Annonce

Annonce

CO2e-beregneren på Too Good To Go-appen er udviklet i samarbejde med med myclimate. Foto: Too Good To Go

Madspildsapp giver overblik over CO2-besparelse ved køb af overskudsmad

Madspildsappen Too Good To Go, der samarbejder med ca. 4.000 butikker i Danmark, har indført en ny funktion, som giver brugerne et overblik over, hvor mange penge og hvor meget CO2, de har sparet på at købe overskudsmad.

Den stigende inflation har lagt pres på danskernes madbudgetter. Det har fået Too Good To Go til at udvide sin madspildsapp med en ny funktion, der viser, hvor mange penge - og hvor meget CO2e - man sparer ved at købe overskudsmad, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fødevarepriserne er steget med 15,9 pct. siden samme tid sidste år. De fleste danskere leder derfor efter måder at spare penge på, og mange har fundet en del af løsningen hos Too Good To Go, der via en ny funktion i madspildsappen gør det endnu nemmere for forbrugeren at holde styr på både madbudget og klimaaftryk.

Ifølge Fødevarestyrelsen spilder Danmark årligt over 814.000 tons fødevarer, der kunne have været spist, og via en beregner, der viser, hvor mange penge - og mængde af CO2e - man har sparet ved at hente lykkeposer med overskudsmad.

Landechef for Too Good To Go i Danmark Heidi Boye håber, at den nye funktion vil gøre det mere håndgribeligt for forbrugeren at forstå, hvilke fordele der er ved at hente overskudsmad: 

“I en tid hvor efterspørgslen på spareløsninger er enorm, håber jeg, at funktionen får en varm modtagelse blandt vores brugere. Overskudsmad er i høj kurs, og forhåbentlig kan den tydeliggøre de åbenlyse fordele, der er ved at redde mad fra at ende i skraldespanden. Man gør nemlig både noget godt for klimaet samtidig med at få god værdi for pengene," siger Heidi Boye.

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks største svineproducent skærer kraftigt ned i produktionen

Bertel Hestbjerg planlægger at slagte hver tredje af de 1500 søer, som har gjort ham til landets største producent af økologisk grisekød.

27-09-2022 5 minutter Svin

Kæderne giver rødt kort til konventionelle græskar i den danske sæson

Både kæderne under Coop, Salling Group og Dagrofa har i år valgt kun at sælge økologiske spisegræskar fra danske avlere i den danske sæson.

27-09-2022 7 minutter Grøntsager,   Detailhandel

Flere økologiske varer har overtaget førertrøjen på butikshylderne

Antallet af produkter, hvor det økologiske salg bidrager med over halvdelen af omsætningen, vokser år for år, og det åbner nye muligheder for de økologiske producenter, mener markedschef fra Økologisk Landsforening.

27-09-2022 2 minutter