Kornets Hus modtager millionstøtte fra fond
Med ekstra fem mio. kr. kan det nyåbnede madkulturhus Kornets Hus skrue helt op for nye tilbud og aktiviteter i rollen som hele Danmarks oplevelsescenter for korn og sanselig madkultur.

Kornets Hus tilbyder ikke kun aktiviteter for børnefamilier. Huset har også planlagt et uddannelsesforløb for kokke- og bagerelever, som ønsker en grundig indføring i korn og kerner. Foto: Linda Suhr
Danmarks nye madkulturhus Kornets Hus har fået fem mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden til at booste deres aktiviteter og starter blandt andet et digitalt kornunivers og "Frontløberne", som er et helt nyt undervisningsforløb, der er målrettet kokke- og bagereleverne på erhvervsskolerne.
Derudover kan de lokale og turisterne nyde godt af det store aktivitetshus, der rummer sanselige korn-oplevelser for hele familien.
“Udgangspunktet for det treårige projekt er at give Kornets Hus en god start med interessante tilbud til både familier, turister og elever - og selvfølgelig sætte Kornets Hus på landkortet både i nærområdet og på landsplan," siger centerleder i Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard, som også ser frem til samarbejdet med erhvervsuddannelserne.
“Vi laver et særligt undervisningsforløb rettet mod elever fra kokke-, bager- eller cateringlinjen på erhvervsuddannelserne, som vi kalder Frontløberne. Her vil vi sikre, at vores stolte madtraditioner med korn i centrum ikke risikerer at gå i glemmebogen på grund af mangel på uddannede fagfolk. Vi drømmer om, at disse elever kommer til at gå forrest og blive rollemodeller for andre unge med interesse i madfagene,” fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard.
Officiel indvielse 21. juni
Kornets Hus indvies officielt 21. juni og har derefter åbent hele sommeren fra tirsdag til søndag. Gæsterne kan bl.a. besøge det eksperimenterende bageværksted, hvor de kan lave frisk pasta, pizza, hindbærsnitter og meget mere. Du kan svinge forbi korneksperimentariet, hvor du kan gå på opdagelse i kornets rejse fra mark til mave og male mel på en ægte håndkværn, og når vejret er til det, kan gæsterne gå på jagt efter kendte aks blandt havens 35 forskellige kornsorter.
Flere artikler fra samme sektion
For første gang afholder Kalø Økologisk Landbrugsskole Økodag - og det er ikke kun for gæsternes skyld
De færreste landbrugselever har råd til at etablere sig som selvstændige på et storlandbrug. Derfor skal de lære at være landbrugere på en ny måde - og Økodag er et vigtigt led i den læring. Landbrugsskolen på Kalø vil nu udvide sin gårdbutik og fremover holde flere åbne arrangementer.
Nocla-stifterne: Forskellighed er en af vores styrker
Nocla er stiftet af et dedikeret founderteam med meget forskellige kompetencer, men de er enige om kursen.
Østjysk startup udfordrer Knorr og Oscar i jagten på den gode smag
Nocla A/S kan producere økologiske smagsgivere til professionelle køkkener og fødevareindustrien til priser, der matcher de konventionelle alternativer fra de store globale markedsledere.