Annonce

Annonce

Børn laver snobrød foran Kornets Hus

Kornets Hus tilbyder ikke kun aktiviteter for børnefamilier. Huset har også planlagt et uddannelsesforløb for kokke- og bagerelever, som ønsker en grundig indføring i korn og kerner. Foto: Linda Suhr

Kornets Hus modtager millionstøtte fra fond

Med ekstra fem mio. kr. kan det nyåbnede madkulturhus Kornets Hus skrue helt op for nye tilbud og aktiviteter i rollen som hele Danmarks oplevelsescenter for korn og sanselig madkultur.

Danmarks nye madkulturhus Kornets Hus har fået fem mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden til at booste deres aktiviteter og starter blandt andet et digitalt kornunivers og "Frontløberne", som er et helt nyt undervisningsforløb, der er målrettet kokke- og bagereleverne på erhvervsskolerne.

Derudover kan de lokale og turisterne nyde godt af det store aktivitetshus, der rummer sanselige korn-oplevelser for hele familien.

“Udgangspunktet for det treårige projekt er at give Kornets Hus en god start med interessante tilbud til både familier, turister og elever - og selvfølgelig sætte Kornets Hus på landkortet både i nærområdet og på landsplan," siger centerleder i Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard, som også ser frem til samarbejdet med erhvervsuddannelserne. 

“Vi laver et særligt undervisningsforløb rettet mod elever fra kokke-, bager- eller cateringlinjen på erhvervsuddannelserne, som vi kalder Frontløberne. Her vil vi sikre, at vores stolte madtraditioner med korn i centrum ikke risikerer at gå i glemmebogen på grund af mangel på uddannede fagfolk. Vi drømmer om, at disse elever kommer til at gå forrest og blive rollemodeller for andre unge med interesse i madfagene,” fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Officiel indvielse 21. juni

Kornets Hus indvies officielt 21. juni og har derefter åbent hele sommeren fra tirsdag til søndag. Gæsterne kan bl.a. besøge det eksperimenterende bageværksted, hvor de kan lave frisk pasta, pizza, hindbærsnitter og meget mere. Du kan svinge forbi korneksperimentariet, hvor du kan gå på opdagelse i kornets rejse fra mark til mave og male mel på en ægte håndkværn, og når vejret er til det, kan gæsterne gå på jagt efter kendte aks blandt havens 35 forskellige kornsorter.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion