Annonce

Annonce

CO2e-beregneren på Too Good To Go-appen er udviklet i samarbejde med med myclimate. Foto: Too Good To Go

Madspildsapp giver overblik over CO2-besparelse ved køb af overskudsmad

Madspildsappen Too Good To Go, der samarbejder med ca. 4.000 butikker i Danmark, har indført en ny funktion, som giver brugerne et overblik over, hvor mange penge og hvor meget CO2, de har sparet på at købe overskudsmad.

Den stigende inflation har lagt pres på danskernes madbudgetter. Det har fået Too Good To Go til at udvide sin madspildsapp med en ny funktion, der viser, hvor mange penge - og hvor meget CO2e - man sparer ved at købe overskudsmad, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fødevarepriserne er steget med 15,9 pct. siden samme tid sidste år. De fleste danskere leder derfor efter måder at spare penge på, og mange har fundet en del af løsningen hos Too Good To Go, der via en ny funktion i madspildsappen gør det endnu nemmere for forbrugeren at holde styr på både madbudget og klimaaftryk.

Ifølge Fødevarestyrelsen spilder Danmark årligt over 814.000 tons fødevarer, der kunne have været spist, og via en beregner, der viser, hvor mange penge - og mængde af CO2e - man har sparet ved at hente lykkeposer med overskudsmad.

Landechef for Too Good To Go i Danmark Heidi Boye håber, at den nye funktion vil gøre det mere håndgribeligt for forbrugeren at forstå, hvilke fordele der er ved at hente overskudsmad: 

“I en tid hvor efterspørgslen på spareløsninger er enorm, håber jeg, at funktionen får en varm modtagelse blandt vores brugere. Overskudsmad er i høj kurs, og forhåbentlig kan den tydeliggøre de åbenlyse fordele, der er ved at redde mad fra at ende i skraldespanden. Man gør nemlig både noget godt for klimaet samtidig med at få god værdi for pengene," siger Heidi Boye.

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning