Annonce

Annonce

Gæster på Madens Folkemøde smager på de våde varer i markedsteltet

Maden er i centrum, når Engetofte Gods i den første weekend af juni danner rammen om Madens Folkemøde på Lolland. Sophie Due / Food Organisation of Denmark

Madens Folkemøde lokker med kendte værter

I dag starter salget af entrébilletter og camping til Madens Folkemøde, som afvikles 2. og 3. juni på Engestofte Gods ved Maribo.

’Budding-dronningen’ Marie Holm og den tidligere vinder af Årets Økopris, Trine Krebs skal være med til at styre scenerne på Madens Folkemøde, som i år har en række nyheder på programmet.

I dag åbner billetsalget til to dage med et tætpakket program, som både byder på maddebatter, madsmagninger, madskoler og andre spændende madaktiviteter på Engestofte Gods på Lolland, hvor økologien kommer til at spille en vigtig rolle.

”Madens Folkemøde skal gå forrest og længst i samtalen om den mad, vi spiser, og måden vi laver det på. Og dette års udgave af Madens Folkemøde tegner til at blive det stærkeste folkemøde nogensinde. Vi er taknemmelige over den gode støtte, vi får fra vores partnere, og er stolte over de navne og nyheder, vi kan præsentere til årets program. Og så glæder vi os til løbende at fortælle mere om de mange spændende ting, vi har i støbeskeen,” siger Stine Lolk, direktør for Madens Folkemøde.

”Det er vigtigt, at Madens Folkemøde er et sted, hvor alle har råd til at være med. Vi har derfor valgt at fastholde billetpriserne, selvom meget af det vi selv skal leje og købe, er steget i pris. Men vi håber, at de lave priser sammen med de mange nyheder kan få folk til at sætte kryds i kalenderen og købe en billet, selvom privatøkonomien måske er lidt strammere. Og melder man sig til vores nyhedsbrev, er der et rigtig godt tilbud at hente på billetter her i februar,” siger Stine Lolk.

Kendte værter på flere scener

I år får Madens Folkemøde som noget nyt værter på en række scener. Det drejer sig blandt andre om kogebogsforfatter og ’budding-dronning’ Marie Holm, radiovært, jæger, lystfisker og forfatter Gordon P. Henriksen samt økologisk jordbruger og tidligere vinder af Årets Økopris Trine Krebs.

Om Madens Folkemøde

  • Madens Folkemøde er et folkeligt og fagligt folkemøde, der præsenterer et program af debatter, aktiviteter og oplevelser. Her kombineres viden om mad og fødevarer med det bedste fra madens verden – nydelse, fællesskab, sanselighed og velsmag.

  • Det koster 60 kr. for en dag på Madens Folkemøde og 90 kr. for begge dage.

Trioen bliver værter for de tre scener ’Det Søde Køkken’, ’Det Vilde Køkken’ og ’Det Grønne Køkken’, hvor folkemødets gæster både kan blive klogere på maden og få inspiration til selv at lave den hjemme.

På folkemødets madmarked kan folkemødets gæster desuden møde flere end 50 dedikerede producenter fra hele landet. Som altid er en række af fødevarenetværket Mulds lokale producenter med, og de får i år selskab af en række nye stande. Her kan man for første gang møde det økologiske mikromølleri Vild Hvede fra Fyn og Hårbølle Mejeri, som producerer nogle af Danmarks bedste oste, som bl.a. bliver leveret til restauranter som Alchemist, Noma, Restaurant Jordnær, Fasangården, Geranium og Frederiksminde.

Folkemøde-is med lokale råvarer

Kornets Hus er en ny samarbejdspartner, som i år besøger Madens Folkemøde for første gang. De kommer fra Nordjylland til Lolland med deres mobile udstilling ’Kornkaravanen’ og en masse inspirerende aktiviteter om korn og kornsorter, oplyser arrangørerne af folkemødet.

Gæsterne kan også glæde sig til at smage en særlig is lavet specielt til Madens Folkemøde. Det bliver de økologiske ismagere fra Kødbyens Is, der kommer med en håndlavet ispind på lokale råvarer fra Sydhavsøerne. Kødbyens Is har tidligere arbejdet sammen med Fejø Frugt om en æble-is, så de kender godt til området og glæder sig til at lave en ny is, som smager af Sydhavsøerne.
I de kommende uger og måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne og indslag i programmet for Madens Folkemøde 2023.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion