Fødevareministeren vil screene de mest gængse fødevarer for PFAS
De mest populære fødevarer bør omfattes af en fremtidig øget kontrol for PFAS, mener Jacob Jensen.

De mest populære fødevarer blandt danskerne skal i fremtiden kontrolleres for PFAS. Sådan lyder ambitionen fra fødevareminister Jacob Jensen (V) ifølge Fødevarewatch.
"Det skal selvfølgelig være de fødevaregrupper, som vi spiser mest af. Det kan være kød og frugt og grønt," siger ministeren til Fødevarewatch.
Han kan dog ikke sige noget om, hvilke eller hvor mange varekategorier eller stikprøver det kommer til at dreje sig om - det er op til Fødevarestyrelsen at vurdere ud fra et fagligt skøn, fortæller han.
Meldingen kommer efter, at DTU Fødevareinstituttet har konstateret høje forekomster af PFAS i økologiske æg, hvilket menes at stamme fra det fiskemel, som hønerne fodres med.
PFAS er en gruppe svært nedbrydelige stoffer, som bl.a. kan være kræftfremkaldende og svække immunforsvaret.