Annonce

Annonce

Portrætfoto af Jacob Jensen (V)

Fødevareminister Jacob Jensen (S) mener, at de mest populære fødevarer skal screenes for PFAS. Pressefoto

Fødevareministeren vil screene de mest gængse fødevarer for PFAS

De mest populære fødevarer bør omfattes af en fremtidig øget kontrol for PFAS, mener Jacob Jensen.

De mest populære fødevarer blandt danskerne skal i fremtiden kontrolleres for PFAS. Sådan lyder ambitionen fra fødevareminister Jacob Jensen (V) ifølge Fødevarewatch.

"Det skal selvfølgelig være de fødevaregrupper, som vi spiser mest af. Det kan være kød og frugt og grønt," siger ministeren til Fødevarewatch.

Han kan dog ikke sige noget om, hvilke eller hvor mange varekategorier eller stikprøver det kommer til at dreje sig om - det er op til Fødevarestyrelsen at vurdere ud fra et fagligt skøn, fortæller han.

Meldingen kommer efter, at DTU Fødevareinstituttet har konstateret høje forekomster af PFAS i økologiske æg, hvilket menes at stamme fra det fiskemel, som hønerne fodres med.

PFAS er en gruppe svært nedbrydelige stoffer, som bl.a. kan være kræftfremkaldende og svække immunforsvaret.

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks største madfestival går på jagt efter udstillere 

Food Festival 2023 forventer op mod 30.000 gæster på Tangkrogen i Aarhus, som er et godt udstillingsvindue for økologiske producenter.

25-03-2023 3 minutter Events

Madland inviterer til en snak om mad i byen, på gården, i marken og på Borgen

Gentænk madsystemet! Sådan lyder opfordringen fra det madpolitiske samlingspunkt Madland, som i år for fjerde gang inviterer til Madland Festival med gårdbesøg, fællesfrokost, samtaler og cirkulær fredagsbar i København og omegn.

23-03-2023 2 minutter Events

Økologisk Landsforening efterlyser værter til landsdækkende begivenhed

Om et halvt år afholdes Økologisk Høstmarked, og derfor søger Økologisk Landsforening værter fra hele landet, som vil byde danskerne indenfor og vise den økologiske produktion frem.

22-03-2023 5 minutter Økologisk Høstmarked,   Events