Annonce
Annonce
Kantineprisen 2024 gik til Sine Andersen & team, fra Compass Group ved Alfa Works (tv), og prisen blev overrakt af Mette Gammicchia, afdelingschef hos Landbrug & Fødevarer (th). Foto: L&F
Compass Group og Søborg-kantine vinder Kantineprisen 2024
Det Økologiske Spisemærke i sølv var en af nøglerne til, at kantinen hos Alfa Works i weekenden vandt Kantineprisen 2024, som blev uddelt i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem.
Det Økologiske Spisemærke i sølv var en af nøglerne til, at kantinen hos Alfa Works i weekenden vandt Kantineprisen 2024, som blev uddelt i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem.
Kulinarisk nytænkning, madglæde og økologiske råvarer var blandt de vigtigste ingredienser, da det i weekenden blev afgjort, at køkkenchef Sine Andersen og hendes team fra Compass Group-kantinen hos Alfa Works i Søborg vandt Kantineprisen 2024.
Kantineprisen var i år sammensat af flere dele, bl.a. et juryforløb med en fagjury og en afsluttende såkaldt cook-off på Danmarks største kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, hvor et dommerpanel af topkokke gav de sidste afgørende point til vinder-kantinen, der som de to øvrige finale-kantiner havde Det Økologiske Spisemærke i sølv (60-90 pct. økologi)
»Vi er utrolig stolte af at modtage Kantineprisen 2024. Vi er gode til at formidle bæredygtighed, fokus på madspild og fokus på de cirkulærer arbejdsgange. Mange kantinerne er jo ligesom os, gode til at samarbejde med lokale producenter og leverandører, men der hvor jeg tror vi skiller os ud, er på formidlingsdelen af vores bæredygtighedstiltag,« siger Sine Andersen, Køkkenchef fra Compass Group ved Alfa Works i en pressemeddelelse.
Compass Group går forrest
Anders Nicolajsen, jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen fra Landbrug & Fødevarer, er enig:
»Det er blevet sagt, at det efterhånden er nemmere at få en Michelin-stjerne end at vinde Kantineprisen, og det er ikke helt skævt. Niveauet er igen i år utroligt højt. Det vidner om en kantinebranche i vild udvikling, der er i fuld gang med at blive klar til fremtidens krav om mere bæredygtig kantinedrift. Det vindende hold fra Compass Group er absolut blandt dem, der går forrest i arbejdet med det bæredygtige kantinekøkken,« sagde han i forbindelse med prisoverrækkelsen på Bornholm.
Topkokken og jury-medlem Francis Cardenau roser de tre nominerede kantiner:
”Vanvittigt spændende at smage at kantinerne virkelig er langt fremme med gastronomien. Jeg har kæmpe respekt for de dygtige fagfolk der arbejder ude i kantinerne, som laver mad til mange flere mennesker end os i restaurationsbranchen. De nominerede til Kantineprisen havde kæmpe respekt for råvarerne, og de leverede fantastiske moderne og skandinavisk inspirerede anretninger,” sagde han.
Fagfolk stod for bedømmelsen
Pointene, der blev uddelt ved Cook-Off’en udgjorde kun 20 pct. af den samlede bedømmelse.
Dommerpanelet ved Cook-Off’en bestod af:
- Anne Bruun Jessen (Nordlandet)
- Francis Cardenau (Cardenau)
- Jeppe Foldager (Dragsholm Slot)
- Thomas Pasfall (Pasfall)
Selvom Cook-Off’en var kronen på værket, er Kantineprisen blevet vendt og drejet af fagjuryen i ugerne op til konkurrencen. Alle nominerede har fået uanmeldte besøg af fagjuryen, der består af eksperter fra branchen, hvor kantineoplevelsen i sin helhed er blevet vurderet af en fagjury, som bestod af:
- Stefan Hansen, Kantineprisvinder 2023, Køkkenchef, Gorrissen Federspiel
- Lise Søkilde Gantriis, Culinary Lead, Arla Pro DK
- Mark Guldbæk Østergaard, National Account Manager, Danish Crown / Friland
- Lars Verner Christensen, Adm. direktør, Gasa Nord Grønt
- Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.