Annonce

Annonce

Martin Castro Fuhlendorff ved produktionsbåndet å¨Søgaard Saft

I foråret valgte ejeren af Søgaard Saft at fyre alle ansatte og lukke produktionen, da corona fik strømmen af ordrer fra restauranter og caféer til at tørre ind, men nu er der igen gang i det sønderjyske tapperi. Foto: Søgaard Saft

Comeback til sønderjysk saftproducent

Søgaard Saft trykkede på pauseknappen i foråret, men nu er de ansatte genansat og produktionen af økologiske drikkevarer genoptaget.

Foråret var en hård tid for landets hoteller og caféer, som blev tvunget til at lukke for at bremse spredningen af corona-smitte, og en stor del af regningen for cornakrisen endte dermed hos en stribe af horeca-branchens leverandører.

En af dem var Tønder-virksomheden Søgaard Saft, hvis ejer Martin Castro Fuhlendorff efter kun et års drift valgte helt at stoppe produktionen af økologiske drikkevarer. Allerede inden regeringen kom på banen med diverse hjælpepakker, havde han fyret de fem ansatte og sat produktionen af saft på pause.

Men ved en fejl fremstod det i den lokale pressedækning, som om selskabet var lukket.

"Mange af vores kunder troede, at vi var gået konkurs, men vi fortsatte med minimal drift uden at producere noget," siger Martin Castro Fuhlendorff, som i løbet af de seneste uger har genansat nogle af de tidligere ansatte, og efter en ihærdig indsats på landevejen er kunderne nu på vej tilbage.

Set i det lys ærgrer det i den grad Martin Castro Fuhlendorff, at der nu igen er blevet lukket delvist ned for caféer og restauranter, som i øjeblikket skal lukke kl. 22.

"Det krævede en del benarbejde at forklare kunderne, at vi i foråret bare havde trykket på pauseknappen," siger Martin Castro Fuhlendorff, som trods corona ser meget optimistisk på fremtiden:

"Lige nu oplever jeg faktisk, at vi har mere travlt end før corona," siger han.

Flere artikler fra samme sektion

Salget af økologi har stabiliseret sig

Efter et år med fald i salget af økologiske fødevarer viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at salget i 2023 har stabiliseret sig. Økologien har, som andre fødevarer, været udfordret af inflation og stigende omkostninger. Men nu ser det ud til at vende.

26-04-2024 3 minutter Detailhandel

Flest sanktioner til gårdsalg af æg

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

25-04-2024 2 minutter Kontrol,   Gårdbutikker & direkte salg

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil begrænse forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage