Annonce

Annonce

Kasper Fogh Hansen taler ved Madens Folkemøde

Kasper Fogh Hansen overlod i 2019 formandsposten til Mette Touborg, men nu vender han tilbage til roret for det store madevent. Foto: Christian Lykking

Ny formand for Madens Folkemøde

Kasper Fogh Hansen vender tilbage som formand for Madens Folkemøde, hvor han afløser Mette Touborg.

Kasper Fogh Hansen overtager formandsposten i Foreningen Madens Folkemøde efter Mette Touborg, som efter to år i spidsen for foreningen har valgt at sige stop.

Madens Folkemøde er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Engestofte Gods på Lolland over to dage danner rammen om et folkeligt, fagligt og politisk arrangement for hele Fødevaredanmark. I år tiltrak Madens Folkemøde ca. 8.000 gæster, og det bliver efter planen afholdt for tredje gang den 3. – 4. juni 2022.

”At styre så ung en begivenhed som Madens Folkemøde igennem pandemien, har krævet noget særligt. Folkemødet er både blevet aflyst og udskudt, og alligevel er det lykkedes at lave et bedre og mere relevant folkemøde. Madens Folkemøde er kommet for at blive. Det har Mette Touborg sammen med en meget vidende og aktiv bestyrelse været med til at sørge for, og det er en glæde at Madens Folkemøde er i så fin form” siger Folkemødets nyvalgte Formand Kasper Fogh Hansen.

Den største kulturrevolution

Hvis navnet Kasper Fogh Hansen lyder bekendt skyldes det, at han er blandt de oprindelige initiativtagere til Madens Folkemøde, og også var Madens Folkemødes første formand i 2018 – 2019.

Udover at være engageret i Madens Folkemøde, har Kasper Fogh Hansen et mangeårigt engagement både som anmelder, debattør og som udvikler af begivenheder med gastronomi og fødevarer, og han betegner den udvikling der gennem de seneste år er sket med dansk mad og gastronomi, som den største kulturrevolution i Danmark i det nye årtusinde, men han ser også visse advarselslamper:

”På samme tid er det fælles måltid den mest truede kulturinstitution i Danmark. Færre danskere spiser sammen, færre laver mad sammen. Men måltidet er bare nøglen både til fællesskaber, til livskvalitet og til bedre jobs og nye virksomheder. Og alle grønne omstillinger involverer, at vi tænker vores fødevareproduktion forfra,” sagde han i forbindelse med valget som formand.

Kasper Fogh Hansen er 45 år. Han har indtil september i år været særlig rådgiver i regeringen. Før det har han blandt andet været politisk chef i Tænketanken Cevea. Han har gennem en årrække været kommunikations- og udviklingschef i Food Organisation of Denmark, ligesom han tidligere har været pressechef i Københavns Kommune.

Kasper Fogh Hansen er tiltrådt som formand ved et ekstraordinært bestyrelsesmøde den 15. november. 

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion