Annonce

Annonce

CO2e-beregneren på Too Good To Go-appen er udviklet i samarbejde med med myclimate. Foto: Too Good To Go

Madspildsapp giver overblik over CO2-besparelse ved køb af overskudsmad

Madspildsappen Too Good To Go, der samarbejder med ca. 4.000 butikker i Danmark, har indført en ny funktion, som giver brugerne et overblik over, hvor mange penge og hvor meget CO2, de har sparet på at købe overskudsmad.

Den stigende inflation har lagt pres på danskernes madbudgetter. Det har fået Too Good To Go til at udvide sin madspildsapp med en ny funktion, der viser, hvor mange penge - og hvor meget CO2e - man sparer ved at købe overskudsmad, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fødevarepriserne er steget med 15,9 pct. siden samme tid sidste år. De fleste danskere leder derfor efter måder at spare penge på, og mange har fundet en del af løsningen hos Too Good To Go, der via en ny funktion i madspildsappen gør det endnu nemmere for forbrugeren at holde styr på både madbudget og klimaaftryk.

Ifølge Fødevarestyrelsen spilder Danmark årligt over 814.000 tons fødevarer, der kunne have været spist, og via en beregner, der viser, hvor mange penge - og mængde af CO2e - man har sparet ved at hente lykkeposer med overskudsmad.

Landechef for Too Good To Go i Danmark Heidi Boye håber, at den nye funktion vil gøre det mere håndgribeligt for forbrugeren at forstå, hvilke fordele der er ved at hente overskudsmad: 

“I en tid hvor efterspørgslen på spareløsninger er enorm, håber jeg, at funktionen får en varm modtagelse blandt vores brugere. Overskudsmad er i høj kurs, og forhåbentlig kan den tydeliggøre de åbenlyse fordele, der er ved at redde mad fra at ende i skraldespanden. Man gør nemlig både noget godt for klimaet samtidig med at få god værdi for pengene," siger Heidi Boye.

Flere artikler fra samme sektion

Friland og det økologiske kødsalg er udfordret efter turbulent år med rekordomsætning

Friland lagde godt fra land i det seneste regnskabsår, men sidste halvår udviklede sig til lidt af en rutsjebanetur med faldende efterspørgsel og eksplosivt voksende udgifter, men alligevel formåede Friland for første gang at rundede milliarden.

01-12-2022 5 minutter Kødproduktion

Et blik tilbage for at se fremad

Økologisk Landsforening har netop udgivet Øko-Året 2022, der er foreningens årsbrev og et tilbageblik på de mange aktiviteter, resultater og begivenheder, som har præget et år, som på flere måder har været unikt.

29-11-2022 2 minutter

Fem professionelle køkkener har gjort bælgfrugten til deres ven

Erfaringerne fra en håndfuld frontløberkøkkener viser, at det er muligt at integrere flere bælgfrugter i maden i landets professionelle køkkener.

28-11-2022 7 minutter Bælgfrugter,   Foodservice