Annonce

Annonce

Kernepartnere skal styrke Kornets Hus

Danmarks nye formidlingscenter for korn, ernæring og madoplevelser inviterer branchen indenfor og lancerer erhvervsnetværket ”Kernepartnerne”.

11. februar 2021
Læsetid: 3 minutter

Idemanden bag Kornets Hus Jørn Ussing Larsen t.h. ser frem til, at det forhåbentlig snart igen bliver muligt at åbne dørene for både private gæster og medlermmer af det nye netværk'Kernepartnere'.

Nordjyllands nye madkulturhus er ikke kun for private madelskere og bagenørder. Når Kornets Hus igen får lov at slå dørene op efter corona-nedlukning, bliver det med opbakning fra et stærkt netværk af virksomheder i fødevarebranchen. Kornets Hus har netop lanceret erhvervsnetværket ”Kernepartnerne” for alle, der vil være med til at udvikle og styrke kornets rolle i den danske madkultur.

Ambitionen er at skabe et erhvervsnetværk, som skal samle viden og inspiration fra hele fødevarebranchen og forene de aktører, der gerne vil arbejde med at udvikle kornets rolle i dansk madkultur.

En håndfuld virksomheder har allerede meldt sig som Kernepartnere, herunder råvaregrossist indenfor bageriløsninger, CBP A/S, hvor chef for marketing og forretningsudvikling Christina Deleuran glæder sig over det nye initiativ:

”Et kernepartnerskab for CBP betyder, at vi tager del i en fælles rejse om at løfte og videregive viden. Viden om gamle korn-dyder, vores ophav, Danmark som højkvalitets-fødevareland og en voksende madkultur blandt glade amatører og professionelle - alle med en passion for gode danske råvarer," siger Christina Deleuran i en pressemeddelelse om det nye netværk.

Blandt andre Kernepartnere er De Danske Gærfabrikker, Lantmännen Schulstad og Lantmännen Cerealia, og der er dialog med flere både virksomheder og uddannelsesinstitutioner, oplyser Kornets Hus.

Den gode modtagelse af Kernepartner-initiativet glæder centerleder for Kornets Hus, Johannes H. Vestergaard:

”I Kornets Hus er vi meget optagede af at styrke samtalen om vores fælles madkultur og give vores gæster de bedste værktøjer til at deltage i udviklingen af den. Vi er ikke i tvivl om, at vi kun lykkedes med denne ambition, hvis vi formår at indgå i tætte samarbejdsrelationer og tænke Kornets Hus som et mødested for hele fødevare-Danmark.”

Når det igen bliver muligt at åbne dørene til Kornets Hus, ser han frem til, at huset udover at være et oplevelsescenter for privat besøgende også vil fungere som et mødested for aktører indenfor fødevarebranchen – især for virksomheder og institutioner med en fælles interesse for korn.

Johannes H. Vestergaard oplyser at der vil blive afholdt netværksdage og kurser, hvor kokke, bagere, influencere, private virksomheder og uddannelsesinstitutioner kan mødes og udveksle ideer og ny viden. Disse fagdage vil tage udgangspunkt i kornet, dets gastronomiske muligheder, ernæringsmæssige kvaliteter og historiske betydning.   

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events