Annonce

Annonce

Portræt af Søren Kristensen

Hotel- og Restaurantskolen finder sin nye direktør i sportens verden i skikkelse af tidligere fodbolddirktør Søren Kristensen fra FC Nordsjælland, som har et meget anderledes cv end forgængeren, Anne-Birgitte Agger. Foto: Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen henter ny direktør i sportens verden

Søren Kristensen, der tidligere har været administrerende direktør for fodboldklubben FC Nordsjælland, tiltræder som ny direktør for Hotel- og Restaurantskolen i København.

I marts måned fyrede Hotel- og Restaurantskolen direktør Anne-Birgitte Agger, og nu har skolen sat navn på hendes afløser. Valget er faldet på Søren Kristensen, der tidligere har været administrerende direktør for fodboldklubben FC Nordsjælland.

Det skriver skolen i en pressemeddelelse, hvor Søren Kristensens solide viden om økonomi og forretningsudvikling fremhæves. En viden, der kan blive god brug for, da skolen formentlig står foran en større renovering.

”Søren Kristensen er en erfaren og meget kompetent direktør. Vi er overbevist om, at skolen med ham i spidsen kan fortsætte den positive udvikling med at tiltrække, uddanne og fastholde elever og sikre, at vi imødekommer behovene i en branche i rivende vækst,” siger bestyrelsesformand Peter Lykke Nielsen.

Om Søren Kristensen 

  • Alder: 53 år

  • Uddannet revisor og cand.merc. aud. fra Copenhagen Business School. 

  • 25 års ledelseserfaring med økonomi, drift og forretningsudvikling fra nationale og internationale selskaber, bl.a. revisor i KPMG, finans- og landechef i Coca Cola Danmark og administrerende direktør i Nespressos danske virksomhedsafdeling.

Bliver på den grønne kurs

Den nye direktør er uddannet revisor og cand.merc. aud. fra Copenhagen Business School, og har ledererfaring fra Coca-Cola og Nespresso Business Solutions. Hans kendskab til branchen stammer fra rollen som leverandør af drikkevarer, oplyser skolen, men i modsætning til sin forgænger, har han hverken professionel erfaring med kokkefaget eller undervisning.

”Jeg vidste heller ikke noget om fodbold, da jeg kom til FC Nordsjælland,” siger direktøren, som har aftalt med bestyrelsen, at han skal bruge de første 100 dage til at stikke fingeren i jorden og lære skolen bedre at kende, inden de sammen finder ud af, om der er behov for justeringer på skolens drift.

”Jeg er ikke en person, der går ind og laver paladsrevolutioner. Vi forbliver på den nuværende grønne kurs og følger den strategi og vision, som skolen har styret efter i de seneste år,” siger Søren Kristensen til økonu.dk og fortsætter:

”Jeg kan kigge på skolen med nye øjne og så skal jeg bruge noget tid til at sætte mig ind undervisningsplanerne og reglerne på området, så jeg bliver klogere på, hvad det er for en rejse, som vores elever skal ud på, og så jeg kan se, om vi udbyder de rigtige kurser,” siger den nye direktør.

Han fremhæver etableringen af en eliteafdeling for kvindefodbold, som et af de vigtigste aftryk, som han var med til at sætte i sin tid hos FC Nordsjælland, hvor han også sad som næstforperson i Kvindedivisionsforeningen.

”Vi etablerede klubbens kvindeafdeling tilbage i 2017-2018, og det var fantastisk at være med til at skabe et miljø, som gjorde det muligt for kvinderne at levere på den helt store klinge, hvor FC Nordsjællands kvinder i år for første gang vandt the double (dansk mester + pokaltitel, red),” siger Søren Kristensen, som håber, at han kan skabe tilsvarende inspirerende rammer for Hotel- og Restaurantskolens elever, som kan se frem til, at de nye klimakostråd bliver vigtige pejlemærker for undervisningen.

”Det duer ikke, at vi uddanner eleverne til a, b og c, hvis ikke vi uddanner dem til at være med på de nyeste trends,” siger Søren Kristensen.

Forgænger fyret under sygdom

Da Anne-Birgitte Agger i 2019 blev ansat som direktør for Hotel- og Restaurantskolen, var hun med til at dreje skolen ind på en grønnere kurs med øget fokus på økologi og plantebaseret kost.

Når Søren Kristensen mandag 1. juli lander i direktørstolen, er det kun få måneder efter, at den tidligere direktør, Anne-Birgitte Agger, i marts modtog en fyreseddel, mens hun sad i venteværelset til en CT-scanning i forbindelse med en operation.

Den timing gav anledning til en del kritik fra restaurationsbranchen, og i den forbindelse udtalte Peter Lykke Nielsen, bestyrelsesformand for Hotel- og Restaurantskolen til mediet A4 Uddannelse, at skolen ikke havde nogen kommentarer til opsigelsen, da der var tale om en personalesag, og skolen har ikke siden offentliggjort mere om årsagen til bruddet med den tidligere direktør.

Flere artikler fra samme sektion

’Smag på Overskuddet' skal lære flere børn, hvordan de undgår madspild

Sidste år deltog 10.345 skoleelever i det gratis undervisningsinitiativ, som er udviklet af Madkulturen, Too Good To Go og Lidl, og i år er det ambitionen at nå endnu flere børn og skoler.

22-10-2024 3 minutter Madspild

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion