Annonce

Annonce

CO2e-beregneren på Too Good To Go-appen er udviklet i samarbejde med med myclimate. Foto: Too Good To Go

Madspildsapp giver overblik over CO2-besparelse ved køb af overskudsmad

Madspildsappen Too Good To Go, der samarbejder med ca. 4.000 butikker i Danmark, har indført en ny funktion, som giver brugerne et overblik over, hvor mange penge og hvor meget CO2, de har sparet på at købe overskudsmad.

Den stigende inflation har lagt pres på danskernes madbudgetter. Det har fået Too Good To Go til at udvide sin madspildsapp med en ny funktion, der viser, hvor mange penge - og hvor meget CO2e - man sparer ved at købe overskudsmad, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fødevarepriserne er steget med 15,9 pct. siden samme tid sidste år. De fleste danskere leder derfor efter måder at spare penge på, og mange har fundet en del af løsningen hos Too Good To Go, der via en ny funktion i madspildsappen gør det endnu nemmere for forbrugeren at holde styr på både madbudget og klimaaftryk.

Ifølge Fødevarestyrelsen spilder Danmark årligt over 814.000 tons fødevarer, der kunne have været spist, og via en beregner, der viser, hvor mange penge - og mængde af CO2e - man har sparet ved at hente lykkeposer med overskudsmad.

Landechef for Too Good To Go i Danmark Heidi Boye håber, at den nye funktion vil gøre det mere håndgribeligt for forbrugeren at forstå, hvilke fordele der er ved at hente overskudsmad: 

“I en tid hvor efterspørgslen på spareløsninger er enorm, håber jeg, at funktionen får en varm modtagelse blandt vores brugere. Overskudsmad er i høj kurs, og forhåbentlig kan den tydeliggøre de åbenlyse fordele, der er ved at redde mad fra at ende i skraldespanden. Man gør nemlig både noget godt for klimaet samtidig med at få god værdi for pengene," siger Heidi Boye.

Flere artikler fra samme sektion

Friland melder om voksende salg og spirende optimisme

Voksende salg i både ind- og udland skaber tro på, at de økologiske kødproducenter går lysere tider i møde, men afregningen skal højere op, oplyser Friland-direktør Søren Tinggaard.

23-05-2024 4 minutter Kødproduktion,   Grise

Smørbar fra Naturli’ lander i Storbritanniens største supermarkedskæde

Naturli’-direktør Henrik Lund betegner aftalen med Tesco som en milepæl for det Dragsbæk-ejede selskab, som har været aktive på det engelske marked siden 2018.

22-05-2024 2 minutter Eksport,   Plantebaserede fødevarer

Vind en overnatning i en grisehytte når økologer søndag fejrer Sofari

På de 11 Sofari-gårde glæder værterne sig til den 26. maj, hvor de byder danskerne velkomne til en god dag på landet. Der er også mulighed for at vinde en overnatning i en grisehytte.

21-05-2024 3 minutter Events,   Grise