Annonce
Annonce

Nu kan danskerne købe økologisk sukker produceret i Danmark. Foto: Dansukker
Nu kan forbrugerne få økologisk sukker fra Danmark
Den stigende omlægning til økologi gør det nu muligt at producere sukker udelukkende af danske økologiske roer.
Hidtil har det været svært for de danske forbrugere at købe økologisk sukker produceret i Danmark, men det problem er på vej til at blive løst.
Den stigende omlægning til økologi medvirker nemlig til, at produktionen af økologiske roer herhjemme stiger, og dermed er det muligt at producere sukker udelukkende af danske økologiske roer.
I uge 9 kunne Dansukker så for første gang lancere økologisk sukker produceret i Danmark. Hidtil er den økologiske sukker blevet importeret fra Afrika og Sydamerika.
Som landmand må man lytte til kunderne. Hvis de vil have økologisk sukker, så er det det, vi laver.
— Jesper Schiønning, økologisk roe-avler
Selvom det er hårdere at dyrke roerne økologisk, fordi det kræver manuelt arbejde at fjerne ukrudtet, er der en økonomisk gevinst i vente: Økologiske roeavlere kan nemlig få næsten tre gange så meget for en økologisk roe som en konventionel.
En af de landmænd, der i 2018 for første gang dyrkede økologiske roer, som nu leverer til Dansukker, er Jesper Schiønning fra Landbrugsskolen Sjælland i Roskile.
"Som landmand må man lytte til kunderne. Hvis de vil have økologisk sukker, så er det det, vi laver," siger han i en pressemeddelelse.
Flere artikler fra samme sektion
Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder
Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.
Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris
Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.
Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage
Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.