Annonce
Annonce
Nu kan forbrugerne få økologisk sukker fra Danmark
Den stigende omlægning til økologi gør det nu muligt at producere sukker udelukkende af danske økologiske roer.

Nu kan danskerne købe økologisk sukker produceret i Danmark. Foto: Dansukker
Hidtil har det været svært for de danske forbrugere at købe økologisk sukker produceret i Danmark, men det problem er på vej til at blive løst.
Den stigende omlægning til økologi medvirker nemlig til, at produktionen af økologiske roer herhjemme stiger, og dermed er det muligt at producere sukker udelukkende af danske økologiske roer.
I uge 9 kunne Dansukker så for første gang lancere økologisk sukker produceret i Danmark. Hidtil er den økologiske sukker blevet importeret fra Afrika og Sydamerika.
Som landmand må man lytte til kunderne. Hvis de vil have økologisk sukker, så er det det, vi laver.
— Jesper Schiønning, økologisk roe-avler
Selvom det er hårdere at dyrke roerne økologisk, fordi det kræver manuelt arbejde at fjerne ukrudtet, er der en økonomisk gevinst i vente: Økologiske roeavlere kan nemlig få næsten tre gange så meget for en økologisk roe som en konventionel.
En af de landmænd, der i 2018 for første gang dyrkede økologiske roer, som nu leverer til Dansukker, er Jesper Schiønning fra Landbrugsskolen Sjælland i Roskile.
"Som landmand må man lytte til kunderne. Hvis de vil have økologisk sukker, så er det det, vi laver," siger han i en pressemeddelelse.
Flere artikler fra samme sektion
Danskerne køber nu økologi for 16 mia. kr.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget af økologiske fødevarer i 2024 voksede med 3 pct. Men trods fremgangen faldt økologiprocenten en anelse fra 11,8 pct. til 11,6 pct., da det konventionelle fødevaresalg sidste år voksede endnu hurtigere.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.