven, da også vigtigheden i, at festivalen ikke kun serverer plantebaseret mad, men at den samtidig er økologisk.

Se billeder fra årets Northside herunder og få en visuel rundtur på festivalen, der fandt sted fra torsdag d. 1. juni til lørdag d. 3, og var - set med festivalbriller - heldig med høj sol og tørt vejr alle dage.

Festivalens madchef, Peter Skoven, gav en rundvisning på festivalen og forklarede, hvor vigtigt det er for ledelsen, at maden er både plantebaseret og økologisk
Festivalens madchef, Peter Skoven, gav en rundvisning på festivalen og forklarede, hvor vigtigt det er for ledelsen, at maden er både plantebaseret og økologisk. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Der var gang i bålgryderne
Der var gang i bålgryderne. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Selvom maden er plantebaseret, ligner den på mange måder det, man er vant til at få på festivaler. Der blev bl.a. serveret en vegansk udgave af fish & chips kaldet 'ish & chips'
Selvom maden er plantebaseret, ligner den på mange måder det, man er vant til at få på festivaler. Der blev bl.a. serveret en vegansk udgave af fish & chips kaldet 'ish & chips'. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Der var både pizza fra Ole's Gård og her surdejspizza fra Pizza Boys
Der var både pizza fra Ole's Gård og her surdejspizza fra Pizza Boys. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
For at give en bedre oplevelse med mindre trængsel har Northside skåret lidt ned på antallet af gæster i år. Der var ca. 35.000 besøgende i år, hvilket er 5.000 færre end sidste år
For at give en bedre oplevelse med mindre trængsel har Northside skåret lidt ned på antallet af gæster i år. Der var ca. 35.000 besøgende i år, hvilket er 5.000 færre end sidste år. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Astra-scenen lagde bl.a. lyd til Muse, Nik & Jay og Chemical Brothers
Astra-scenen lagde bl.a. lyd til Muse, Nik & Jay og Chemical Brothers. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Northside har år efter år haft underholdning med udenlandsk inspiration rundt om på pladsen
Northside har år efter år haft underholdning med udenlandsk inspiration rundt om på pladsen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Ellenor cocktails lavede dette år en særlig drink dedikeret til festivalens madchef, Peter Skoven
Ellenor cocktails lavede dette år en særlig drink dedikeret til festivalens madchef, Peter Skoven. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Morten Grunnet og Rune Pedersen fik bl.a. set Madrugada, Muse og Nik & Jay
Morten Grunnet og Rune Pedersen fik bl.a. set Madrugada, Muse og Nik & Jay. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Blandt årets hovednavne var Muse, Nik & Jay, The 1975, Chemical Brothers, Tobias Rahim, Pusha T, Lukas Graham og White Lies
Blandt årets hovednavne var Muse, Nik & Jay, The 1975, Chemical Brothers, Tobias Rahim, Pusha T, Lukas Graham og White Lies. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Norske Madrugada - her ses forsanger Sivert Høyem - blev dannet for 30 år siden og gav koncert på en af de mindre scener
Norske Madrugada - her ses forsanger Sivert Høyem - blev dannet for 30 år siden og gav koncert på en af de mindre scener. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Folkene bag Vild Is solgte både ispinde og slush-ice fra deres campingvogn på pladsen
Folkene bag Vild Is solgte både ispinde og slush-ice fra deres campingvogn på pladsen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Som noget nyt i år havde festivalen indført et pantsystem til kaffekopperne. Under hver kop sad et klistermærke, der fungerede som en antenne, og ved at scanne den påtrykte QR-kode kunne man se, hvor mange gange ens kop var blevet vasket og genbrugt. Her afleveres kopperne, og panten returneres til dankortet
Som noget nyt i år havde festivalen indført et pantsystem til kaffekopperne. Under hver kop sad et klistermærke, der fungerede som en antenne, og ved at scanne den påtrykte QR-kode kunne man se, hvor mange gange ens kop var blevet vasket og genbrugt. Her afleveres kopperne, og panten returneres til dankortet. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Der var også gourmetmad på festivalen - her hos restaurant Moment, hvor der var dækket fint op med hvid dug
Der var også gourmetmad på festivalen - her hos restaurant Moment, hvor der var dækket fint op med hvid dug. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Plantebaseret Videnscenter, der er et samarbejde mellem Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, var til stede med en stand, hvor der var bælgfrugt-quiz og musikquiz
Plantebaseret Videnscenter, der er et samarbejde mellem Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, var til stede med en stand, hvor der var bælgfrugt-quiz og musikquiz. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Rømer Vegan solgte to forskellige hotdogs: den ene med en plantebaseret pølse, som minder om en klassisk pølse i sin form og udtryk, og den anden lavet som fiskepinde, bortset fra at den her er baseret på tang
Rømer Vegan solgte to forskellige hotdogs: den ene med en plantebaseret pølse, som minder om en klassisk pølse i sin form og udtryk, og den anden lavet som fiskepinde, bortset fra at den her er baseret på tang. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Der var også andet at give sig til end at spise og lytte til musik - bl.a. kunne man binde blomsterkranse, få ansigtsmaling og konkurrere i bueskydning
Der var også andet at give sig til end at spise og lytte til musik - bl.a. kunne man binde blomsterkranse, få ansigtsmaling og konkurrere i bueskydning. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Skovbrynet - et hjørne af festivalen - gav lidt ro fra musikken og skygge for solen
Skovbrynet - et hjørne af festivalen - gav lidt ro fra musikken og skygge for solen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Flere artikler fra samme sektion

»For os er økologi en helt naturlig selvfølge«

Den økologiske madvirksomhed Rødder stod bag en langbordsmiddag for 175 gæster til årets Heartland Festival. Det var tredje år i træk, at Rødder var med på festivalen, og det er festivalens fokus på bæredygtige råvarer, der trækker.

19-06-2024 4 minutter Bæredygtighed,   Events

Festivalchef: Ordentlige mennesker og forretninger har en ambitiøs bæredygtighedsstrategi

Flere og flere festivaler lægger vægt på bæredygtighed. Det er både fornuftigt og god business, fortæller Heartland Festivals madansvarlige. Men de grønne bedrifter kan være svære at dokumentere.

19-06-2024 8 minutter Bæredygtighed,   Events

Politikere vil undersøge, om økologiske plantedrikke kan beriges med vitaminer

Plantebranchen vil arbejde for, at økologiske plantedrikke kan blive en del af skolemælksordningen, og at de i fremtiden må beriges med vitaminer og mineraler i modsætning til nu. Et nyt forlig åbner døren for muligheden.

17-06-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer